⚡🚙 Elektrikli araç gündemi ;)

Ayrıca, tatil planlaması yaparken, seçtiğiniz güzergahtaki istasyonları, güçlerini, boş dolu durumlarını gösteren uygulamalar, olayı baya basitleştirmiş. Tek sorun, her bir istasyon için uygulama indirip kredi kartı vs tanımlama zorunluluğu ki o da bir kere yapılacak bir işlem. Keşke kredi kartından direkt ödeme yapılabilseydi1000085563

kasko poliçesine dair bende farklı bir şey demedim zaten :) ilave teminat alıyorlar standart poliçede batarya dahil olmuyor. ilave teminat ile ekleniyor ve kasko maliyeti artıyor onu söyledim. menzil konusunda sizin dikkatli kullanmanızın etkisi olabilir. ben çok farklı araçlar ve performanslar gördüm. örnek olarak sizin araç markası TOGG için bir arızaya denk geldik ki fabrika bile çözemedi. araç güneşte olduğu zaman çalışmıyordu. marş almıyordu. dediğim gibi herkesin deneyim ve tecrübesi farklı. ben saygı duyuyorum. sadece kendi tecrübelerimle deneyimlediğim konulara göre yazdım. dediğim gibi ben araç sahibi değilim ve kimseyi belli bir yöne manüple etmiyorum. sadece servis ayağında yaşanan olumsuzluklara istinaden söykediklerim. ☺️
Kasko, batarya da dahil olmasına rağmen (Doğa sigorta ve TOGG ile özel anlaşması vardı ben alırken), pek çok başka markanın "batarya içermeyen" tekliflerinden daha uygundu. Batarya paketinin eklenmiş olması fiyatı arttırmadı, doğal olarak batarya dahil ve TOGG özel kasko teklifleri vardı.

Ayrıca özellikle ilk çıkan TOGG'larda hatalar daha fazlaydı evet, bahsettiğiniz sorun da münferit bir şeydir muhtemelen, hem TOGG bir çok, çok rastlanan sorunlarını giderdi hem de benzer sorunlar sadece elektrikli değil her marka model araçta karşımıza sıkça çıkıyor.

Ben size başka bir örnek vereyim o zaman, kardeşimde VW Tiguan var ve araç bazen çalışmıyor (2025 model, sıfırken kullanmaya başladı, şirket aracı), arabayı kapatıp, anahtarı da arabadan uzaklaştırıp 5 dakika sonra geri geliyorsunuz çalışıyor. Ben böyle bir sorun TOGG'da yaşamadım mesela.

Dediğim gibi her marka ve model araçta böyle enteresan sorunlarla karşılaşıyor, eskiden, bu kadar teknolojik araçlar yokken, mekanik sorunlardan başka bir şey çıkmazdı ama yazılımın da araçların merkezine yerleşmesinden sonra çözülemeyen sorunları ben her markada okuyorum.

En nihayetinde, dip toplama baktığınızda, elektrikli bir aracın sorun çıkarma ihtimali içten yanmalı ve çok kompleks ve karmaşık motor ve mekanik ekipmanlara sahip araçlara göre çok daha azdır.

Elektrikli araç ile uzun yola çıkmakta zorlar insanı ben hibritçiyim o konuda
Hocam ben de aynı fikirdeydim. Showroomda menzili 440km yazan araç ile, aracın kendi forum sitesinin üyeleri şehirlerarası ortalama 500, şehir içi 600-620km yol yapmışlar, şehir içi menzil nasıl daha yüksek oluyor onu bilmiyorum, şu rejeneratif şarj etkiliyor belki. Gideceğim yere kadar 1-2 şarj beni üzmez diye düşünüyorum. Haftaya araç teslim edilecek, sonrası kendi deneyimlerimi de paylaşırım

Hocam ben de aynı fikirdeydim. Showroomda menzili 440km yazan araç ile, aracın kendi forum sitesinin üyeleri şehirlerarası ortalama 500, şehir içi 600-620km yol yapmışlar, şehir içi menzil nasıl daha yüksek oluyor onu bilmiyorum, şu rejeneratif şarj etkiliyor belki. Gideceğim yere kadar 1-2 şarj beni üzmez diye düşünüyorum. Haftaya araç teslim edilecek, sonrası kendi deneyimlerimi de paylaşırım
Hayırlı olsun hocam şimdiden kazasız belasız sürüşler

