Next Minix Mediabox 5G Android TV Box - 2GB RAM, 32GB Hafıza 899 TL

😂😂😂 ya şöyle button mapper da tuş kombinasyonu atamak için erişilebilirlik ten izin vermemiz gerekiyor. Ayarlarda Erişilebilirlik bölümü yok. Uygulama içinde erişilebilirlik izni kısmından ayarlara geliyor açıyorum ancak 3 saniye sonra altta siyah bir uyarı Erişilebilirlik yazıyor geri kendi kendine kapatıyor. Hiçbir şekilde açamıyorum ve button mapper kullanamıyorum
Sırasıyla , Ayarlar--cihaz tercihleri--en altta erişebilirlik--button mapper--etkinleştir, yapılandırmaya tıkladığınızda sizi button mapper in içine atar..

Bir daha da böyle şeyler yapmayın sakın ..😂
Saygılar..

Arkadaşlar haklısınız ne demek istediğimi anlamadınız galiba 😂
Ayarlar Cihaz tercihleri kısmında erişilebilirlik yok.😂😂😂
Button Mapper üzerinden sanki gizli bir sayfaya girer gibi ayarların içindeki yerine gidiyorum. Erişilebilirlik butonu ayarlarda yok

Daha önce android tv kullanan birisiyim. Sorun bu cihazda Ayarlar - Cihaz Tercihleri kısmında Erişilebilirlik menüsünün olmaması.
Bende çözümü şu şekilde buldum button Mapper uygulaması üzerinde erişilebilirlik izni verilmediği uyarısından etkinleştir diyerek ayarlarda gözükmeyen o gizli erişilebilirlik kısmına erişiyorum.
Açılan Erişilebilirlik kısmından da Button Mapper uygulamasına izin veriyorum ancak geri tekrardan kendisi ayarı kapatıyor.

edit

Son düzenleme:
Google play storu açın , Android erişebilirlik seti aratıp bulun yüklümü cihazınıza kontrol edin, değilse yüklenebiliyorsa yükleyin..erişebilirlik olmaması garip çünkü bazı sistem bileşenleri buna bagımlıdır.
saygılar.

Son düzenleme:
Yok maalesef hiçbir şekilde açılmıyor. Ayarlarda gizli farklı yollardan erişilebilirlik kısmına erişince uygulamaların hizmetini açık yaptığımda geri tekrardan kapatıyor

Yok maalesef hiçbir şekilde açılmıyor. Ayarlarda gizli farklı yollardan erişilebilirlik kısmına erişince uygulamaların hizmetini açık yaptığımda geri tekrardan kapatıyor

Üstad sorunu anladım sırf button mapper için bu zahmete girecekseniz

Yöntem :
Aşagıdaki komutları " " işareti olmadan çalıştırın

ADB minimal araçları veya Android SDK'sı yardımıyla USB hata ayıklama yoluyla çalışan ADB kabuk komutları hakkında bilginiz olmalı (eğer bilmiyorsanız lütfen Google'da arayın).

Geliştirici ayarlarını ve USB hata ayıklamayı etkinleştirin. TV'yi ADB araçlarıyla bilgisayarınıza bağlayın. Sadece USB 2.0 portunun çalışacağını unutmayın, bu yüzden 3.0 kullanmayın.
TV'nin bağlanıp bağlanmadığını kontrol etmek için "adb devices" komutunu çalıştırın.
Bağlıysa şu komutu çalıştırın
"adb shell settings put secure enabled_accessibility_services PKGname/ServiceName"
, burada paket adı uygulama paket adıdır, hizmet adı ise erişilebilirlik hizmeti arayan uygulamanın hizmetlerinden biridir.

Örneğin Button Mapper'ı denedim (uzaktan düğmeleri eşlemek için ve erişilebilirlik hizmeti etkinleştirilmeden çalışmıyor).
"adb shell settings put secure enabled_accessibility_services flar2.homebutton/flar2.homebutton.utils"

Daha sonra WRITE_SECURE_SETTINGS için başka bir komut çalıştırın (bu şart)
"adb shell pm grant PKGname android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS"
"adb shell pm grant flar2.homebutton android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS"

Bu sorunu herhangi bir sorun olmadan çözecektir.
Eğer adb komutlarını biliyorsanız,
uygulamalar için tüm izinler ve hizmetlerle oynayabilirsiniz.

Saygılar.

