Next Minix Mediabox 5G Android TV Box - 2GB RAM, 32GB Hafıza 899 TL

Üstadım @tekkan hocamın dediği gibi farklı bir ürün gönderilmiş bende aldım ve maalesef sorun yaşadım. Duruma göre iletişim halinde olabilirsek ben de THH'ye başvuracağım.
Bence siz de şimdiden Trendyol üzerinden değişim talebi oluşturun, Trendyol kayıtsız kalmayacaktır.

Valla helal olsun size lequnqinq komutların olduğu mesajı sırf vazgeçesiniz diye yazmıştım ama vazgeçmeyip bu işi başardığın için tekrar dan 👏👏 bravo diyorum.. Ne button mapper miş arkadaş :cool:

Bence siz de şimdiden Trendyol üzerinden değişim talebi oluşturun, Trendyol kayıtsız kalmayacaktır.
Evet kesinlikle ben de değişim talebinde bulundum. Cihazı 2 gündür kullandım Gündelik Kullanım için (Dizi, Film ve Tv işlemi için sorunsuz ve muazzam) ancak erişilebilirlik sorunu çok kafama takıldı @tekkan hocamla muhabbet sonrası cihazda bir gariplik olduğunu gördük. Ancak cihazı inceleyecek olursanız Her şeyi tamamen Next firmasının. Kumandadan Tv butonuna basarsanız Iptv nin olduğu ve Next'in iptv sunucularına bağlanıp ulusal kanalları açtığını göreceksiniz. Aynı zamanda Ayarlar-Cihaz bilgisinde Next'in uygulamasının olduğu bir panel açılıyor ve resmi bir uygulama şeklinde cihazın bilgilerini gösteriyor. Güncelleme yapmak istediğinizde de İnternetin Sni kayıtlarına baktığımda algıladığım kadarıyla Next'in sitesinden OTA güncellemesi arıyor. Yani orjinal mi değil mi halen emin olamadım. Eğer değilse de helal olsun bu kadar kaliteli bir yan sanayi ürün hayatımda ilk defa gördüm ve yapan elemana resmen firma açmak lazım :ROFLMAO:. Şaka bir yana Youtube'da inceleme yapacak olursan üstadım deneyimlerimi ve sıkıntımı paylaşmak istedim. @tekkan hocamın da dediği gibi Button Mapper uygulamasını çalıştıramadığımızdan dolayı ürünün orjinal olmadığı şüphesini çıkardık. Harika bir video içeriği konusu :ROFLMAO:

Aynı zamanda ürünün kutusunun üstüne bulunan Trt Bandrolü de kafamı karıştırdı eğer ki ürün sahte ise Bandrol gerçekten bu sahte ürüne göre mi yoksa Next ürününe göre mi alındı emin değilim. Eğer ki değilse onun da araştırılması lazım kesinlikle yasa dışı bir iş

Son düzenleme:
Valla helal olsun size lequnqinq komutların olduğu mesajı sırf vazgeçesiniz diye yazmıştım ama vazgeçmeyip bu işi başardığın için tekrar dan 👏👏 bravo diyorum.. Ne button mapper miş arkadaş :cool:
Sayende fikir verdi ve sorunun çözümü oldu çok teşekkür ederim. Şehirlerimiz çok yakın gerçekten buluşup tanışmak kahve içmek isterim bu muhabbet sonrası :)

Sayende fikir verdi ve sorunun çözümü oldu çok teşekkür ederim. Şehirlerimiz çok yakın gerçekten buluşup tanışmak kahve içmek isterim bu muhabbet sonrası :)
şimdi gördüm üstad ben aslen oralıyım geçen hafta ordaydım..

Next firmasının haberi olmayabilir.
Cihaz bilgisini göndermek lazım.

Yıllaaar önce bir paynır ototeyibi almıştım doğubanktan, kısa sürede arıza yapınca servise götürdüm, usta şöyle şaşkın baktı cihaza, kapağı açtı, bu paynır değil, mekaniği plastik, kazıklanmışsın dedi😂
Yine geçenlerde bir kilit firması, garanti kapsamında onarım/değişim için gelen bazı kilitlerin kendi üretimi olmadığını söylemişti (muhtemelen Çin)
Acaba birileri Çinde ürettirmiş olabilir mi? Firmayı koruma amaçlı söylemiyorum, ki bu firmayı hiç sevmem🤐 Bir dönem Çinden çok ürün almıştım, Çin marka ürünlerin bile çoğu çakma idi, kulaklıklar, Bluetooth hoparlörler vs, dispute açıp paramı çoğunlukla geri aldım . Prensip olarak, bu ürünün de satışının yapıldığı platformdan ayakkabı, elektronik ürün vs asla almıyorum

Yıllaaar önce bir paynır ototeyibi almıştım doğubanktan, kısa sürede arıza yapınca servise götürdüm, usta şöyle şaşkın baktı cihaza, kapağı açtı, bu paynır değil, mekaniği plastik, kazıklanmışsın dedi😂
Yine geçenlerde bir kilit firması, garanti kapsamında onarım/değişim için gelen bazı kilitlerin kendi üretimi olmadığını söylemişti (muhtemelen Çin)
Acaba birileri Çinde ürettirmiş olabilir mi? Firmayı koruma amaçlı söylemiyorum, ki bu firmayı hiç sevmem🤐 Bir dönem Çinden çok ürün almıştım, Çin marka ürünlerin bile çoğu çakma idi, kulaklıklar, Bluetooth hoparlörler vs, dispute açıp paramı çoğunlukla geri aldım . Prensip olarak, bu ürünün de satışının yapıldığı platformdan ayakkabı, elektronik ürün vs asla almıyorum
Çinde üretilmişlerin Ağababası diyebiliriz..

