Yeni Bilgisayarı Formatlama

Şahsen Ventoy ile format atmanızı öneririm
videodaki adımlarla usb nize dilediğiniz kadar windows atabilir dilediğiniz işletim sistemini kurabilirsiniz.
Şahsen 256 GB usb Ventoy kullanıyorum ve bütün işletim sistemlerim ve driver klasörüm o Usb icinde.
Sizde bu yönemle format atabilirsiniz

Kurulumunu yapmış olduğumuz bilgisayarın C yi nasıl D olarak ikiye bölebilirim

IM-Magic Partition Resizer Free kullanın

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Yada

Masaüstündeki Bu Bilgisayar simgesini sağ ile tıklayın Yöneti seçin. Açılan pencerede Disk Yönetimi seçin. Hangi disk'i bölecekseniz sağla tıklayın Birimi küçült'ü seçin C sürücüsü ne kadar küçültecekseniz o kadar birim yazın geri küçültülen alan D'ye ayırır. Oluşturduğunuz bölümü sağla tıklayın bölüm oluşturun sonra sürücü harfi atayın. Sonrada format atın

Son düzenleme:
formatlamayı bitirmiştim C olarak kalmıştı yinede aynı bahsettiğiniz işlemleri yaparsam sıkıntı olmaz sanırsam

Yada

Masaüstündeki Bu Bilgisayar simgesini sağ ile tıklayın Yöneti seçin. Açılan pencerede Disk Yönetimi seçin. Hangi disk'i bölecekseniz sağla tıklayın Birimi küçült'ü seçin C sürücüsü ne kadar kalcaksa o kadar birim yazın geri kalanı D'ye ayırır. Oluşturduğunuz bölümü sağla tıklayın bölüm oluşturun sonra sürücü harfi atayın. Sonrada format atın
formatlamayı bitirmiştim C olarak kalmıştı yinede aynı bahsettiğiniz işlemleri yaparsam sıkıntı olmaz sanırsam

Siz windows kurulumundan öncemi bölmek istiyorsunuz. Eğer kurulu windows olanı bölmek istiyorsanız dediğim gibi yapmanız lazım

Masaüstündeki Bu Bilgisayar simgesini sağ ile tıklayın Yöneti seçin. Açılan pencerede Disk Yönetimi seçin. Hangi disk'i bölecekseniz sağla tıklayın Birimi küçült'ü seçin C sürücüsü ne kadar küçültecekseniz o kadar birim yazın geri küçültülen alan D'ye ayırır. Oluşturduğunuz bölümü sağla tıklayın bölüm oluşturun sonra sürücü harfi atayın. Sonrada format atın

Siz windows kurulumundan öncemi bölmek istiyorsunuz. Eğer kurulu windows olanı bölmek istiyorsanız dediğim gibi yapmanız lazım

yeni aldığım laptop'u sizlerin sayesinde formatlamıştım fakat C tek kaldı D olarak ikinci bir Hdd oluştumak istiyorum

yeni aldığım laptop'u sizlerin sayesinde formatlamıştım fakat C tek kaldı D olarak ikinci bir Hdd oluştumak istiyorum

Size tavsiyem ilave bir ssd alın çok daha iyi olur. Ben eskiden bölüyordum fakat bölmek sağlıklı değil. Şimdi 2 ssd kullanıyorum

Yada

Size tavsiyem ilave bir ssd alın çok daha iyi olur. Ben eskiden bölüyordum fakat bölmek sağlıklı değil. Şimdi 2 ssd kullanıyorum

Yada

Bu yaştan sonra bilgisayar formatlamıyı sizlerin sayesinde yapan vede bir sorunumu daha çözen siz değerli forumu kuran ve üyelerine saygılarımı sunuyorum

Modem internet wifi giriş şifresini nasıl değiştirebilirim internetde kafa karıştırıcı birçok videolar var ama bir türlü olmadı
Ayrıca internetimizi kullansın diye millete şifrelerimizi vermiştik kimin halen kulandığını tespit etmek mümkünmüdür
Teşekkürler

