Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Evet o konuda biraz daha gelişmemiz lazım, ben sarj istasyonu önüne park eden yada sarjı bittiği halde arabasına çekmeyenlere de kızıyorum ...Şarj ağı yetersiz, istasyonlar aynı lokasyonlarda, sıfır istasyonlu ilçeler, 3-5 istasyonlu iller var. Otobanlarda bomboş yatan 20 gözlü yerler var, bayramdan bayrama doluyor olmalı. "Araç alsınlar istasyon kurarız" değil olay, adam niye alacak 20 km mesafeye gidecekse şarj için, karı var kışı var. Bir de yeni magandalık başlamış, qr etiketlerini yırtıyor ya da hasar veriyorlar. Müşteri hizmetlerine telefon açıp kodu giriyorsunuz vs.Opetin içindeki yer, çalışanların umurunda değil, çünkü para direkt otojete gidiyor. E tabi ticari faaliyet, hizmet odaklı değil. Dağın zirvesine Ziraat ATM, petrol ofisi kuran devlet, belki daha aktif oyuncu olmalı
ben yurt disinda yasayan biriyim. avrupada eletrikli arac dolum istasyonlarinda nakit diye hic birsey yoktur. benzin istasyonlarina gireyim nakit vereyim olayida yoktur. sarj istasyonlari üzerinde karekotlar mevcuttur bu karekotlari tlf okutaraktan uygulamasini tlf indiriyorsun kisisel bilgilerini veriyorsun kredi kartinida ekliyorsun. aracini her sarj ettiginde tutari otomatikmen kredi kartindan kesilmekte. ve sarj istasyonlarina ait kredi kartina benzer kartlar satilmakta bu kartlara kendi kredi kartindan lazim olacak kardar ve ya daha fazla yükleme yaparsin sarj ettiginde ücret bu karttan da kesilir. ve ya eletrik sirketlerine ait sarj istasyonlari var burlardan sarj edersen sadece kisisel bilgilerini verirsin ücret ev eletrik faturandaki adresle esleme oldugu icin ödeme faturasi evine gelir. avrupada sistem böyle calismakta.Bence uluslararası kullanımda esas sorun bekleme değil ödeme yöntemi, benzinli araç için bile, özellikle ilk defa yurt dışına çıkanlar için biraz karışık. Pompacı olmadığı için, kimi kartla çalışıyor, kimi otomat gibi nakit. Kiminde önce 50 Euroyu içeride veriyorsun, market senin için pompayı aktif ediyor vs. Elektriklilerde kredi kartı ödeme sistemi var mı yurt dışında bilmiyorum, ama sanmıyorum, orada da uygulama kurup kredi kartı adres vs girilecek, onay kodu sms olarak Türk ya da hangi ülke telefonuysa ona gelecek mi, muamma, en azından benim için
Bazı istasyonlar park ücreti kesmeye başladıEvet o konuda biraz daha gelişmemiz lazım, ben sarj istasyonu önüne park eden yada sarjı bittiği halde arabasına çekmeyenlere de kızıyorum ...
piyasadaki eletrikli araclarin sifirdan 100% dolumu 25-35 dakika da full oluyor.Bazı istasyonlar park ücreti kesmeye başladıEkli dosyayı görüntüle 13453
Teslada 10 tl, bir de Teslada %80 üzeri şarj ederseniz sıkışıklık ücreti denen bir uygulama var, malum süre uzuyor 80 den sonra, 0-80 arası süre kadar işgal ediyorsunuz. Farklı bir istasyonda da, işgaliye parası 10tl/dk, 1 saat sonunda +250 tl etiketi gördüm. Yakında tüm Türkiyede olur.
Yüksek güçteki istasyonlarda ya da farklı araçlarda öyle olabilir, mevcut dc ler genelde 80 lik, en azından buradakiler. %80 den sonra hız aşırı yavaş, 10 kw ile dolduruyor. İşte örnek, %60 civarından full depoya süre. Tabi 0 dan 80 e yarısı kadar sürüyorpiyasadaki eletrikli araclarin sifirdan 100% dolumu 25-35 dakika da full oluyor.
Tescilli yani patentli olabilir belki de, mesela aracınıza 505 de diyemezsiniz. ikinci rakamın sıfır olma patentini pejo almış, gibiElin Skoda'sı Roma İmparatorlarından Gaius Octavius'un adını Octavia, Tarquinius Superbus'un adını Superb diye markalaştırmış. Bizim
T10X, T10F diye devam ediyor. Koysanıza birine Kanuni'ye atıfla Magnificent S, birine de Fatih'e atıfla Conqueror M.
Ekli dosyayı görüntüle 13457
Söylediklerinize katılıyorum Ağustos 2025 tarihinde 2023 model aracıma 11000 tl ye full kasko yaptırdım.Benzinli yeni aracın bakımı, kaskosu, eski araçtan daha ucuz. 12 bin tl ye 15 bin bakım yaptırdım iki milyonluk araca. Oysa 2009 model küçük aracın bakımı 22 bin tl tuttu, freniydi, viraj demiriydi derken eski araç daha masraflı.
Yani benzinli araçların bakım masrafı öyle atla deve değil. Bir de, doldur depoyu, uzun yolda 800 km yol yap, klimayı açarsam şu mu olur, far açsam mı, sesi mi kıssam stresi yok![]()