Öneri En Son Hangi Filmi ve Diziyi İzlediniz

Inglourious Basterds / Soysuzlar Çetesi (2009)​

IMDB Rating 8.4
Beyazperde Rating 4.0
Yıllar önce seyrettiğim filmi dün akşam tekrar seyrettim,yine aynı zevk ve keyifle filmi izleyebildim.

Soysuzlar Çetesi'nde, Alman kuşatması altındaki Fransa her zamankinden zor günler geçirmektedir. Savaştan hasar gören sivillerden sadece biri olan Shosanna, ailesinin canice öldürülmesine tanık olmuştur. Bir şekilde bu can pazarından kurtulmayı başaran kadın Paris'e gidip burada yeni bir kimlikle, sıfırdan hayata başlar.

[​

night-of-the-reaper.jpg

Night of the Reaper

Vizyon tarihi belirsiz | 1s 33dk | Korku
Yönetmen Brandon Christensen
| Senarist Brandon Christensen, Ryan Christiansen
Oyuncular: Jessica Clement, Ryan Robbins, Summer H. Howell

Özet

1980'lerin sessiz bir banliyösünün kalbinde, üniversite öğrencisi Deena evine döner ve isteksizce son dakika bebek bakıcılığı işini kabul eder. Aynı gece, yerel şerif onu tehlikeli bir katille kedi-fare oyununa sürükleyen uğursuz bir hazine avına çeken gizemli bir paket alır. İpuçları çözüldükçe, Deena kendisini hayatta kalamayacağı kabus gibi bir gizemin içine hapsolmuş halde bulur.

6/10

Konu iyi ama ağır ilerliyor gerilim film severler için çerezlik bir film.​

Milyarderlerin Sığınağı 1.sezon bitirdim çok ağır gitti son bölümde kıpırdama oldu , bu tarz dizi olarak Silo daha güzeldi.

Inglourious Basterds / Soysuzlar Çetesi (2009)​

IMDB Rating 8.4
Beyazperde Rating 4.0
Yıllar önce seyrettiğim filmi dün akşam tekrar seyrettim,yine aynı zevk ve keyifle filmi izleyebildim.

Soysuzlar Çetesi'nde, Alman kuşatması altındaki Fransa her zamankinden zor günler geçirmektedir. Savaştan hasar gören sivillerden sadece biri olan Shosanna, ailesinin canice öldürülmesine tanık olmuştur. Bir şekilde bu can pazarından kurtulmayı başaran kadın Paris'e gidip burada yeni bir kimlikle, sıfırdan hayata başlar.

[​
Inglourious basterds iyi filmdir. İkinci dünya savaşıyla ilgili filmlerin ilginizi çektiğini varsayarak, Battle of the Bulge (1965) filmini önerebilirim. Önemli bir yönetmen,müthiş bir oyuncu kadrosu ve neredeyse başlangıcından bitişine kadar düşmeyen temposuyla iyi bir film. Yıllar yıllar önce İzmir Kapılar semtinde bulunan ve o yıllarda ailelerin tertemiz kıyafetlerini giyip, çoluk çocuk güvenle gittikleri Klüp sinemasında(bir çok sinema ile aynı kaderi paylaştı,artık yok) izlemiştim. Yıllar sonra aradım ,buldum ve arşivime aldım. Ara ara izlerim. Bende iz bırakan bu film elbette başka arkadaşlar için sıradan olabilir ama izlemeyen arkadaşların bir şans vermesini isterim. Saygılar.

Ekli dosyalar

• Battle of the Bulge (Tankların Hücumu) 1965.jpg
    Battle of the Bulge (Tankların Hücumu) 1965.jpg
    37.4 KB · Görüntüleme: 2
Rezervuar Köpekleri
IMDB 8.3/10
Yapım Yılı 1992
Tarantino'nun senaryosunu da kendisinin yazdığı film, sinemaya alışılmadık bir tarz getirdi. Bol kanlı şiddet sahneleri, neredeyse hiçbir şey ifade etmeyen diyaloglar, karmaşık anlatım tarzı ile yönetmenin, diğer filmlerinin öncüsü diyebiliriz. Aktör Harvey Keitel, bu filmde hem oyuncu hem de yapımcı olarak rol alıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 13738
İzlediğim en iyi filmlerden biri.

