Next Minix Mediabox 5G Android TV Box - 2GB RAM, 32GB Hafıza 899 TL

Aynısı değil üstad PPR1.180610.011 bu yapı numarası android 9 a ait çekirdek sürümüde eski
cihaz android 14 felan değil yani ilk attığınız resimden anlamıştım eski vi sürüm olduğunu menude tuhaflık var çünkü

bu programı kurup işlemci bilgisi sistem bilgisi alabilirmisiniz*

evet 9 ama fake 14 yazıyor haklısın

Üstad size kısa yoldan bir cevap vereyim , sizin vesilenizle de next in foyası ortaya çıkmış oldu
1- bu cihaza rom --yazılım bulmanız imkansız
2 - cihazın işlemcisi 'goke' hayatımda duymadım
3-erişebilirliği niye kapatıklarını şimdi anladınız sanırım
4- sizin yerinizde olsam , cihaza ne kadar verdiniz bilmiyorum ama başlıktaki bu cihazla değişim yaparım

Next Minix Mediabox 5G​

Bu cihaza ait dünyada ki tek kaynak buyrun..

Üstad size kısa yoldan bir cevap vereyim , sizin vesilenizle de next in foyası ortaya çıkmış oldu
1- bu cihaza rom --yazılım bulmanız imkansız
2 - cihazın işlemcisi 'goke' hayatımda duymadım
3-erişebilirliği niye kapatıklarını şimdi anladınız sanırım
4- sizin yerinizde olsam , cihaza ne kadar verdiniz bilmiyorum ama başlıktaki bu cihazla değişim yaparım

Next Minix Mediabox 5G​

kesinlikle dünden beri bu sorun kafamı çok kurcaladı ve rahatsız etti beni. Next'in orjinal kutusundan çıktı sizin yazınızdan sonra tekrar baktım ve yüksek ihtimaldir ki Next Minix Mediabox 5G cihazı tamamen bu şekilde. 899 Tl'ye aldığım bir cihaz olarak düşünecek olursam sadece film dizi izlemek ve canlı tv izlemek için aldığım bir cihaz ve 2 gündür kullanıyorum işimi gördü. Ayrıca Xiaomi MiBox kullanıyorum. Lisans olarak da bir derdim yok bakalım :)

kesinlikle dünden beri bu sorun kafamı çok kurcaladı ve rahatsız etti beni. Next'in orjinal kutusundan çıktı sizin yazınızdan sonra tekrar baktım ve yüksek ihtimaldir ki Next Minix Mediabox 5G cihazı tamamen bu şekilde. 899 Tl'ye aldığım bir cihaz olarak düşünecek olursam sadece film dizi izlemek ve canlı tv izlemek için aldığım bir cihaz ve 2 gündür kullanıyorum işimi gördü. Ayrıca Xiaomi MiBox kullanıyorum. Lisans olarak da bir derdim yok bakalım :)
Üstad mesele isteklerinizi karşılamış olması değil , ben sizin ilk mesajınızda sorununuzun kaynagını biliyordum cihazın aynı olmadığına da % 90 emindim, başlıktaki cihazın müadillerinin içinden geçtim ben bi tuhaflık olduğu için konuyu uzatmak istedim ,insanlar faydalansın diye ..sanırım konu başlığında ki fiyat sizin cihaza ait , zaten çok şaşırmıştım görünce yinede insanlara resmi sitelerinde verdikleri cihaz teknik özelliklerinin gerçek hayatta aynı olmayışı tamamen aldatmaya yöneliktir ,

Son düzenleme:
Şu an başlıkta yazılı olan cihaz 1.549 lira ki bu fiyat hemen ertesi gün buraya başlık atıldıktan sonra değiştirildi,
bir arkadaşımızda belirtmişti ,ortada büyük yanlışlık var yani 899 liraya alınan cihazlar büyük ihtimal bu

Next Minix Mediabox 5G Android olmayacak..​

aksi olursa buraya yazın ..