Son düzenleme:
Üstad sorunu anladım sırf button mapper için bu zahmete girecekseniz

Yöntem :
Aşagıdaki komutları " " işareti olmadan çalıştırın

ADB minimal araçları veya Android SDK'sı yardımıyla USB hata ayıklama yoluyla çalışan ADB kabuk komutları hakkında bilginiz olmalı (eğer bilmiyorsanız lütfen Google'da arayın).

Geliştirici ayarlarını ve USB hata ayıklamayı etkinleştirin. TV'yi ADB araçlarıyla bilgisayarınıza bağlayın. Sadece USB 2.0 portunun çalışacağını unutmayın, bu yüzden 3.0 kullanmayın.
TV'nin bağlanıp bağlanmadığını kontrol etmek için "adb devices" komutunu çalıştırın.
Bağlıysa şu komutu çalıştırın
"adb shell settings put secure enabled_accessibility_services PKGname/ServiceName"
, burada paket adı uygulama paket adıdır, hizmet adı ise erişilebilirlik hizmeti arayan uygulamanın hizmetlerinden biridir.

Örneğin Button Mapper'ı denedim (uzaktan düğmeleri eşlemek için ve erişilebilirlik hizmeti etkinleştirilmeden çalışmıyor).
"adb shell settings put secure enabled_accessibility_services flar2.homebutton/flar2.homebutton.utils"

Daha sonra WRITE_SECURE_SETTINGS için başka bir komut çalıştırın (bu şart)
"adb shell pm grant PKGname android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS"
"adb shell pm grant flar2.homebutton android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS"

Bu sorunu herhangi bir sorun olmadan çözecektir.
Eğer adb komutlarını biliyorsanız,
uygulamalar için tüm izinler ve hizmetlerle oynayabilirsiniz.

Saygılar.
Hocam elinize sağlık sizin cevabınızdan önce denedim. Bilgisayar ile adb bağlantısını başarılı bir şekilde kurdum. Önceliğim erişilebilirlik ayarı 0 da ise 1 e çektim ardından izin verdim lakin televizyonda manuel olarak yaptığım işlemle aynı oldu açıyor ardından geri kapatıyor. Anlamadığım bir sorun. İlk defa böyle birşeyle karşılaştım. Custom rom bakıyorum eğer bulabilirsem tekrardan sistemi temiz bir kurulum yapmayı düşünüyorum

Button Mapper da en çok kullanmak istediğim özellik Açık olan uygulamalara girip arka plandaki çalışır vaziyetteki uygulamaları kapatmak olacak. Adb ile kapatabiliyorum lakin her zaman bilgisayarı açmak zor. Ayarlardan tek tek uygulamalara girip durmaya zorla yapmak da zahmetli. Sizin bildiğiniz bunu tek tıkla uygulama olarak yapacak bir program var mı? Varsa önerinizi dinleyebilirim. Lakin tekrar diyeyim Erişilebilirlik izni isteyen uygulama olmazsa😂 açılmıyor çünkü.

Hocam elinize sağlık sizin cevabınızdan önce denedim. Bilgisayar ile adb bağlantısını başarılı bir şekilde kurdum. Önceliğim erişilebilirlik ayarı 0 da ise 1 e çektim ardından izin verdim lakin televizyonda manuel olarak yaptığım işlemle aynı oldu açıyor ardından geri kapatıyor. Anlamadığım bir sorun. İlk defa böyle birşeyle karşılaştım. Custom rom bakıyorum eğer bulabilirsem tekrardan sistemi temiz bir kurulum yapmayı düşünüyorum
cihazdan 'build.prop' dosyasını alabiliyorsanız (root) gerekir buraya ekleyin size yardımcı olurum rom konusunda

cihazdan 'build.prop' dosyasını alabiliyorsanız (root) gerekir buraya ekleyin size yardımcı olurum rom konusunda
Cihazda root yok. Herhangi bir soruna karşı nandroid backup alıp root atmayı düşünüyorum. Lakin atarken brick olma durumunda cihazın kendi servisi olayım diyorum (garantiye ver şu bu zahmetli iş😂).

Cihazda root yok. Herhangi bir soruna karşı nandroid backup alıp root atmayı düşünüyorum. Lakin atarken brick olma durumunda cihazın kendi servisi olayım diyorum (garantiye ver şu bu zahmetli iş😂).
cihazın hakkında bölümünün resmini çekip koyarmısınız., derleme numarası felan çıksın

Geri