üyelik giris sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yalcin

Üye
Konular
5
cikis yapinca bir giris yaptigimda sifre sifirlamadan giris olmuyor.

Admin notu: Sorun çözülmüştür. @Akyol

Moderatör tarafında düzenlendi:
cikis yapinca bir giris yaptigimda sifre sifirlamadan giris olmuyor
Merhaba, sanırım forumda buna benzer sorun yaşayan başkaları da var. Birkaç mesaj gözüme çarpmıştı ve forum yöneticileri sorunu çözmek için çözüm arıyorlar.

Eğer sizin de probleminiz internet sağlayıcınızdan dolayı ipv6 kullanıyor olmanız ise yani IP adresiniz ipv4 formatında 231.231.54.762 vb şekilde değil de 0:0:0:0:0:ffff:192.1. 56.10 buna benzer şekilde ise sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.
Xenforo forum altyapısı kullanıldığı için de bu forumun yöneticileri forum geliştiricilerinden buna dair bir çözüm bekliyor olabilirler.

Benim gördüğüm benzer sorun yaşayanlara verilen cevaplara göre, forum dosyalarının kodlamasında veritabanında kullanılan kodun ip kaydederken karakter sınırı olması ve ipv6 için en az 39 karaktere çıkarılması tabi ki bunu veritabanından anlayan birisinin veya direkt olarak forum sistemi geliştiricilerinin çözmesi gerekiyor. Peki siz neler deneyebilirsiniz?

bu adrese girince ipv4 ile birlikte ipv6 da görünüyor mu yoksa sadece ipv6 mı var? Router veya modeminizde her ikisini de kullanabilir olarak görebiliyor musunuz?

Router/Modem üzerinden bunları aktif/deaktif etme seçeneğiniz var mı?

Ayrıca bilgisayardan giriyorsanız eğer foruma ve bu sorunu yaşıyorsanız Ağ ve Paylaşım Seçeneklerine girip gelişmiş seçeneklerden ağ bağdaştırıcınızın özelliklerine girerek yapılandır dediğinizde açılan listede;

İnternet Protokolü Sürüm (TCP/Ipv4)
İnternet Protokolü Sürüm (TCP/İpv6)

bu iki seçenek de işaretli mi yoksa sadece ipv6 olan mı işaretli?

Eğer ikisini de kullanıyorsanız ipv6'nın işaretini kaldırıp sadece ipv4 olanı işaretleyin ve deneyin.
Eğer ipv6'nın işaretini kaldırıp sadece ipv4'ü işaretleyip tamam dedikten sonra internete bağlanamıyorsanız eski haline geri getirin.

Yineleyerek söylüyorum eğer ipv6 protokolünü kullanıyorsanız bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Karmaşık geliyorsa internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçip İpv6 kullanıp kullanmadığınızı teyit edebilir ve ipv4 kullanmak için ne yapılabileceğini sorabilirsiniz.

Farklı bir sorununuz varsa ve ben bunları boş yere yazmışsam yazdığım nedenle sorun yaşayanlar okuyup değerlendirebilir ;)

Bol şans, kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
aynı sorun bende de var ve 1 aya yakındır siteyi kullanamıyorum. admin'e de ulaşamıyorum. tv'den yazıyorum ve zulüm gibi oluyor. ipv6 devre dışı bırakma opsiyonu sadece bilgisayarda var ve bazı android box'larda. çözüm bekliyorum bende

Kısa bir şifre seçmeyi dener misiniz? Düzeleceğini düşünüyorum

aynı sorun bende de var ve 1 aya yakındır siteyi kullanamıyorum. admin'e de ulaşamıyorum. tv'den yazıyorum ve zulüm gibi oluyor. ipv6 devre dışı bırakma opsiyonu sadece bilgisayarda var ve bazı android box'larda. çözüm bekliyorum bende
Siz neyle foruma girmeye çalışıyorsunuz ve sorunu çözmek istiyorsunuz? Android tv üzerinden mi kullanmak istiyorsunuz? Öyleyse marka modeli nedir?

sifre degisikligi hic bir sey degistirmedi maalesef.

Telefon marka modeli nedir acaba? Android cihazlarda İpv6 deaktif etmek için uygulamalar olabiliyor ya da bazı VPN/DNS uygulamalarında Ipv4 ipv6 birlikte kullanma ya da ya onu ya onu kullanma gibi özellikler verebiliyor hiç denediniz mi?

