Hayattan tat alamıyorum

"Elini asla belli etme" ( elinin net açık olacağı insanlar elbet vardır) , "kimseyi yüceltme" ( hak edeni ayırd edebiliyorum) kısımları bana pek uymasa da genel olarak önerinize katılıyorum.
Hayır, yok. Ben de hep var olduklarına inanarak saf, saf dolaştım ama yok.! :)

ya sanırsın 40 yaşında işşiz,dişsiz,eşsiz... bak bana işsizim ama saksı fırlatan yok, dişsizim ön dişlerim yok hemde ama kilo almıyorum az yiyorum, eşsizim dır dır yok vır vır yok çoluk çocuk okul masrafı derdim yok yinede mutlu olmaya çalışıyorum para hesabımda sadece 63 tl var... ailemin yanında sığıntı gibi yaşıyorum onlar mutlu ben mutlu kirada yaşıyoruz ve sadece emekli maaş var gelir bu sayede beladan uzak duruyorum... sakın yanlış anlama eski dayılar gibi kıymetini bilci değilim böylede yaşanıyor yani kısaca "boşver geçer" :)

Merhabalar

Bir kaç gündür hayattan tat alamıyorum.

Depresyon gibi birşey yaşıyorum.
Sürekli canım sıkılıyor ve bir bunaltı var üstümde.

Hayatım son zamanlarda çok sıkıcı geçiyor zaten

Yat, Kalk, Işe git gel sonra yemek ye odana çık bilgisayar oyna, yatmadan önce birşeyler izle ve sonra da yat şeklinde geçiyor

Ve bu düzenden bir türlü kurtulamıyorum
Sürekli böyle olması gerekiyor gibi bir his var içimde. Son zamanlarda kilo da aldım malum 0 hareket + çok yemek= kilo sın zamanlarda her zaman başım ağrıyor ve miğde bulantısı hissi var ve ne yaparsam yapayım çok sıkıcı geliyor

Sizce bu döngüden kurtulmak için ne yapabilirim? Hayattan tat almayı unuttum resmen...

ben çankırı kristal kaya tuzunu 1 su bardağına 1 çorba kaşığı eriterek hergün içerim şuan zımba gibiyim denemen gerekir reis (y)

Dostum geçmiş olsun. Emekli olduğum ilk bir yıl iyi geçmiş tüm iş hayatım boyunca yapamadığım, aileme zaman ayırmak dahil, ne varsa elden geldiğince yapmıştım. Daha sonra emekli olmanın getirdiği tükenmişlik duygusunun, ruhumu yavaş yavaş ele geçirdiğini görmeye başladım. İlerleyen süreçlerde varlığımın ne kadar lüzumsuz olduğuna dair kuruntular benliğimi kemirmeye başladı. Öyle ya. Doğdum, büyüdüm, eğitim hayatını aştım, asker oldum, bir işe girdim,evlendim, çocuklarım oldu,çalıştım,emekli oldum, bu dünyadaki görevimi tamamladım. Demek ki bana bu dünyada artık gerek yok. İşte bu tükenmişlik duygusuyla mücadele ederken telefonum çaldı. Bir dostum arıyor ve şöyle diyor. Abi sana ihtiyacımız var. Gelip bize ağabeylik yaparmısın. Çağrıyı istemeye istemeye kabul ettim. Daha sonra anladım ki hala bana ihtiyaç varmış. Aradan yaklaşık on beş yıl geçti. Çok şükür o gün bu gün pisikolojim son derece düzgün. Yaş 65, hala çalışıyorum(Lütfen dikkat. Kayıt dışı değil, sigortalı çalışıyorum ve devletim hala benden vergisini alıyor) ve birilerine faydamın dokunduğunu hissediyorum. Atalar, tebdili mekanda ferahlık var demiş. Olanağınız varsa bulunduğunuz yerden farklı bir yerlere gidip,farklı insanlarla bir araya gelmek, sizi dostça dinleyecek birileriyle sohbet etmek faydalı olacaktır. Uzattım. Üzgünüm. Saygılar.
Valla çok güzel yazmışsınız ben niye burdayım görevim ne sorusunu ara sıra soruyorum halbuki daha çok gencim yaş 21 🥲 bazen kimsenin bana ihtiyacı olmadığını da düşünüyorum bomboş bir hayatım var sonuçta ama bakalım hayat devam ediyor arkadaşlarımın bile bazen öylesine benimle vakit geçirdiğini düşünüyorum halbuki alakası yok sevmeseler neden sadece benle dışarı çıksınlar değil mi... Hepinizden de çok özür dilerim sizi bomboş bir şeyin içine soktuğum için