Ayrıca, tatil planlaması yaparken, seçtiğiniz güzergahtaki istasyonları, güçlerini, boş dolu durumlarını gösteren uygulamalar, olayı baya basitleştirmiş. Tek sorun, her bir istasyon için uygulama indirip kredi kartı vs tanımlama zorunluluğu ki o da bir kere yapılacak bir işlem. Keşke kredi kartından direkt ödeme yapılabilseydi
Bu konu benide çok sıkıyor maalesef, telefona bir bakıyorsun 15 tane ayrı sarj istasyonu uygulaması olmuş :)

Ama artık onada çözüm bulacaklar galiba, gelişmeler var link veriyorum ...

Yarın arkadaşa 5 yaşında 65 bin km’de Tiguan almaya gideceğiz. Yılda 1-2 kere uzun yol ancak yapıyor, evden şarj imkanı var ama ikna edemedim. Nerdeyse sıfır Tesla parasına sanayide dostluklar kuracağı bir araç tercih etti. :)

Not: İlan temsilidir

1754636242055

Yarın arkadaşa 5 yaşında 65 bin km’de Tiguan almaya gideceğiz. Yılda 1-2 kere uzun yol ancak yapıyor, evden şarj imkanı var ama ikna edemedim. Nerdeyse sıfır Tesla parasına sanayide dostluklar kuracağı bir araç tercih etti. :)

Not: İlan temsilidir

Ekli dosyayı görüntüle 11576
Gerçekten inanılmaz, kaldı ki iyi bir araç bile değil Tiguan. 2025'i bile akıllı özellikler açısından bu kadar zayıfken, 2020 modeline şu paraları vermek inanılmaz.

Tesla’ya Ötv zammı geldi falan ama Almanya’da yarı fiyatına satılan 2. el Tiguan ile Türkiye’de aynı fiyata satılıyorlar hala. Ve bazıları sıfır Tesla fiyatına 5 yaşında Tiguan daha mantıklı diyebiliyor hala! ;)

17546392903001754639307393

17546393347791754639358253

Tesla’ya Ötv zammı geldi falan ama Almanya’da yarı fiyatına satılan 2. el Tiguan ile Türkiye’de aynı fiyata satılıyorlar hala. Ve bazıları sıfır Tesla fiyatına 5 yaşında Tiguan daha mantıklı diyebiliyor hala! ;)

Ekli dosyayı görüntüle 11578Ekli dosyayı görüntüle 11579

Ekli dosyayı görüntüle 11580Ekli dosyayı görüntüle 11581
tamamen kişisel tercih,
bu işin tek bir doğrusu yok ki, tamamen kişisel zevk ve işine yarayan kullanım. Bence elektrikli araç kullanıcıları anlamsız bir güzelleme peşinde. Kim ne kullanıyorsa neyi kullanmak istiyorsa kullansın.
Bu arada şu an ülkedeki fosil/elektrik oranı gayet iyi.
tam tersine çevrilirse yemin ediyorum insanlar şarj istasyonu başında birbirini bıçaklar :)
15 temmuz haftası pazartesi yola çıkmak gafletinde bulundum, benzinlikte mola verdik, hem şarj istasyonlarını hem de pompaları görüyorum. İstasyondaki araçlar sabit kaldı , bu arada kaç tane araç yakıt alıp yoluna devam etti bilmiyorum.
Araca 2 milyon, otobana 1500 2000, kalacak yere dünya para verip, bir de dolum bekleyeceksin.. 8 9 litre benzin yakmamak için ben bu strese girmem açıkçası. Bu benim tercihim.
Ha isteyen mutlu olan elbette kullanır, beni ilgilendiren bir durumda yokki.
Başında da yazdığım gibi tamamen kişisel tercih meselesi.