Bu ürün geldi.

Ekli dosyayı görüntüle 5924

Kargo dün geldi, daha deneyemedim ama bugün inceleyeceğim bir ön bilgilendirme yaparım.
̶H̶o̶c̶a̶m̶ ̶d̶a̶h̶a̶ ̶i̶y̶i̶s̶i̶n̶i̶ ̶g̶ö̶n̶d̶e̶r̶m̶i̶ş̶l̶e̶r̶ ̶y̶a̶l̶n̶ı̶z̶.̶ ̶N̶e̶x̶t̶ ̶S̶t̶a̶r̶t̶ ̶4̶K̶ ̶P̶r̶o̶ ̶i̶l̶e̶ ̶b̶e̶r̶a̶b̶e̶r̶ ̶ç̶ı̶k̶a̶n̶ ̶N̶e̶x̶t̶ ̶M̶i̶n̶i̶x̶ ̶M̶e̶d̶i̶a̶b̶o̶x̶ ̶P̶r̶o̶ ̶b̶u̶.̶ ̶A̶n̶d̶r̶o̶i̶d̶ ̶1̶4̶ ̶k̶u̶l̶l̶a̶n̶ı̶y̶o̶r̶.̶

Sahte ürünmüş.

2 ay önce gönderildi hepsi çamura yattılar
Her zaman next yaptığı durumlar şaşmaz
Bu adamlardan navigasyon cihazı aldım yıllar önce, gündüz ekran görünmüyor😂 iade edinceye kadar akla karayı seçtim. Bir de her elektronik forumuna, gizli pazarlama elemanı salarlar. Tavsiye istediğin an cihazlarını parlatırlar. Kaç forumda gördüm. Tek bunlar değil tabi, beyaz eşyacı da çok. Çamaşır mak araştırıyorum diyorum, şu modeli tek geçerim diyor (yardımcı olalım diye dm geliyor) Balçovadaki bayi kardeşimiz.

Screenshot 2025 03 29 04 58 30 645 comgoogleandroidyoutube edit
Solda yazdığı kadarıyla konu da ki cihazın inceleme videosu geliyor.
@Sinetech Device İnfo'yu indirip Android 14'ün sahte olduğunu ve cihazın Goke isimli Temu'da satış yapan bir markanın ürünü olduğunu söylemeyi unutmayın.

Bence Minix serisi asla alınmaz Temu'da satılan no name ürünlerden farkı yok. Ama Start serisi alınır Skyworth üretimi güzel cihazlar.

Ekli dosyayı görüntüle 6096

@Sinetech Device İnfo'yu indirip Android 14'ün sahte olduğunu ve cihazın Goke isimli Temu'da satış yapan bir markanın ürünü olduğunu söylemeyi unutmayın.

Bence Minix serisi asla alınmaz Temu'da satılan no name ürünlerden farkı yok. Ama Start serisi alınır Skyworth üretimi güzel cihazlar.
Yine ufak bir yanlış anlaşılma var (konu genelinde) yeri geldiğinde düzeltme yapar açıklık getiririm ki bu şart..

Ekli dosyayı görüntüle 6096

@Sinetech Android 14 yazısının üzerine sürekli tıklayınca Android 9'un eastereggi çıkıyor. Bu şekilde de gösterebilirsin.

@Sinetech Android 14 yazısının üzerine sürekli tıklayınca Android 9'un eastereggi çıkıyor. Bu şekilde de gösterebilirsin.
Bunu denedim, videoya da koydum hatta, Android 9 easter egg'i değil de şu geliyor.

1743261739924

Cihaz ilk açtığımda Android 11 olarak gelmişti ancak sistem güncelleme alarak Android 14 oldu.

Asıl komik olan depolamanın sistemde ve Aida64 gibi uygulamalarda farklı görünmesi.

Depolama menüsünde şu şekilde,

1743261828199

Ama üstüne tıklayınca şöyle bir şey geliyor,

1743261869608

Yine Aida64'te depolama bölümünde 49 GB yazıyor :)

1743261944314

Device info 25 GB görürken, CX dosya gezgininde 32 GB olduğu yazıyor.

Bunu denedim, videoya da koydum hatta, Android 9 easter egg'i değil de şu geliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 6110

Cihaz ilk açtığımda Android 11 olarak gelmişti ancak sistem güncelleme alarak Android 14 oldu.

Asıl komik olan depolamanın sistemde ve Aida64 gibi uygulamalarda farklı görünmesi.

Ekli dosyayı görüntüle 6111

Ekli dosyayı görüntüle 6112

Ekli dosyayı görüntüle 6113

Cihaz içinde cihaz sanki. InceptionBox 😅

Ekli dosyayı görüntüle 6110

Ekli dosyayı görüntüle 6111

Ekli dosyayı görüntüle 6112

Ekli dosyayı görüntüle 6113

Android 14'ün eastereggi öyle değil. Millet anlamasın diye onu bile ayarlamışlar. Device Info HW uygulamasını indirin orda Android 9 (fake 14) yazacaktır.

kutuda next yazıyor ama cıhaz versıyon sahte gosterıyor next minix mediabox bana gonderın bır konturol edeyım nesı var bakaytım olurmu bana ozelden yazın tellefonu yaz arayım

Geri