Milyarderlerin Sığınağı 1.sezon bitirdim çok ağır gitti son bölümde kıpırdama oldu , bu tarz dizi olarak Silo daha güzeldi.
Bunu ilk bölümde bıraktım. Silo ile bence aynı terazide olacak bir dizi değil :)

Wayward izlemeye başladım, 4 bölüm oldu. Yine bolca eşcinsellik, bis**süellik gereksizce içine yedirilmiş olsa da (kimse yanlış anlamasın konu ile alakaları yok ve çok üstüne basıyorlar, klasik Netflix) şu ana kadar (1.5x ve zaman zaman 2x ile izliyorum) en azından ne olduğunu hala merak ediyorum. İnşallah sonunu bir yere bağlarlar.

Netflix'e para ödemiyorum, asla ödemeyi düşünmüyorum. Rec sağolsun...

When Life Gives You Tangerines (Netflix)​

Mini dizi Black Rabbit'e başladım sıradaki dizilerde Wayward ve Platonik Mavi Dolunay

The latest i watch is Alicn boderland season 3 :ninja:.its really better season and the games also

Alice in Borderland iyi hatırlattın 3.sezona başlıcam o da listemde.

friendship.jpg

Friendship

Vizyon tarihi belirsiz | 1s 40dk | Komedi
Yönetmen Andrew DeYoung
| Senarist Andrew DeYoung
Oyuncular: Tim Robinson, Paul Rudd, Kate Mara

Özet

Yolsuz bir teslimat, banliyöde yaşayan baba Craig Waterman'ı gizemli ve karizmatik yeni komşusu Austin Carmichael'ın yörüngesine çektiğinde, masum bir şehir keşfi, punk rock ve paleolitik antikalara duyulan karşılıklı takdir akşamı boyunca tatlı bir kardeşlik filizlenmeye başlar. Ancak güzel bir dostluğun başlangıcı olması gereken şey, Craig'in takıntılı kişiliği yeni arkadaşını yabancılaştırmaya başladığında ve sonrasında Craig'in tüm hayatını altüst etmekle tehdit eden bir sarmal başlattığında kısa sürede sekteye uğrar.

4/10

Beğenmedim , komik değildi , sarmadı.​

adulthood.jpg

Adulthood

Vizyon tarihi belirsiz | 1s 37dk | Dedektif, Dram, Komedi
Yönetmen Alex Winter
| Senarist Michael M.B. Galvin
Oyuncular: Josh Gad, Kaya Scodelario, Billie Lourd

Özet

Adulthood, ebeveynlerinin bodrumunda uzun süredir gömülü olan bir ceset bulan iki kardeşin hikayesini konu ediyor. Megan ve Nathan'ın hayatları, uzun süredir ebeveynlerinin bodrumunda gömülü bir ceset keşfettiklerinde kargaşaya sürüklenir. Bu durum onları suç ve cinayetin olduğu bir tavşan deliğine sürükler.

5/10

Paramount'dan Komedi ve dram türünde bir film.Kardeşler Megan ve Noah, ebeveynlerinin bodrumunda uzun süredir gömülü olan bir ceset bulurlar ve bu olay onları suç ve cinayetlerle dolu bir labirente sürükler. Vakit geçirmelik bir film.​

play-dirty.jpg

Play Dirty

Vizyon tarihi belirsiz | 2s 5dk | Aksiyon, Gerilim
Yönetmen Shane Black
| Senarist Anthony Bagarozzi, Chuck Mondry
Oyuncular: Mark Wahlberg, Lakeith Stanfield, Rosa Salazar

Özet

Profesyonel hırsız Parker, ihanete uğrayıp ölüme terk edildikten sonra intikam arayışıyla kariyerinin en büyük soygununu üstlenir. Ancak hayatta kalmak istiyorsa, ortağı, dolandırıcı Grofield'ın yardımıyla, Güney Amerikalı bir diktatörü, New York Mafyasını ve dünyanın en zengin adamını alt etmek zorundadır.

7.5/10

Amazon Prime'dan aksiyon dolu bir film , araba tren sahneleri çok başarılı , sürükleyici bir filmdi.​

the-lost-bus.jpg

The Lost Bus

Vizyon tarihi belirsiz | 2s 9dk | Aksiyon, Dram
Yönetmen Paul Greengrass
| Senarist Brad Ingelsby, Paul Greengrass
Oyuncular: Matthew McConaughey, America Ferrera, Yul Vazquez

Özet

Amerika'nın en ölümcül orman yangınlarından birinde geçen The Lost Bus, asi bir okul otobüsü şoförü ve kendini işine adamış bir okul öğretmeninin, 22 çocuğu korkunç cehennemden kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu ediyor.

