Yeni Bilgisayarı Formatlama

sipariş vermiş olduğum yeni laptop bu gün elime geçti artık bu videoları izleyerek kurulumunu gerçekleştireceğim bakalım olacakmı becerebilecekmiyiz

sipariş vermiş olduğum yeni laptop bu gün elime geçti artık bu videoları izleyerek kurulumunu gerçekleştireceğim bakalım olacakmı becerebilecekmiyiz
bios içinden intel vdm ayarını bulup kapatmayı unutmayın eğer açıksa kurulum esnasında hiç bir diski görmez bu arada cihaz markası nedir ?

Bu arada hayırlı olsun hocam güle güle kullanın :)

Şu meşhur dizüstü bilgisayarın resmini bi görelim.

Kurmaya başlayınca takıldığınız yerde buradan sorun

Ayrıca isterseniz windows kurduktan sonra Anydesk indirin bağlantı numarasaını verin uzaktan bağlanıp gerekli ayarwları yapabilirim veya başka arkadaş yapar

bios içinden intel vdm ayarını bulup kapatmayı unutmayın eğer açıksa kurulum esnasında hiç bir diski görmez bu arada cihaz markası nedir ?

Bu arada hayırlı olsun hocam güle güle kullanın :)
Şu meşhur dizüstü bilgisayarın resmini bi görelim.

Kurmaya başlayınca takıldığınız yerde buradan sorun
Sağolun Lenova aldık hayırlısı sayenizde kurulum yapmaya çalışacağım
Ideapad Slim 3 16IAH8 Intel Core I5-12450H 16GB 512GB SSD 16" Wuxga (1920X1200) IPS Panel

Sağolun Lenova aldık hayırlısı sayenizde kurulum yapmaya çalışacağım
Ideapad Slim 3 16IAH8 Intel Core I5-12450H 16GB 512GB SSD 16" Wuxga (1920X1200) IPS Panel

Güle güle kullanın. Cihazda window kurulu olmdığı için siz flash diski takın sonra makinayı açın direk flash'ı okuyacaktır. Bios'dan ayar yapmanıza gerek yok şuan

Vdm seçeneğini aktifse biostan kapatmak zorunda aksi takdirde kurulum yaparken windowsu kuracağı diski göremez yanlış yönlendirme yapmayalım

Vdm seçeneğini aktifse biostan kapatmak zorunda aksi takdirde kurulum yaparken windowsu kuracağı diski göremez yanlış yönlendirme yapmayalım
Laptoplarda genelde kapalı oluyor VMD. Acer bu konuda biraz sıkıntılı. Bir kuruluma başlasın o zaman açık mı kapalı mı anlaşılır

Son düzenleme:
Hem kızıma hem kendime laptop aldım farklı markalar 2sinde de kapalıydı. Çok laptop kurdum %98inde kapalıydı.20241227 221733

windows eski laptop'a yüklenmesini bekliyorum ondan sonra deniyeceğim

yardımlarınızı bekliyorum takılırsam

Laptoplarda genelde kapalı oluyor VMD. Acer bu konuda biraz sıkıntılı. Bir kuruluma başlasın o zaman açık mı kapalı mı anlaşılır
Bende tam tersine kapalıya denk gelmedim hocam acer marka 2 laptop kurdum vdm açıktı aynı şekil hp markada da denk geldim nerde uğraştırıcı iş varsa beni buluyo onu anlamış oldum bunca zamandır hem masa üstü hem diz üstü kurdum her kurulumum ya da formatım sıkıntılı geçer hiç sekmez mutlaka bir pürüz çıkıyor ya elektrik gider gelir ya iso eksik iner falan filan 😅

Bende tam tersine kapalıya denk gelmedim hocam acer marka 2 laptop kurdum vdm açıktı aynı şekil hp markada da denk geldim nerde uğraştırıcı iş varsa beni buluyo onu anlamış oldum bunca zamandır hem masa üstü hem diz üstü kurdum her kurulumum ya da formatım sıkıntılı geçer hiç sekmez mutlaka bir pürüz çıkıyor ya elektrik gider gelir ya iso eksik iner falan filan 😅

Valla dediğim gibi acer bu konuda sabıkalı. Ne işe yarar zaten bu wmd anlamış değilim. Artık nasip diyelim arkadaş için. İnşallah kapalıdır yoksa bide onla uğraşacak. Acemiler için bios tam bir karmaşa

rufus açılmadı olmadı
farklı bir yol bulacağız

Geri