Sinetech
Admin
- Konular
- 99
Herkesin konu ve olaylara bakış açısı farklıdır ama doğru herkes için doğru olmalı.
Söylendiği gibi küfür veya küfrü ima varsa bu ortamda sonucu kesinlikle banlanma olmalı.
Mesela yine gözünüzden kaçmıştır ama diğer görevlerin kaçmadığından emin olduğum bir mesaj var. Konu kategorisi goygoy da olsa okununca ne anlama geldiği belli olan bir cümle. Bırakın uyarmayı beğeni veya o mesajı alıntılayıp altına başka bir güzelleme yapılmış yapmaması gereken kişi tarafından.
Başka bir mesajda komik de olsa şahsıma karşı taşra ağzıyla konuşan ve benim gibilerin yalnızlaştırılması gerektiği yazıldı. Sağolsun bir moderatör uyardı ama sanki gerçekten öyleymiş gibi sosyal sınıf ayrımı yapılmaması konusundaydı uyarı) Yine de o mesaj öyle duruyor.
Yani örnekleri çok olabiliyor gerçekten küfreden veya ima eden ya da son örneğimdeki gibi aşağılamaya çalışan. Konuya bakan kişilerin konumu veya size yaklaşımına göre de ya uyarılmıyor ya uyarılıp eksik bırakılıyor ya cezasız kalıyor ya da (normal kullanıcılar için) sizi onlar da sevmiyorsa eleştirisiz veya destek verilerek devam ediliyor.
Bunları yazarken hiç hatasız bir kullanıcıyı demiyorum ama asla küfür, argo vb karşılıklar vermedim vermem de. Alay etmeye çalışanı da görmezden geliyorum. Ne dersem kendini mutlu etmek için daha da üsteleyeceğini biliyorum.
Her gün yüzlerce mesaj geliyor ve her şeyi göremeyebiliyoruz, uyarı mekanizması çok değerli, çünkü orada konu kapanmadığı sürece açık kalıyor ve mutlaka görüyoruz (tabii ki bizden önce diğer mod arkadaşlar kapatmadıysa). Düzeni sağlamak zor, kullanıcı olarak da elimizden geleni yapmamız gerekir. Direk bana özel mesaj olarak da gönderebilirsiniz, bu teklifim herkes için geçerlidir.
Bu ortamda yer alan herkesin, en azından temel konularda kendisini rahat hissetmesi gerekir, yani şimdi forumda bir şey paylaşırsam hakaret mi ederler, küfür mü ederler diye düşünmeden gelip iyi vakit geçirebilmeli, ben de öyle hissetmeliyim ama herkes memnun olmayacak tabii ki, burada binlerce insan değil de kendisi açısından bakacak olaylara, maalesef dünyanın kuralı bu (bizim ülkemizde daha fazla muhtemelen, empati duygumuzu geliştiremiyoruz).