Yeni Bilgisayarı Formatlama

Windows 11 Home kurduk ancak
Windows'u etkinleştir uyarısı vermeye başladı nasıl bir çözüm izlememiz gerek kurulum esnasında Lisans anahtarını giriş yapmadan kurulum yaptık sorun ondanmı kaynaklıdır acaba
Bilgisayarınız Windows ile gelmediği için lisans almanız gerekir, home sürümde olmanızın bir dezavantajı yok, özel bir işleme de gerek yok, direk Windows 11 Pro ürün anahtarı ile etkinleştirebilirsiniz.

Windows tuşu sağ click açılan menüden "sistem"

1735498944490

Açılan sayfada "ürün anahtarı ve etkinleştirme"

1735498986445
Gelen pencerede "ürün anahtarını değiştir"

1735499018856

Sonra buraya aldığınız keyi girin, sistem otomatik olarak 11 Pro'ya dönüştürecek sihirbazı açacaktır.

1735499063823

Pro sürüme yükseltmek için aşağıdaki komutları kopyalayıp komut sistemini açıp yapıştırarak yapabilirsiniz.

Pro için başka lisans anahtarı kullanmak isterseniz değiştirirsiniz kod içindeki key değerini.

Kod:
 Kod içindeki bilgileri görmek için üye olmanız gerekmektedir.

Terminali yönetici olarak çalıştırması lazım :)

fener09

Windows 11'de Windows Terminal'i açmak için Başlat düğmesine tıklayın ve Tüm Uygulamalar'ı seçin. Başlat menüsünü aşağı kaydırın ve Windows Terminal için kısayolunu sağla tıklayın sonra yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın @Latte'nin verdiği komutları içine yapıtırın ve enter'e basın.

Benim size verdiğim keylerle deneyin önce Lisanslama sayfasından

Son düzenleme:
Bilgisayarınız Windows ile gelmediği için lisans almanız gerekir, home sürümde olmanızın bir dezavantajı yok, özel bir işleme de gerek yok, direk Windows 11 Pro ürün anahtarı ile etkinleştirebilirsiniz.

Windows tuşu sağ click açılan menüden "sistem"

Ekli dosyayı görüntüle 2164

Açılan sayfada "ürün anahtarı ve etkinleştirme"

Ekli dosyayı görüntüle 2166
Gelen pencerede "ürün anahtarını değiştir"

Ekli dosyayı görüntüle 2169

Sonra buraya aldığınız keyi girin, sistem otomatik olarak 11 Pro'ya dönüştürecek sihirbazı açacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 2170

Bende windows simgesini sağla tılayınca o menü çıkmıyor. Garip

Benimde windows'u yeniden kurma zamanım gelmiş. Çook kurcalıyorum çok

Bende windows simgesini sağla tılayınca o menü çıkmıyor. Garip

Benimde windows'u yeniden kurma zamanım gelmiş. Çook kurcalıyorum çok
1735499319398

Özel bir tool kullanarak engellenmediyse, çok eskiden beri şu butona sağ tıklayınca bu menünün açılması gerekir.

Ekli dosyayı görüntüle 2171

Özel bir tool kullanarak engellenmediyse, çok eskiden beri şu butona sağ tıklayınca bu menünün açılması gerekir.

Bende böyle çıkıyor. Meraktan çok şey kurup kaldırıyorum. Fazla kurcalıyorum. Şimdide WSA'yı bozdum tekrar kurudum bu seferde playstore server'a bağlanmıyor. Yok tekrar kurmak şart oldu.

Ekran grnts 2024 12 29 221009

Sanırım arkadaşa verdiğim keylerden biri yaramış sürümünüzü yükseltin uyarısı uyarısı çıkmış. Umarım işe yarar keylerden biri key için para vermek zorunda kalmaz bios'a gömülür key her kurduğunda otomatik aktifleşir windows

Evdeki bilgisayar ne içindir tabi ki bozup bozup yeniden kurmak için :ROFLMAO:
Bir tane anakartını ya da işlemci/ekran kartını yaktığım laptop duruyor evde İzmir'de. Muhtemelen alkol yerine kolonya döktüğüm için olmuştur o da 😂

Zaman zaman filmlerdeki silahı parçala tekrar birleştir mantığında baştan sona söker denerim hayata dönecek mi diye mesela 😅 Bazen bir umut ışığı veriyor anlık olarak ama sonra bir dahakine diyor. Eğlencem oldu resmen haha.

oldu işlem tmm dır
herkeze ilgi ve alakasından dolayı tşk ler

O zaman lisans'a da sahip oldunuz hayırlı olsun

Hangi key çalıştı en üstte ki mi. Keyleri bir yere kaydedin ne olur ne olmaz. Artık girdiğiniz o key bios'a gömüldü. Bundan sonra bilgisayarı tekrar kurmak gerekirse pro kurarsınız ve key girmenize gerek kalmaz windows bios'dan key'i direk çeker

Bu kadar linux windows karşılaştımasından sonra @fener09 arkadaşımızın yerinde olsam kimsenin gönlü kalmasın diye farklı partitionlara farklı bir kaç işletim sistemi kurardım. Canım hangisini isterse onunla boot ederdim. Bu arada @Ahmetli arkadaşımızın yazdıklarını konunun sonuna doğru decrypt etmeyi başardım. Okuya okuya aşinalık gelişiyor.:) Her neyse konuya biraz espiri katmak istedim. Umarım yanlış anlaşılmam. Seviliyorsunuz. Kendinize iyi bakın.🙏
Teşekkürler @Full3 her düşünceye saygımız var tabiki ;)

Kurulumunu yapmış olduğumuz bilgisayarın C yi nasıl D olarak ikiye bölebilirim

Kurulumunu yapmış olduğumuz bilgisayarın C yi nasıl D olarak ikiye bölebilirim
Disk Yöneticisini açın bilgisayarınızda.

Liste olarak yüklü olan diskleri görürsünüz ve üzerine sağ tıkladığınızda (Kurtarma ve Sistem alanları değil C: diye geçen kısım) Birimi Küçült diye bir seçenek çıkar.

Bu seçeneğe girip yeni disk alanı için ne kadar bir boyut istediğinizi gireceksiniz.

İşlem bittiğinde C diski alanında oluşturduğunuz yeni birimi biçimlendirme olmadan görürsünüz ve aktif değildir.

Ona sağ tıkla Yeni birim deyip ileri dedikçe sona kadar gidin. O arada sürücü harfi de verirsiniz.

Bitti dedikten sonra ayırdığınız birimi sürücü harfi ve boyutuyla listede görürsünüz.

Geri