8/10

Apple Tv'den gerilimi yüksek bir felaket filmi , Mathhew McConaughey başrolde , çok başarılı bir filmdi , gerçek hayatdan alıntı.​

the-lost-bus.jpg

The Lost Bus

Vizyon tarihi belirsiz | 2s 9dk | Aksiyon, Dram
Yönetmen Paul Greengrass
| Senarist Brad Ingelsby, Paul Greengrass
Oyuncular: Matthew McConaughey, America Ferrera, Yul Vazquez

Özet

Amerika'nın en ölümcül orman yangınlarından birinde geçen The Lost Bus, asi bir okul otobüsü şoförü ve kendini işine adamış bir okul öğretmeninin, 22 çocuğu korkunç cehennemden kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu ediyor.

8/10

Apple Tv'den gerilimi yüksek bir felaket filmi , Mathhew McConaughey başrolde , çok başarılı bir filmdi , gerçek hayatdan alıntı.​
2022'de Kaliforniya'da çıkan orman yangınlarına istinaden yapılmış bir film. Matthew McConaughey başarılıydı ama çok sarsıcı kamera çekimleri Matthew McConaughey oğluyla ergen hareketleri resmen beni strese soktu. Zaten 2.09 dakika süresi de uzundu.
İzlenir fakat strese hazırlıklı olun derim. Alıntı. Türkçealtyazı.
Kanımca dikkate alınmalı.Saygılar.

sucustu.jpg

Suçüstü

29 Ağustos 2025 Sinemada | 1s 47dk | Gerilim, Komedi
Yönetmen Darren Aronofsky
| Senarist Charlie Huston
Oyuncular: Austin Butler, Regina King, Zoë Kravitz
Orijinal adı Caught Stealing

Özet
16 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygun

Suçüstü, tükenmiş bir beyzbol oyuncusunun 1990'ların New York'unun yeraltı suç dünyasına inmesini konu ediyor. Lisedeyken Hank Thomas, bir beyzbol dehasıydı. Ancak büyük ve göz alıcı profesyonel kariyeri hiçbir zaman tam anlamıyla yolunda gitmedi. Şimdi New York'ta mütevazı bir hayat sürüyor, barmenlik yaparak geçimini sağlıyor, kız arkadaşı Yvonne ile vakit geçiriyor ve hala spora tutkuyla bağlı. Onun hayatı, punk-rockçı komşusunun kedisine bakmayı kabul etmesiyle bir anda altüst olur. Tehlikeli gangsterlerle dolu ölümcül bir oyunun içine sürüklenen Hank, anlam veremediği bu kaostan kurtulabilmek için sahip olduğu tüm hayatta kalma içgüdülerini devreye sokmak zorunda kalır.

6/10

Boş zamanda izlenecek bir yapım , pek bi numarası yok.​

oldurdugun-seyler.jpg

Öldürdüğün Şeyler

25 Nisan 2025 Sinemada | 1s 53dk | Dram
Yönetmen Alireza Khatami
| Senarist Alireza Khatami
Oyuncular: Ekin Koç, Erkan Kolçak Köstendil, Hazar Ergüçlü
Orijinal adı The Things You Kill

Özet

Öldürdüğün Şeyler, hasta annesinin gizemli ölümünün peşine düşen bir adamın hikayesini konu ediyor. Hasta annesinin şüpheli ölümünün peşini bırakmayan Ali, esrarengiz bahçıvanını babasına karşı soğukkanlı bir intikam eylemi gerçekleştirmeye ikna eder. Ancak ailesi ve yetkililer yaşlı adamın ortadan kayboluşunu araştırdıkça Ali, yaptığının doğru olup olmadığı konusunda şüphe duymaya başlar.

