Next Minix Mediabox 5G Android TV Box - 2GB RAM, 32GB Hafıza 899 TL

Videodaki Yorumlarda g
Bu linkteki ürünü alıp Erişilebilirlik sorunu yaşayan arkadaşlar için Bir rehber olmuş olur umarım...

Ürünün içerisinde root dizininde arka planda çalışan bir uygulama erişilebilirlik ayarınızı kısıtlıyor ve erişilebilirlik bölümünü açmanıza olanak sağlamıyor.

Ayarlar kısmından da Erişilebilirlik kısmına erişmeniz mümkün değil çünkü öyle bir bölüm yok.

İşlem çok basit sadece bir kere yapıyorsunuz ve sorun tamamen çözülüyor.

@tekkan hocama huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum gün boyu ilgilendi ve yardımcı oldu.

Öncelikle
linkteki uygulamayı indiriyorsunuz. Ben Bilgisayar üzerinden cihazda oturumu açık olan aynı hesabı girdim ve cihazlarımda indir diyerek Android Box’ı seçtim. Kurulum işlemi bittikten sonra hiçbir şekilde uygulamayı açmayın!

Ayarlar-Cihaz Tercihleri-Hakkında Yapı kısmına birden fazla “Artık Geliştiricisiniz” uyarısını alana kadar basın.

Ardından Ayarlar-Cihaz Tercihleri-Geliştirici Seçenekleri kısmından “Usb Hata Ayıklama” aktif hale getirin.

İsterseniz Usb ile isterseniz Wi-fi üzerinden Adb bağlantısı kurabilirsiniz. Ben Wi-Fi üzerinden bağlantı kurduğum için sizlere Wi-Fi üzerinden bağlantıyı anlatacağım.

Ayarlar-Cihaz Tercihleri-Durum kısmına geliniz. Ekrandaki IP adresi bize lazım.
Ekli dosyayı görüntüle 5926

Bilgisayara geçiniz Adb Driverlerini kurunuz. Ve cmd (Komut İstemi) açınız.
adb connect 192.168.xxx.xxx kodunuz yazacağız 192.168.xxx.xxx ekranda gördüğünüz ip adresini yazınız

Ardından bağlantının başarılı olup olmadığını

adb devices yazarak teyitini alacağız

Ekli dosyayı görüntüle 5927

Devices ibaresini alıyorsanız başarılı.

Ben sizlere kolaylık olsun manuel işlem yapmayın diye Python üzerinden yapılacak işi kodladım. Açık kod olarak paylaşıyorum inceleyebilirsiniz. Aksi takdirde tek tek arka planda açık olan uygulamaların paket adlarını bulup hem durmaya zorlama hem de arka plandan durdurmanız gerekiyor ancak arka planda 20-30 uygulama varsa bunları tek tek yapmak zor olacaktır.

Bilgisayara Python programını kuruyoruz.
Kurulum ekranında bu iki tikin açık olmasına dikkat edin.
Ekli dosyayı görüntüle 5928

Kurulum işlemi bittikten sonra verdiğim islem1 ve islem2 dosyasını masaüstüne atın

Yeni bir Cmd (Komut istemi) açınız. Sırasıyla

cd Desktop

yazınız. Masaüstüne attığınızı varsayıyorum. Başka bir dosya içerisine attıysanız Desktop yerine dosya uzantı yolunuz yazınız

Sırasıyla

python islem1.py

yazınız. Bu işlemde arka planda açık olan uygulamaları listeleyecek ve listelenen bu uygulamaları teker teker durdurma işlemi yapacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 5925

İşlem sonrası

python islem2.py

yazıyoruz ve bu sefer de çalışan ancak durmaya zorlanmayan tüm uygulamaları durdurmuş oluyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 5929

Tüm bu işlemler sonrasında sıra Erişilebilirlik bölümüne girmemizde kalıyor. Maalesef ki Ayarlar-Cihaz Tercihleri-Erişilebilirlik bölümü olmadığı için bilgisayarda bu kodu yazıyoruz.

adb shell am start -a android.settings.ACCESSIBILITY_SETTINGS

Böylelikle ekranınızda Erişilebilirlik bölümünün açıldığını göreceksiniz ve istediğiniz uygulamanın Erişimin iznini verebilirsiniz 😊

NOTLAR:

• Neden Python ile işlem yaptık arka planda fabrikada kurulu olan bir uygulama erişilebilirlik ayarlarında değişiklik yapmanıza izin vermiyor ve o uygulamayı kapatıp zorla durduruyoruz böylelikle kısıtlama yapmasına izin vermiyoruz.
  • Python ile işlem yapmak istemiyorsanız (Manuel işlem)
    adb shell ps
Kodunu yazıyoruz çıkan ekranda

USER PID PPID VSIZE RSS WCHAN PC NAME
u0_a123 1234 1 123456 789 fffff 00000 com.example.app

formatında olacaktır burada com.example.app kodunu alıp
adb shell am force-stop com.example.app

bu şekilde yazıyoruz. PID deki id bilgisi (1234) alıp bu sefer de

adb shell kill 1234 şeklinde yazıyoruz.
BU İŞLEMİ EKRANDA GÖZÜKEN TÜM AÇIK OLAN UYGULAMALARDA TEK TEK YAPMANIZ GEREKİYOR.
PYTHON KODUNUN YAPTIĞI İŞLEM BU ŞEKİLDEDİR.
Videodaki yorumlarda Erişilebilirlik ayarını açamayan arkadaşın yorumunu gördüm. Burda yaptığım adımları takip ederseniz sorunsuz bir şekilde erişilebilirlik ayarını açabilirsiniz.
Acaba başa sabitleme gibi bir özellik varsa sabitleyebilir misiniz arkadaşlara faydası olsun

Geri