Bakın bu cihazınızdaki işlemci kodu: GK6323V100C​

Yapı numaranız: GK6323V100C PPR1.180610.011

Bu arada işlemci fena degilmiş inceledim biraz 😁

Product Features

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Product Parameters​
CPU​
Quad-core 64-bit ARM Cortex A55
Integrate multimedia acceleration engine-NEON and hardware Java acceleration
Integrate hardware floating-point coprocessor​
GPU​
Integrate high performance multi-core GPU Mali450
Support OpenGL ES 2.0/1.1 and Open VG1.1​
Storage interface and boot​
Support DDR3/DDR3L/DDR4/LPDDR4,up to 32bit width
Support eMMC flash
Support synchronous/asynchronous NAND Flash,and SLC/MLC devices
Optional to boot from NAND or eMMC​
Video decoding​
Support H.265/AVS2 video decoding,up to 4KP60
Support H.264 video decoding,up to 4KP30
Support MPEG/AVS decoding,up to 1080P60​
Picture decoding​
Support JPEG/PNG hardware decoding,up to 64 megapixel decoding​
Video and picture encoding​
Support H.265/H.264 video encoding,up to 1 channel of 1080P30​
Video and graphics processing​
Support various HDR
Support national standard of HDR Vivid
Support dynamic HDR, VRR and QMS
Support HDR converting to SDR
Support multi-channel graphics and video input overlay
Support screen mirroring and video rotation functions
Support ultra-low latency video processing
Support high definition output​
Audio encoding and decoding​
Support Dolby Digital/Dolby Digital Plus Decoder-Converter
Support AAC-LC and HE AAC V1/V2 decoding
Support APE/FLAC/Ogg/AMR-NB/WB decoding
Support G.711 (u/a) audio decoding
Support G.711 (u/a)/AMR-NB/AMR-WB/AAC-LC audio encoding
Support HE-AAC transcoding DD (AC3)​
Security​
Support HDCP2.2/1.4
Support ChinaDRM
Support domestic password algorithms
Support secure video channel
Support OTP
Support secure boot/storage/upgrade​
Audio and video interface​
Video output​
Support HDMI output, up to 4KP60
Support CVBS output​
Audio output​
Support left and right channel analog output
Support I2S and SPDIF​
Peripherals and others​
Support three USB 2.0 Host interfaces
Support two SDIO 3.0 interface
Support 10M/100M Ethernet with built-in EPHY
Support three UART interface
Support one IR interface
Support three I2C interfaces
Multiple GPIO interfaces
Built-in high-precision POR​
Physical specification​
Operating voltageCore voltage: 0.9V
voltage: 3.3V
SDRAM voltage: DDR3/DDR3L/DDR4/LPDDR4 standard voltage
Package: TFBGA 14mm * 14mm​

Son düzenleme:
Şu an başlıkta yazılı olan cihaz 1.549 lira ki bu fiyat hemen ertesi gün buraya başlık atıldıktan sonra değiştirildi,
bir arkadaşımızda belirtmişti ,ortada büyük yanlışlık var yani 899 liraya alınan cihazlar büyük ihtimal bu

Next Minix Mediabox 5G Android olmayacak..​

aksi olursa buraya yazın ..
Bu ürün geldi.

1000072798

Üstad sende almıştın eline ulaştı mı inceleme fırsatı bulabildin mi?
Kargo dün geldi, daha deneyemedim ama bugün inceleyeceğim bir ön bilgilendirme yaparım.

Malesef haklı çıktım arkadaşlar bu cihazda aynı sayın Sinetech inceleme yaparken benim üsteki yazdıklarımı dikkate alırsanız sevinirim .
çünkü aldatıcı hususlar var insanlar yanılmasın..
Zaten ürün sayfası da silinmiş, doğru ürünü gönderip göndermeyeceği konusunda satıcıya mesaj gönderdim, eğer talebimi reddederse THH'ye başvuracağım.

Zaten ürün sayfası da silinmiş, doğru ürünü gönderip göndermeyeceği konusunda satıcıya mesaj gönderdim, eğer talebimi reddederse THH'ye başvuracağım.
Kesinlikle yapmalısınız ayrıca size gelen cihazların üstünde ve resmi next sitesinde verilen bilgiler yanlış ve eksik..

Bütün resim ve belgeler üstte mesajlarda aksini iddia eden beni bulsun :cool:
next yetkilileri dahil..

Bu linkteki ürünü alıp Erişilebilirlik sorunu yaşayan arkadaşlar için Bir rehber olmuş olur umarım...

Ürünün içerisinde root dizininde arka planda çalışan bir uygulama erişilebilirlik ayarınızı kısıtlıyor ve erişilebilirlik bölümünü açmanıza olanak sağlamıyor.

Ayarlar kısmından da Erişilebilirlik kısmına erişmeniz mümkün değil çünkü öyle bir bölüm yok.

İşlem çok basit sadece bir kere yapıyorsunuz ve sorun tamamen çözülüyor.

@tekkan hocama huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum gün boyu ilgilendi ve yardımcı oldu.

Öncelikle
linkteki uygulamayı indiriyorsunuz. Ben Bilgisayar üzerinden cihazda oturumu açık olan aynı hesabı girdim ve cihazlarımda indir diyerek Android Box’ı seçtim. Kurulum işlemi bittikten sonra hiçbir şekilde uygulamayı açmayın!