Aslında bu konuyu açmamam gerekiyor du herkesin canını sıktıysam özür dilerim

Okul baskısı da depresyon getirir, parasızlık da, aşk acısı da. İlk önce buna neyin sebep olduğunu bilmen gerekiyor.
Bir de mevsim değişiklikleri de; insanda depreson sebebi olur. Kendini yalnız hissettiğinde, çekinmeden yine buraya konu açıp yazabilirsin.

Biz de elimizden geldiğince seni yalnız bırakmamaya çalışırız. Ama emin ol ki; mutlu görünen çoğu insan da aynı durum da.
Çoğu rol yapıyor, zaten.

Dediğim gibi; kendine sevgili yap, derslerini de ihmal etme. Ama sakın aşık olma! Kimseyi yüceltme ve elini asla belli etme. :)

O güvendiğin sevdiğin, deer verdiğin insanlar bir anda satarlar seni. :) Her zaman senin için ailen vazgeçilmez olsun.
Çünkü günün sonunda sadece seni anlayan ve yanında olan ailen olacak! Özelikle annen ve baban.

Ortaya karışık yazdım, artık :)
Okul basit be abi hiç birşey yapmadan 2 alıyorum dersler den (2 Bizim burda Türkiye'nin 4 ile hatta kısmen 5 i yapıyor) yani ortalama sınavlardan yüzde 80-85 arası alıyorum ve buda şunu tetikliyor dersler çok sıkıcı gelemeye başlıyor ve bağımlı olarak elimde telefonu buluyorum genellikle Benden daha iyi olan tek 1 arkadaşım var oda bu başarı için harıl harıl çalışıyor o ortalama 88-95 arası alıyor dersler den

Para sıkıntım da hiç Yok Allah'a şükürler olsun

Valla çözemedim bir türlü ve Abi birşey tetikliyor ama ne bilemedim ama şöyle bir düşününce sanırım insanlar la konuşmak sohbet etmek iyi gelecek bana burası bile iyi geldi bana

Kendine sevgili yap demişsin Abi keşke yapabilsem valla bir daha depresyon mepresyon olmaz hayatımda ama maalesef kızlarla sohbet edemiyorum çekiniyorum tıkanıp kalıyorum

Ders konusuna girmeyelim Abi son zamanlarda çok sıkılıyorum derslerden ve maalesef yaz tatilinden beri de çok başarılı değilim okulda, bunu sebebi uykumu alamıyor olmam en başta

Git Namaz Kıl, İbadet Et,Günahlarının Affını İste.Huzur İslam'da PC Başında Yok O sistemi kır Yok bu sisteme bak ömrün geçip gider. Bide bakmışsın hayatın cikilmiş, tarraği yemişin.
Valla bunu da düşünüyorum son zamanlarda çok uzaklaştım maalesef dinden geriye kalan tek şey cuma namazı

ya sanırsın 40 yaşında işşiz,dişsiz,eşsiz... bak bana işsizim ama saksı fırlatan yok, dişsizim ön dişlerim yok hemde ama kilo almıyorum az yiyorum, eşsizim dır dır yok vır vır yok çoluk çocuk okul masrafı derdim yok yinede mutlu olmaya çalışıyorum para hesabımda sadece 63 tl var... ailemin yanında sığıntı gibi yaşıyorum onlar mutlu ben mutlu kirada yaşıyoruz ve sadece emekli maaş var gelir bu sayede beladan uzak duruyorum... sakın yanlış anlama eski dayılar gibi kıymetini bilci değilim böylede yaşanıyor yani kısaca "boşver geçer" :)
Benim düşüncem de aynı kendime kızıyorum herşeyim var çok şükür bir türlü idare ediyorum ama paylaşmak istedim biraz da sohbet olsun istedim iyi geleceğini düşündüm ve haklıydım çok iyi geldi