6.5/10

Oyuncu kadrosu iyi , gerilimi iyi hissettriiyor , ama sonu tatmin etmedi.​

korku-seansi-4-son-ayin.jpg

Korku Seansı 4: Son Ayin

5 Eylül 2025 Sinemada | 2s 15dk | Korku
Yönetmen Michael Chaves
| Senarist David Leslie Johnson-McGoldrick, Richard Naing
Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Mia Tomlinson
Orijinal adı The Conjuring: Last Rites

Özet

Paranormal olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren, bugüne kadarki en rahatsız edici vakaları ile karşı karşıyadır. 1976'da Jack ve Janet Smurl, çocuklarıyla birlikte Pensilvanya'da yeni bir eve taşınırlar. Böylece uzun zamandır kurdukları kendi evlerine sahip olma hayallerini gerçekleştirirler. Ancak kısa süre sonra, açıklanamayan olaylar meydana gelmeye başlar. 1985'te, olaylar giderek daha tehdit edici hale gelir ve aile kırılma noktasına giderek yaklaşır. Çaresizlik içinde, Smurl ailesi sonunda Ed ve Lorraine Warren olarak bilinen deneyimli paranormal araştırmacılara başvurur. Emeklilikten dönen Warren ailesi, kızları Judy'nin doğumuyla bağlantılı bir eserle karşılaşır ve ilk vakalarının anıları canlanır. Olaylar doruk noktasına ulaşır ve onlarca yıldır onları rahatsız eden bir iblisle son bir yüzleşme yaşanır.

6/10

Serinin son filmi , diğerlerini keyifle izlemiştim ama bu son film serinin en kötü filmi olmuş , gerilimi bile pek hissettiremediler , bu notu diğer filmlerin hatrına verdim.​

C-TAKIMI-2.jpg

C Takımı 2

14 Şubat 2025 Sinemada | 1s 50dk | Komedi
Yönetmen Özgür Bakar
| Senarist Barış Başar, Vahdet Erdoğan
Oyuncular: Toygan Avanoğlu, Murat Akkoyunlu, Ömer Kurt

Özet
(13+): 13 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygun

30 yıldır arkadaş olan Yağmur, Murat 131, Süslü İbo, Ferdi Hoca ve Kuru Ahmet'in maceralarının anlatıldığı "C Takımı"nın devam filmi, İstanbul'u terk etmek zorunda kalan ekibin Kastamonu'da yaşadıklarını konu alıyor. Orhan’ın adamlarından kaçan ekip, kendilerini Elazığ’ın “Fenk” kasabasında mahsur halde bulur. Acımasız ve cimri bir ağa olarak bilinen Murtaza Ağa’nın gözlerden uzak çiftliğine sığınan ekip, geçimlerini sağlamak için çalışmaya başlar. Tam her şey normale dönerken Abdi’nin karısı Neriman’dan gelen bir telefon onların çiftlikten kaçıp, Kastamonu’ya gitmesine neden olur. Ancak giderken Murtaza Ağa’nın parasını çalıp, kızını kaçırırlar.

5/10

Kastamonuda çekilmiş ,, bazı espriler fena değil ama genele bakacak olursak vasat bir komedi filmi.​

DAHA-CILGIN-CUMA.jpg

Daha Çılgın Cuma

8 Ağustos 2025 Sinemada | 1s 51dk | Komedi
Yönetmen Nisha Ganatra
| Senarist Jordan Weiss
Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Julia Butters
Orijinal adı Freakier Friday

Özet
10 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygun

Daha Çılgın Cuma, bir kez daha beklenmedik bir dönüşümle karşı karşıya kalan Tess ve Anna'nın hikayesini konu ediyor. Anna ve annesi Tess, sihirli bir fal kurabiyesi sayesinde geçici olarak bedenlerini değiştirdikten yıllar sonra, stres tekrar kapıdadır. Artık yetişkin bir kadın olan Anna'nın, Harper adında bir kızı vardır ve nişanlısı Eric ile evlenmeyi planlamaktadır. Ancak herkes yaklaşan evlilik planından pek de mutlu değildir. Harper ile Eric'in aynı yaştaki kızı Lily birbirlerine tahammül edememektedir. Ancak, sihirli bir olay beklenmedik bir beden değişimine yol açar ve bu sefer etkilenen sadece Anna ve Harper değildir! Anna'nın annesi Tess de bu kaosa kapılır ve aniden Lily ile bedenlerini değiştirir. Herkes bu çılgın durumla başa çıkmaya çalışırken, bir başka sürpriz heyecana neden olur: Anna'nın eski lise aşkı Jake aniden yeniden ortaya çıkar.

7/10

İlk filmin devamı yıllar sonra geldi , yine eğlenceli bir film olmuş.​

Geri