Ayarlar-Cihaz Tercihleri-Hakkında Yapı kısmına birden fazla “Artık Geliştiricisiniz” uyarısını alana kadar basın.

Ardından Ayarlar-Cihaz Tercihleri-Geliştirici Seçenekleri kısmından “Usb Hata Ayıklama” aktif hale getirin.

İsterseniz Usb ile isterseniz Wi-fi üzerinden Adb bağlantısı kurabilirsiniz. Ben Wi-Fi üzerinden bağlantı kurduğum için sizlere Wi-Fi üzerinden bağlantıyı anlatacağım.

Ayarlar-Cihaz Tercihleri-Durum kısmına geliniz. Ekrandaki IP adresi bize lazım.
1742681634249

Bilgisayara geçiniz Adb Driverlerini kurunuz. Ve cmd (Komut İstemi) açınız.
adb connect 192.168.xxx.xxx kodunuz yazacağız 192.168.xxx.xxx ekranda gördüğünüz ip adresini yazınız

Ardından bağlantının başarılı olup olmadığını

adb devices yazarak teyitini alacağız

1742681644928

Devices ibaresini alıyorsanız başarılı.

Ben sizlere kolaylık olsun manuel işlem yapmayın diye Python üzerinden yapılacak işi kodladım. Açık kod olarak paylaşıyorum inceleyebilirsiniz. Aksi takdirde tek tek arka planda açık olan uygulamaların paket adlarını bulup hem durmaya zorlama hem de arka plandan durdurmanız gerekiyor ancak arka planda 20-30 uygulama varsa bunları tek tek yapmak zor olacaktır.

Bilgisayara Python programını kuruyoruz.
Kurulum ekranında bu iki tikin açık olmasına dikkat edin.
1742681659826

Kurulum işlemi bittikten sonra verdiğim islem1 ve islem2 dosyasını masaüstüne atın

Yeni bir Cmd (Komut istemi) açınız. Sırasıyla

cd Desktop

yazınız. Masaüstüne attığınızı varsayıyorum. Başka bir dosya içerisine attıysanız Desktop yerine dosya uzantı yolunuz yazınız

Sırasıyla

python islem1.py

yazınız. Bu işlemde arka planda açık olan uygulamaları listeleyecek ve listelenen bu uygulamaları teker teker durdurma işlemi yapacaktır.
1742681611822

İşlem sonrası

python islem2.py

yazıyoruz ve bu sefer de çalışan ancak durmaya zorlanmayan tüm uygulamaları durdurmuş oluyoruz.

1742681695040

Tüm bu işlemler sonrasında sıra Erişilebilirlik bölümüne girmemizde kalıyor. Maalesef ki Ayarlar-Cihaz Tercihleri-Erişilebilirlik bölümü olmadığı için bilgisayarda bu kodu yazıyoruz.

adb shell am start -a android.settings.ACCESSIBILITY_SETTINGS

Böylelikle ekranınızda Erişilebilirlik bölümünün açıldığını göreceksiniz ve istediğiniz uygulamanın Erişimin iznini verebilirsiniz 😊

NOTLAR:

• Neden Python ile işlem yaptık arka planda fabrikada kurulu olan bir uygulama erişilebilirlik ayarlarında değişiklik yapmanıza izin vermiyor ve o uygulamayı kapatıp zorla durduruyoruz böylelikle kısıtlama yapmasına izin vermiyoruz.
  • Python ile işlem yapmak istemiyorsanız (Manuel işlem)
    adb shell ps
Kodunu yazıyoruz çıkan ekranda

USER PID PPID VSIZE RSS WCHAN PC NAME
u0_a123 1234 1 123456 789 fffff 00000 com.example.app

formatında olacaktır burada com.example.app kodunu alıp
adb shell am force-stop com.example.app

bu şekilde yazıyoruz. PID deki id bilgisi (1234) alıp bu sefer de

adb shell kill 1234 şeklinde yazıyoruz.
BU İŞLEMİ EKRANDA GÖZÜKEN TÜM AÇIK OLAN UYGULAMALARDA TEK TEK YAPMANIZ GEREKİYOR.
PYTHON KODUNUN YAPTIĞI İŞLEM BU ŞEKİLDEDİR.

Ekli dosyalar

• pythondosyasi.zip
    1.3 KB · Görüntüleme: 0
Üstadım @tekkan hocamın dediği gibi farklı bir ürün gönderilmiş bende aldım ve maalesef sorun yaşadım. Duruma göre iletişim halinde olabilirsek ben de THH'ye başvuracağım.

Geri