Okul basit be abi hiç birşey yapmadan 2 alıyorum dersler den (2 Bizim burda Türkiye'nin 4 ile hatta kısmen 5 i yapıyor) yani ortalama sınavlardan yüzde 80-85 arası alıyorum ve buda şunu tetikliyor dersler çok sıkıcı gelemeye başlıyor ve bağımlı olarak elimde telefonu buluyorum genellikle Benden daha iyi olan tek 1 arkadaşım var oda bu başarı için harıl harıl çalışıyor o ortalama 88-95 arası alıyor dersler den

Para sıkıntım da hiç Yok Allah'a şükürler olsun

Valla çözemedim bir türlü ve Abi birşey tetikliyor ama ne bilemedim ama şöyle bir düşününce sanırım insanlar la konuşmak sohbet etmek iyi gelecek bana burası bile iyi geldi bana

Kendine sevgili yap demişsin Abi keşke yapabilsem valla bir daha depresyon mepresyon olmaz hayatımda ama maalesef kızlarla sohbet edemiyorum çekiniyorum tıkanıp kalıyorum

Ders konusuna girmeyelim Abi son zamanlarda çok sıkılıyorum derslerden ve maalesef yaz tatilinden beri de çok başarılı değilim okulda, bunu sebebi uykumu alamıyor olmam en başta
Rezil olmak pahasına; kadınlarla iletişime geç. Erkek arkadaşlarınla fazla takılma, zaten hep o erkek arkadaşlar mevzusuna kadınlarla kolay kolay iletişime geçemiyorsun.
Söz konusu kadın olduğunda hemen erkek arkadaşlarını sat, ek. Yoksa yeri geldi mi onlar aynısını sana yapar. :ROFLMAO:

Yüzsüz ol. rezil olsan bile; yeri geldi mi kimse hatırlamaz bile rezil olduğunun.

Er geç amacına ulaşırsın.

'' Dene yenil, bir daha dene bir daha yenil bu sefer daha iyi yenil'' gibi değil, sonunda kazanırsın. :)

@Memetcandal
Bu dünya hayatı hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir; âhiret yurduna gelince işte asıl hayat odur; keşke bunu bilselerdi! (ANKEBUT-64)

Biz hayatı fazla ciddiye alıyoruz kardeşim, tüm çabamız aman biraz fazla paramız olsun, yatımız olsun, katımız olsun, arabamız olsun ama en afilisinden hatta olmuşken birde yazlığımız olsun. Fakat şunu unutuyoruz evet olsun olsun ama bu istemenin bir sonu var mı? Sonuçta bunların hepsi sende olsa ne olacak bu sefer herşeye sahibi olduğun için yine yapacak birşey bulamayacaksın. Bilim adamları araştırma yapmışlar ve şu sonuca varmışlar. Herşeye sahip olan insanların yaşadığı ülkelerde intihar olayları diğerlerine oranla daha yüksek. Kısacası önce hayatının sıkıntılı bölümlerini önce bir sorgulaman ve sana bu sıkıntıyı veren ne varsa onunla bağını koparman gerekli diye düşünüyorum. Ama ruhsal bunalımların en güzel ilacı güzel bir abdest alıp ardından Yaradana en güzelinden dua ile yardım istemektir.

Selametle

Rezil olmak pahasına; kadınlarla iletişime geç. Erkek arkadaşlarınla fazla takılma, zaten hep o erkek arkadaşlar mevzusuna kadınlarla kolay kolay iletişime geçemiyorsun.
Söz konusu kadın olduğunda hemen erkek arkadaşlarını sat, ek. Yoksa yeri geldi mi onlar aynısını sana yapar. :ROFLMAO:

Yüzsüz ol. rezil olsan bile; yeri geldi mi kimse hatırlamaz bile rezil olduğunun.

Er geç amacına ulaşırsın.

