Duyuru Forumun Kapalı Kalması Hakkında

Söylediklerinin bir nebze de olsa haklı yanları var elbette , ancak bu platform için verilen uyarılar , kapanan hesaplarınız sadece uyarı niteliğindedir , bu işi ciddi paralara yapanlara uygulanan yaptırımları anlatsam bir daha kaçak yayın i rüyanda bile görmek istemezsin , yani bu işi büyük çapta yapanların çoğu ciddi cezalarla uğraşıyorlar şu an , kimi içeride ,kimi ise keşke cezaevine girseydim diyecek durumda . Ayrıca hala kaçak yayın veren yerler var dediğinin %99 i takip ediliyor , politikalar gereği kapama yapilmiyor şu an için , yani herhangi bir şekilde illegal yayın servisi yapanların tamamı takip altında veya tespit edilmiş durumda ,

Söylediklerinin bir nebze de olsa haklı yanları var elbette , ancak bu platform için verilen uyarılar , kapanan hesaplarınız sadece uyarı niteliğindedir , bu işi ciddi paralara yapanlara uygulanan yaptırımları anlatsam bir daha kaçak yayın i rüyanda bile görmek istemezsin , yani bu işi büyük çapta yapanların çoğu ciddi cezalarla uğraşıyorlar şu an , kimi içeride ,kimi ise keşke cezaevine girseydim diyecek durumda . Ayrıca hala kaçak yayın veren yerler var dediğinin %99 i takip ediliyor , politikalar gereği kapama yapilmiyor şu an için , yani herhangi bir şekilde illegal yayın servisi yapanların tamamı takip altında veya tespit edilmiş durumda ,
İzleyici kısmında kalanlar için tespit ya da yaptırımlarınız oluyor mu peki?

Valla hocam ben ne diyeceğimi bilmiyorum dediğim gibi ezilen taraf genelde son tüketici oluyor.

İzleyici kısmında kalanlar için tespit ya da yaptırımlarınız oluyo
Sicile işleme ve maddi tazminat cezaları ile yaptırım uygulanıyor , aslında mevzu kaçak yayın izlemek değil sadece , illegal bir işlem , eylemde bulunmak . Basit gibi görünebilir ancak geleceğinizi tehlike altına almak oluyor bu tam olarak .

Garip bir şekilde sitede bağımlılık oluşuyor az önce @atakan1983 hocamada söylemiştim her sabah kahvaltı sonrası çayımı ve sgaramı alıp foruma giriyorum ne olmuş ne bitmiş diye ve bu alışkanlık haline geldi. :d
Kesinlikle nokta tespit,bende boş kalınca foruma giriyorum.Halen devam ediyorum.✋💫

Sicile işleme ve maddi tazminat cezaları ile yaptırım uygulanıyor , aslında mevzu kaçak yayın izlemek değil sadece , illegal bir işlem , eylemde bulunmak . Basit gibi görünebilir ancak geleceğinizi tehlike altına almak oluyor bu tam olarak .
İyi niyet gösterip bizleri uyardığınız için teşekkürler, bu işlerin riski herkes tarafından biliniyordu belki ama göz ardı ediliyordu, ciddiye alınmıyordu. Umarım işler daha kötüye gitmeden bu yaşananlardan bir ders çıkarılır. Bir musibet bin nasihatten iyidir.

Benim aklıma bir çözüm geliyor ama, beni her zaman ki gibi dikkate almayacağınız için demiyorum

İzleyeni nasıl tespit ediyorsunuz ki hocam? Hadi tespit ediliyordur ip'den log'dan ya da her neyse, ama kanıt sayılıyor mu bunlar? Komşunun modemine bağlanıp izlesem komşuya mı işlem uygulanacak mesela? İzleme eylemini yapanın kim olduğunu netleştirmek konusunda bir fikre varamadım.

İzleyeni nasıl tespit ediyorsunuz ki hocam? Hadi tespit ediliyordur ip'den log'dan ya da her neyse, ama kanıt sayılıyor mu bunlar? Komşunun modemine bağlanıp izlesem komşuya mı işlem uygulanacak mesela? İzleme eylemini yapanın kim olduğunu netleştirmek konusunda bir fikre varamadım.
ip ve logdan tespit ediliyor evet ancak çok eski bir teknoloji diyebilirim , hangi cihazdan hangi aralıklarla izliyorsun , izlerken kaç kere kapatıp açtın , hatta izlerken şöyle bir instagrama gireyim dedin onlar , aman beni bulamasınlar dedin vpn , proxy kullandın onlar vs vs saymakla bitmez yöntemler :)

Telegraminda suyunu çıkardılar. Discorda mi gecseniz @patr0n @cine10tv @UmitM0d
Dünden beri bunu öneriyorum, en güvenlisi o. Tg, wp önerenler olmuş bunlar çok kolay hedef olur.
Bu forum bir kere hedef olduysa göz önündedir artık eskisi gibi rahat paylaşım yapılmaz sohbet muhabbet olur o kadar.

Eskiden Türkçe yamalar forumlarda açıkta paylaşılıyordu uyarı gelince kaldırmak zorunda kalıyorlardı dc'ye taşınıp kurtuldular. Dosya vs paylaşılacaksa dc linki atıyorlar oraya katılıp indirin diye.