Son düzenleme:
Modem internet wifi giriş şifresini nasıl değiştirebilirim internetde kafa karıştırıcı birçok videolar var ama bir türlü olmadı
Ayrıca internetimizi kullansın diye millete şifrelerimizi vermiştik kimin halen kulandığını tespit etmek mümkünmüdür
Teşekkürler
Modem arayüzüne girerseniz ,şifre değiştirme ve ağınızı kullanılanları görebilirsiniz. Modemin kullandığı ip ve kullanıcı bilgileri gereklidir. Modemin ip adresini modeline göre internette bulabilirsiniz. Adres çubuğuna bu ip yazılırsa arayüz giriş ekranı gelir , eğer değiştirmedi iseniz kullacı adı ve şifre admin' dir.

windows10 iso yaz once bunu indir daha kolay yaparsin

Ekran görüntüsü 2025-03-14 145927.png
Yeni kurulum yapmış olduğum laptopta excel ve world hiçbir işlem yapamaz oldum
yazılımı internet üzerinden ve telefondan etkinleştirmeyi de denedim bir türlü olmadı

Öncelike hayırlı olsun.acemilik zor ama burda okadar ustat varki sana yardımcı olurlar tam adresindesin korkma yapa boza herkes böyle öğrendi bu işleri

Ekli dosyayı görüntüle 5597
Yeni kurulum yapmış olduğum laptopta excel ve world hiçbir işlem yapamaz oldum
yazılımı internet üzerinden ve telefondan etkinleştirmeyi de denedim bir türlü olmadı

Bir dosya ekledim bu mesaja
txt uzantılı.

Onu indirin ve daha sonra uzantısını txt yerine cmd olarak değiştirin. Yani sağ tık yaparak yeniden adlandır deyip istediğiniz bir isimde sonu .cmd olacak şekilde değiştirin.

Daha sonra dosyayı sağ tık yaparak yönetici olarak çalıştır deyin.

Eğer güvenmiyor ya da riskli diyorsanız hiç yapmayabilirsiniz ve farklı yollar deneyebilirsiniz ücretli satın alıp kullanmayacaksanız.

Benim verebileceğim en kısa ve net çözüm bu.

Kolay gelsin 🖐️

Ekli dosyalar

Bir dosya ekledim bu mesaja
txt uzantılı.

Onu indirin ve daha sonra uzantısını txt yerine cmd olarak değiştirin. Yani sağ tık yaparak yeniden adlandır deyip istediğiniz bir isimde sonu .cmd olacak şekilde değiştirin.

Daha sonra dosyayı sağ tık yaparak yönetici olarak çalıştır deyin.

Eğer güvenmiyor ya da riskli diyorsanız hiç yapmayabilirsiniz ve farklı yollar deneyebilirsiniz ücretli satın alıp kullanmayacaksanız.

Benim verebileceğim en kısa ve net çözüm bu.

Kolay gelsin 🖐️
risk derken ne gibi virüs mü

risk derken ne gibi virüs mü
Elbette. Virüs veya farklı art niyetli bir durum gibi.

Tabi ki öyle bir durum yok ortada ama yine de kendi bildiğiniz şeyler dışındaki kullanımlarınızda her şeyi göz önüne almanız iyi olacaktır.

Size verdiğim dosyayı tarif ettiğim şekilde çalıştırırsanız bir terminal ekranı gelecektir karşınıza. Oradan başarılı olup olmadığını takip edebilirsiniz. Muhtemelen sorun yaşamadan lisanslayacaktır.

Normalde adım adım yapmanız gerekenleri tek komut dosyasıyla yaptırmak için bu şekilde verdim.

Elbette. Virüs veya farklı art niyetli bir durum gibi.

Tabi ki öyle bir durum yok ortada ama yine de kendi bildiğiniz şeyler dışındaki kullanımlarınızda her şeyi göz önüne almanız iyi olacaktır.

Size verdiğim dosyayı tarif ettiğim şekilde çalıştırırsanız bir terminal ekranı gelecektir karşınıza. Oradan başarılı olup olmadığını takip edebilirsiniz. Muhtemelen sorun yaşamadan lisanslayacaktır.

Normalde adım adım yapmanız gerekenleri tek komut dosyasıyla yaptırmak için bu şekilde verdim.
İLGİNİZDEN DOLAYI TŞK LER

fırsat bulabilirsem deneyeceğim bakalım becerebilecekmiyim

Geri