'' Dene yenil, bir daha dene bir daha yenil bu sefer daha iyi yenil'' gibi değil, sonunda kazanırsın. :)
Haklısın Abi bakalım illaki bir gün gelecek bende kızlarla/kadınlarla rezil olma pahasına konuşacağım o gün göğsüm dik kendimle gurur duyarak buradan ilan da ederim artık rezil oldum diye ama yıkılmadım denemeye devam diyerek 😸😹😅

Son düzenleme:
Haklısın Abi bakalım illaki bir gün gelecek bende kızlarla/kadınlarla rezil olma pahasına konuşacağım o gün göğsüm dik kendimle gurur duyarak buradan oakn da ederim artık rezil oldum diye ama yıkılmadım denemeye devam diyerek 😸😹😅
Hayır hayır kızlar için sakın kendini düşürme rezil olma çünkü ilerleyen yaşlarda kızları için yaptığın tüm fedakârlıklar için pişman olursun değmezmiş dersin ki değmez de. Her zaman kendini bil kendin de ol. İler de zaten olacak olacak bunu böyle bil.

Hayır hayır kızlar için sakın kendini düşürme rezil olma çünkü ilerleyen yaşlarda kızları için yaptığın tüm fedakârlıklar için pişman olursun değmezmiş dersin ki değmez de. Her zaman kendini bil kendin de ol. İler de zaten olacak olacak bunu böyle bil.
@Memetcandal, sen Thanos abini dinle! :p
Teknikyazılım, yazdıklarımı bir bütün olarak ele-alırsan; ben'' Fedakarlıktan'' bahsetmedim!
utangaçlığını üzerinden atmak için rezil olmak pahasına reaksiyon alması lazım, yoksa o' ileriki zaman'' hiçbir zaman olmayacak!
O zaman şimdiki zaman değilse; ne zaman? :)

Zaten ciddi değildim abi gır gır şamata biraz da komik yorum yazayım dedim biraz gülelim eğlenelim istedim 😅😹 ben severim böyle işleri insanlar gülüyor eğleniyor mutlu oluyor buna benim de katkı olmuş olmam beni de mutlu ediyor 😁

@Memetcandal, sen Thanos abini dinle! :p
Teknikyazılım, yazdıklarımı bir bütün olarak ele-alırsan; ben'' Fedakarlıktan'' bahsetmedim!
utangaçlığını üzerinden atmak için rezil olmak pahasına reaksiyon alması lazım, yoksa o' ileriki zaman'' hiçbir zaman olmayacak!
O zaman şimdiki zaman değilse; ne zaman? :)
Yok be abi yenerim ben bu utangaçligi Benden daha güzel bir erkek kimse bulamaz 😅🤣😹 onu geçtim huyum suyum düzgün sigara migara alışkanlığım Yok oh mis artı beni mutlu edeni ben daha da mutlu ederim 🤣😅😹

Yok be abi yenerim ben bu utangaçligi Benden daha güzel bir erkek kimse bulamaz 😅🤣😹 onu geçtim huyum suyum düzgün sigara migara alışkanlığım Yok oh mis artı beni mutlu edeni ben daha da mutlu ederim 🤣😅😹
Sen hapı yutmuşsun, Mehmet. :)
'' onu geçtim huyum suyum düzgün sigara migara alışkanlığım Yok oh mis artı beni mutlu edeni ben daha da mutlu ederim'' kadınlar böyle erkleri istemezler. :(

Seni artık, Hıfzı Baba'ya emanet ediyorum, yolun açık olsun :ROFLMAO:

Sen hapı yutmuşsun, Mehmet. :)
'' onu geçtim huyum suyum düzgün sigara migara alışkanlığım Yok oh mis artı beni mutlu edeni ben daha da mutlu ederim'' kadınlar böyle erkleri istemezler. :(

Seni artık, Hıfzı Baba'ya emanet ediyorum, yolun açık olsun :ROFLMAO:

Ah ah biliyorum be Abi ben bu kızları bir türlü çözemedim gitti neyse kendileri kaybederler 😹🤣😅🥲🤝

Bu aşk daha doğrusu sevgili er yada geç olur diye düşünüyorum herkese uygun insanlar var sonuçta bir gün ben onu o da beni bulacak... 🥲
Aslında gençlik zamanımda yani 15-16 yaşlarında elimde bir fırsat vardı ama işte manyak ben topu auta attım kız çok güzeldi Portekizliydi benden de hoşlanıyor du ama dedim ya ben topu aldım 90 a takmak varken auta attım 🥲

Geri