Almanya'da son kullanıcılara göz dağı vermek için küçük bir kitleyi de mahkemeye verdiler. Özür dilettiler vs, ceza almadılar. Teknolojileri yüksek demiş bir arkadaş, tam alakalı olmasa da size bir anımı anlatayım. Sene 98 ya da 99, işyerine teslim bir kredi kartını postacıdan başkası almış. "Arkadaşım o, ben veririm" demiş, limitine kadar kullanıp kırıp atmış. Ekstre gelince ortalık karıştı. Olay polise intikal etti, ofise geldiler. Herkese 2-3 cm düz çizgi çizdirdiler. Akşam üzeri müdürün odasına birini çağırdılar, alıp götürdüler. Müdüre sordum, nasıl tespit etmişler diye, çizgi çizerken kalp atışının pulsları çizgiye iz bırakıyormuş, oradan bulmuşlar, kartı alırken attığı çakma imzayla karşılaştırıp. 27 sene önce bunu kullanan, şimdi ne kullanıyordur hayal gücünüze kalmış

Telegram zaten olmaz çünkü ruslara güven olmaz kaldı ki telegramda zaten her şey açık yani devlet istediği anda her türlü şeyi şirket olarak devlete veriliyor

ip ve logdan tespit ediliyor evet ancak çok eski bir teknoloji diyebilirim , hangi cihazdan hangi aralıklarla izliyorsun , izlerken kaç kere kapatıp açtın , hatta izlerken şöyle bir instagrama gireyim dedin onlar , aman beni bulamasınlar dedin vpn , proxy kullandın onlar vs vs saymakla bitmez yöntemler :)
Peki böyle forumlardan sitelerden log talep ediyor musunuz? @Sinetech usta'dan da istediniz mi?
@Sinetech usta öyle bir şey olursa ip'lerimizi teslim etme yakma bizi 😢

Yayıncılık konusunda özgürlükçülüğe kötü bir darbe oldu bu müdahale...
Umarım bir çözüm üretilinceye kadar bugüne kadar edindiğimiz m3u lar, cs eklentileri vs. aktif kalır...
Yeni bir yol bulununcaya kadar şu an için dileğim bu...

Sinetechlik bir şey yok diye biliyorum direkt site yer sağlayıcıdan isteniyor diye biliyorum
Bence direkt ISS'lerden alıyorlardır.
Demiş ki:
hangi cihazdan hangi aralıklarla izliyorsun , izlerken kaç kere kapatıp açtın , hatta izlerken şöyle bir instagrama gireyim dedin onlar , aman beni bulamasınlar dedin vpn , proxy kullandın onlar
Bu seviyede bir logu ancak ISS'ten alabilirsin diye düşünüyorum. Instagrama girdiğimi, vpn'e bağlandığımı başka nasıl bilebilirler ki?

Peki böyle forumlardan sitelerden log talep ediyor musunuz? @Sinetech usta'dan da istediniz mi?
@Sinetech usta öyle bir şey olursa ip'lerimizi teslim etme yakma bizi 😢
Böyle birşey söz konusu olamaz , platform sahibinden bu tarz veriler talep edilmez , o güvenlik güçlerinin yetki alanında olan birşey , Yayıncı Kuruluş böyle birşeyi talep etmek isterse bunu ISP servislerinden talep eder , onu da Mahkemenin emri ile yapar . Zaten bunlara gerek yok , dediğim gibi pek çok veri rahat bir şekilde resmi olarak elde ediliyor zaten ( Gerektiği zaman ).

* Kimsenin gözünü korkutmak gibi bir niyetim yok , sadece hukuksal prosedürler nasıl işliyor ondan bahsetmek istedim . Dediğim gibi bende sizlerden biriyim ve bu tarz forumları severek takip ediyorum , FORUM kültürünü yaşamış ve bunun ne kadar güzel oldugunu bilen biriyim .

Herkese iyi forumlar .

Saygılar .

Son düzenleme:
Böyle birşey söz konusu olamaz , platform sahibinden bu tarz veriler talep edilmez , o güvenlik güçlerinin yetki alanında olan birşey , Yayıncı Kuruluş böyle birşeyi talep etmek isterse bunu ISP servislerinden talep eder , onu da Mahkemenin emri ile yapar . Zaten bunlara gerek yok , dediğim gibi pek çok veri rahat bir şekilde resmi olarak elde ediliyor zaten ( Gerektiği zaman ).

* Kimsenin gözünü korkutmak gibi bir niyetim yok , sadece hukuksal prosedürler nasıl işliyor ondan bahsetmek istedim . Dediğim gibi bende sizlerden biriyim ve bu tarz forumları severek takip ediyorum , FORUM kültürünü yaşamış ve bunun ne kadar güzel oldugunu bilen biriyim .

Herkese iyi forumlar .

Saygılar .
Doğrudan tespit edilmen genellikle zordur, çünkü bu yayınlar çoğu zaman yurtdışındaki sunuculardan yapılır ve kullanıcılar sadece bu sunuculara bağlanır.

Ancak, sunucu ele geçirilirse, o sunucuya bağlanan IP adresleri (yani senin bağlantı bilgilerin) ortaya çıkabilir).

Türkiye'deki yetkili kurumlar, bu sunuculara erişmek için uluslararası iş birliği yapmak zorundadır. Bu da uzun ve karmaşık bir süreçtir.

Geri