internetden laptop çantası siparişi verecektim kararsız kaldım sığarmı sığmazmı diye
15.6'' bir laptop çantasına 16'' laptop sığarmı
bu şekilde alıpta deneyen varsa yardımcı olursa
kimse denememiş anlaşılan alıp şansa olursa diyeceğiz artık
Olmaması gerekiyor normalde ama imkansız değil.
Zaten satılan çantalarda sadece 15.6" 16" gibi ibareler dışında santimetre olarak da ölçüleri belirtilebiliyor. Bu yüzden her çantanın ebatları aynı olmayabiliyor. Özellikle içerisinde ekstra gözleri de varsa belirtilen laptop ölçüsünden bir tık büyük olabiliyor.
Yine de emin olmadan almayın boşa para harcamış olursunuz. 1 inch 2,56 cm olduğu için 15.6" sığabilen bir çanta ile 16" bir laptopu şansa bırakmamak gerekiyor. Aralarında 1 cm'den fazla fark var çünkü. Yani 15.6" uyumlu bir çantanın kapanmış hali birebir 16" laptop kadar olacaktır normal şartlarda ve haliyle içine girse de kapanmayacaktır.
Bir de önemli olan sadece laptop boyutu değil. Yukarıda da söylediğim gibi ebatları önemli ve türü.
Mesela ben her zaman en az 17.3" ekran boyutunda laptoplar kullanmaya çalıştım. Fakat birinin çantası diğerine uymadı çünkü standart bir laptop ile gaming türü bir laptopun ebatları ciddi anlamda farklı olabiliyor. Özellikle kalınlığı vs değişiyor ve sığdırmak mümkün olmuyor. O yüzden standart bir 17.3" laptop çantası almak fayda sağlamıyor. O yüzden sırt çantamı kullanıyorum yolculuklarda laptop çantası olarak.
Kısacası; laptonuzun enine ve boyuna ölçüleri ile birlikte derinliğini de ölçün.
Almak istediğiniz laptop çantalarının en, boy ve genişlik bilgilerine bakın.
41,91 cm x 28,58 cm x 3,48 cm' diyelim laptop ebatlarınız ki muhtemelen buna yakındır 16" bir laptop ise.
15.6" için olan çantaların maksimum ölçüleri hemen hemen bu ölçüler kadar olabilir o yüzden boşa almış olursunuz.
Elbette alınacak çantanın türü de önemli. Standart ve basit bir taşıma çantası ise ve 15.6" uyumlu diyorsa ilanda laptopunuzun sığmaması olası bir durum.
Bunun yerine 16 ve üzeri seçenekleri olan çantaları deneyin. Eğer pahalı geliyorsa ki tercih etme nedeniniz o olabilir o zaman da laptop ölçülerinize uyan sırt çantası veya postacı çatnası modellerine de bakabilirsiniz. Netice de elle veya kola asılarak da taşınabilir.