Yeni Bilgisayarı Formatlama

Anydesk'i kurun bana bağlantı numarasını verin ben bağlanayım bilgisayarınız beraber yapalım rufusu

Sizin makina windows 7 dir onun için eski sürüm rufus lazım

Kurdunuz mu. Çalıştırın bana numarayı verin

Ben bağlanınca sizden onay isteyecek

uygulama acılmadı win 7 uymlusunu indirip tekrar deniyeceğim
sizin videoda anlatımınızda vardı kaçırmışım gözden

kurulum yaparken bir önceki sayfaya nasıl geri dönüyoruz kısa yol tuşu varmı

Windows dosyaları kurmaya başkayınca geri dönemezsiniz.

kurulumu yaptım fakat wifi sorununu halledemedim bir türlü

Nasıl bir sorun var. Modemi mi görmüyor yoksa wifi hiç mi çalışmıyor. Eğer wifi çalışmıyorsa sürücü kurmak lazım. Bilgisayar ile flash disk geldimi. Gelmediyse bilgisayarı kablo ile modeme bağlayıp windows güncellemeleri yapması lazım

Son düzenleme:
Verdiğim linkten Bios hariç diğerlerini indirip flash diske atın sonra yeni bilgisayarınza kurun

kurulumu yaptım fakat wifi sorununu halledemedim bir türlü
Driver yüklü gelmiyor ethernet kablosu ile veya telefonunuzdan usb ile internet paylaşımı yapın internete giriş yapıp driver güncellemesi yapın sorun çözülür

haletim oldu tşk ler
Öncelikle hayırlı olsun. Gece bütün aksiyonu kaçırmışım ama işin üstesinden gelmişsiniz.

Bu gibi durumlar için yani kurulum sonrası donanımların ve sistemin sürücü eksiği yüzünden problemlerle başa çıkmak için bu söyleyeceklerim aklınızda olsun.

Başka bir bilgisayar da varsa, telefonunuza dosya indirip USB diske aktarabiliyorsanız veya hazırda kurulu olana format atıp yeniden yükleyecek iseniz;

Format öncesi veya kurulum öncesi kullandığınız laptop üreticisinin resmi web sitesinden laptopa özel sunulan sürücüleri indirin.

Yukarıda bahsettiğim şekilde:
Eğer varsa başka bir bilgisayar ile indirip USB belleğe aktarın.
Bilgisayar yoksa telefonunuz için OTG kablonuz varsa telefona indirip USB belleğe aktarın.
Kurulu bir bilgisayara format atacaksanız atmadan önce oradan indirip USB belleğe aktarın.

Bu şekilde olduğunda format/kurulum sonrası sürücü eksiği konusunda sorunlar yaşamazsınız.
Ayrıca sürücü dosyalarınızı ilerisi için de kullanma şansınız olabilir.

Hatta daha da basiti "internet olduktan sonra gerisini hallederim" ise ve ethernet kablosu yerine tamamını kablosuz ile yapmak isterseniz sadece kablosuz sürücü dosyasını indirip USB kurulum diskinin içinde Windows dosyaları ile birlikte saklayabilirsiniz. Kurulumdan sonra USB disk içinden kablosuz sürücüsünü kurup kalanı yine üretici sitesinden halledersiniz.
Sabit diskinizde sürücüler için bir alan oluşturup farklı bir sürücü başlığında kullanarak ilerde lazım olursa format sonrası onları kullanmak da seçeneklerden birisi.

Sürücüler konusunda bir diğer konu ise mümkün olduğunca üretici sayfasındaki laptopa özel olanları kullanmak. Aynı isimdeki donanımların kendi sitelerinden de olsa son versiyon olduğu için sürücülerini indirmek her donanım için sorun olmaz dedirtmez. Tarihi eski de olsa kendi sitesinde olanı kullanmak daha iyi ve stabil performans sebebi olabilecektir. Çünkü sürücüler o laptopa özel geliştirilebiliyorlar.

Ben biraz uzun ve detaylı yazarım eksiği gediği kalmasın ve tekrar tekrar yazmamak için o yüzden kusura bakmayın.

Güle güle kullanın.

Bu kadar linux windows karşılaştımasından sonra @fener09 arkadaşımızın yerinde olsam kimsenin gönlü kalmasın diye farklı partitionlara farklı bir kaç işletim sistemi kurardım. Canım hangisini isterse onunla boot ederdim. Bu arada @Ahmetli arkadaşımızın yazdıklarını konunun sonuna doğru decrypt etmeyi başardım. Okuya okuya aşinalık gelişiyor.:) Her neyse konuya biraz espiri katmak istedim. Umarım yanlış anlaşılmam. Seviliyorsunuz. Kendinize iyi bakın.🙏

Windows 11 Home kurduk ancak
Windows'u etkinleştir uyarısı vermeye başladı nasıl bir çözüm izlememiz gerek kurulum esnasında Lisans anahtarını giriş yapmadan kurulum yaptık sorun ondanmı kaynaklıdır acaba

Windows'u etkinleştir uyarısı vermeye başladı nasıl bir çözüm izlememiz gerek kurulum esnasında Lisans anahtarını giriş yapmadan kurulum yaptık sorun ondanmı kaynaklıdır acaba

Dün size söyledim kurarken Windows 11 pro işaretleyin diye. Size iş düştü FORMAT tekrar. Home bi işe yaramaz.

Ayrıca Home devam edecekseniz Sağlam lisansdan Oem home lisans satın alın

Pro sürüme yükseltmek için aşağıdaki komutları kopyalayıp komut sistemini açıp yapıştırarak yapabilirsiniz.

Pro için başka lisans anahtarı kullanmak isterseniz değiştirirsiniz kod içindeki key değerini.

Kod:
 Kod içindeki bilgileri görmek için üye olmanız gerekmektedir.

Geri