Son düzenleme:
Hocam sadece elektrıklı araçlara göre kasko var, sizin mesleğinize saygım var fakat bende elektronik mühendisiyim,siz aracın bozulan bir parçasının maliyetini değişim ücretlerini ezbere biliyor olabilirsiniz, ama sizin mesleğiniz bir kaza darbe gibi konuları kapsıyor kısaca normalin dısında gelişen olaylar,benim yorumum normal kullanım ömrü ile alakalıdır,örnek vermek gerekirse bir inşaat mühendisi bir betonun ömrü 30 yıl derken, siz deprem olursa, sel olursa, binanın altında su kaçağı olup sürekli temele akarsadan bahsediyorsunuz

Elektrikli araç ile uzun yola çıkmakta zorlar insanı ben hibritçiyim o konuda
Genel Kullanım amacına göre değişir,bu yaz İzmir Antalya yaptım 2sarjla,sarjların biri 25dakıka diğeri 30dakıka,benim bütçem belli acelemde yok elektrıklı seçtim bu yüzden,benzine vereceğim farka 2mola verip o farkla gözleme çay kahve içtik,demem oki hem ucuz olsun hem zahmetsiz olsun olmuyor,,

Benzinli yeni aracın bakımı, kaskosu, eski araçtan daha ucuz. 12 bin tl ye 15 bin bakım yaptırdım iki milyonluk araca. Oysa 2009 model küçük aracın bakımı 22 bin tl tuttu, freniydi, viraj demiriydi derken eski araç daha masraflı.
Yani benzinli araçların bakım masrafı öyle atla deve değil. Bir de, doldur depoyu, uzun yolda 800 km yol yap, klimayı açarsam şu mu olur, far açsam mı, sesi mi kıssam stresi yok😊
dedim ve bugün elektrikli aracımı teslim aldım 😁

Benzinli yeni aracın bakımı, kaskosu, eski araçtan daha ucuz. 12 bin tl ye 15 bin bakım yaptırdım iki milyonluk araca. Oysa 2009 model küçük aracın bakımı 22 bin tl tuttu, freniydi, viraj demiriydi derken eski araç daha masraflı.
Yani benzinli araçların bakım masrafı öyle atla deve değil. Bir de, doldur depoyu, uzun yolda 800 km yol yap, klimayı açarsam şu mu olur, far açsam mı, sesi mi kıssam stresi

İçten Yanmalılarda BÜYÜK ÇÖKÜŞ

☠️DİZEL ARAÇLAR ÖLDÜ

TURBO, DPF, EGR, ADBlu, Filtre, Yağ, Bakım BİTİYOR

Şaka değil gerçek
DİZEL X 2 = AKÜLÜ ARABA

Liderlikte ''Sadece İçten yanmalının'' ise artık son ayları !

Ekli dosyayı görüntüle 8571
Herşeyin mekanigi değerlenir hocam bunu unutma akıllı saatler ve pilli saatler oldugu halde mekanik saatler daha pahali daha premium hissettirir Yani özetle elektrikli araçlar hiç bir zaman benzin ve dizel yerini alamaz

Dostlar elektrıklı araçların mantığı uygun fiyata seyahat etmek, heleki evinden şarj etme imkanın varsa kmde 50-60kurus yakarsın,menzile değil tüketime önem verin,, 800km menzili olsa aracın, 800km durmadan kim sürecek tır şöförümüyüz biz, ayrıca bizlerin rutini işe gitmek eve dönmek varsa cocugu okula bırakmak VS,bu konuda bilmeyen kulaktan dolma bilgilerle konuyu öğrendiğini sanan çok kişi var,konu menzil değil tüketim, a noktasından b noktasına ulaşmak için cebinden çıkan para,konunun menzil kaynaklı olduğunu iddaa eden arkadaşlar çift depolu tır alsın mesela,doldurur depoyu 3ay dolaşır😂,

Herşeyin mekanigi değerlenir hocam bunu unutma akıllı saatler ve pilli saatler oldugu halde mekanik saatler daha pahali daha premium hissettirir Yani özetle elektrikli araçlar hiç bir zaman benzin ve dizel yerini alamaz
Ve bu cvbı mekanik olmayan telefondan yazıyorsun😂kullansana mekaniği tuşlu telefonu😂😂😂,

Ve bu cvbı mekanik olmayan telefondan yazıyorsun😂kullansana mekaniği tuşlu telefonu😂😂😂,
Valla bende kötü gün dostu koleksiyon olarak var bitane 😅 Askere giderken okulda felan çok işimi gördü zamanında Fakat daha önce aldigim akıllı telefonlar ya çöp oldu ya birine verdim yani en uzun ömürlü ve şuan geçmişten kalan tuşlu telefon bide şuan yazdığım akıllı telefon var ki buda 5 yıl sonra çöp

Geri