Tahminimce yeni cihaz olduğu için kurulum sırasında karşınızda disk görememe ihtimali çok yüksek aynı sorunu dün yaşadım kardeşim için aldığım freedos laptop format a****en bu sorunla karşılaştım neyse ki tecrübeliydim hallettim eğer ki kurulum aşamasında disk görmezseniz bios a girip intel vdm seçeneğini kapatmanız gerekiyor bu basit yöntem birde uğraştıran yöntem var bu da uygun driver bulup kurulum aşamasında driver yüklemesi yapmanız gerekiyor.
Ben genelde bios ile düzeltmeyi tercih ediyorum fakat her cihazda bios girince bu seçeneği ya göremezsiniz ya da görseniz dahi müdahale edemezsiniz bunun içinde cihazın markasına göre bios gizli menü tarzı seçenekler mevcut mesela acer bir bilgisayarda bios içinde main sekmesine gelince ctrl ve s tuşlarına bastığınız vakit bu vdm seçeneğine müdahale edebiliyorsunuz asus markada ise bir kaç tuş kombinasyonu yaparak gizli seçenekleri açık hale getirip müdahale etmeniz gerekiyor bilginiz olsun yinede takılırsanız tabii ki bizler buradayız yardımcı oluruz şimdiden bu yolda size başarılar diliyorum