Örneğin;
1000036727

Bu bir uygulamanın kendi uygulama sayfasındaki fotoğraflardan biri.

(kırmızı play store yazısına tıklamak sizi Google Play Store adresinden uygulamaya götürür) üzerinden indirip yükleyebilir ve test edebilirsiniz. Belki yardımı olur size.

Bende otomatik giriyordu kayıtlıydı yani browserda. bir deneyeyim dedim çıkış yapınca aynı sorun bende de oldu. @m3ulistebakicisi nun dediği gibi IPV6 kaldırınca düzeldi.

Bende otomatik giriyordu kayıtlıydı yani browserda. bir deneyeyim dedim çıkış yapınca aynı sorun bende de oldu. @m3ulistebakicisi nun dediği gibi IPV6 kaldırınca düzeldi.
Ne güzel, yardımı dokunduğuna çok sevindim. Demek ki sizin için de sorun ipv6 kaynaklıymış. Elbette bilemiyorum sadece ipv6 kullanan herkes bu sorunu yaşıyor mu ama xenforo'nun kendi iletişim forumlarında da gördüm buna benzer sorunları ve diğer mesajımda da belirttiğim gibi neden ve çözüm olarak ipv6 internet protokol sürümü ile bağlananların ip karakter sayısının çok olması bu yüzden veritabanı düzenlemesinde bu alanları kayıt altına alan veri girdileri için karakter sınırının arttırılması olarak söylenmişti. Tabi ki bunu geliştiricilerin çözüme ulaştırması gerekir ama son kullanıcı olarak eğer router/modem üzerinden inrternet protokol erişiminiz varsa oradan her ikisini de kullanabilmeyi ya da sadece ipv4 seçmeyi denemelisiniz. Yoksa da cihaz üzerinden değiştirme şansı ya da örnek verdiğim uygulama gibi uygulamalarla çözüm bulmalısınız. Benim gibi sadece ipv4 protokolünde olanların bu ayarları deneyemedikleri için ancak sizin gibi sorun yaşayanlar olduğunda çözüm için araştırarak öğrendiklerini de unutmamak lazım ;)

Ne güzel, yardımı dokunduğuna çok sevindim. Demek ki sizin için de sorun ipv6 kaynaklıymış. Elbette bilemiyorum sadece ipv6 kullanan herkes bu sorunu yaşıyor mu ama xenforo'nun kendi iletişim forumlarında da gördüm buna benzer sorunları ve diğer mesajımda da belirttiğim gibi neden ve çözüm olarak ipv6 internet protokol sürümü ile bağlananların ip karakter sayısının çok olması bu yüzden veritabanı düzenlemesinde bu alanları kayıt altına alan veri girdileri için karakter sınırının arttırılması olarak söylenmişti. Tabi ki bunu geliştiricilerin çözüme ulaştırması gerekir ama son kullanıcı olarak eğer router/modem üzerinden inrternet protokol erişiminiz varsa oradan her ikisini de kullanabilmeyi ya da sadece ipv4 seçmeyi denemelisiniz. Yoksa da cihaz üzerinden değiştirme şansı ya da örnek verdiğim uygulama gibi uygulamalarla çözüm bulmalısınız. Benim gibi sadece ipv4 protokolünde olanların bu ayarları deneyemedikleri için ancak sizin gibi sorun yaşayanlar olduğunda çözüm için araştırarak öğrendiklerini de unutmamak lazım ;)
Muhtemelen diğer arkadaşların sorunu da aynı

Telefon marka modeli nedir acaba? Android cihazlarda İpv6 deaktif etmek için uygulamalar olabiliyor ya da bazı VPN/DNS uygulamalarında Ipv4 ipv6 birlikte kullanma ya da ya onu ya onu kullanma gibi özellikler verebiliyor hiç denediniz mi?

Örneğin;
Ekli dosyayı görüntüle 521

Bu bir uygulamanın kendi uygulama sayfasındaki fotoğraflardan biri.

(kırmızı play store yazısına tıklamak sizi Google Play Store adresinden uygulamaya götürür) üzerinden indirip yükleyebilir ve test edebilirsiniz. Belki yardımı olur size.
Hocam allah senden razı olsun kaç haftadır bununla uğraşıyorum :) oldu evet şimdi telefondan girebiliyorum ama uygulama biraz enteresan sadece 1 reklam karşılığında 15 dakikalık kullanım veriyor. Artık yeni bir sorunum daha var 😂😂

Hocam allah senden razı olsun kaç haftadır bununla uğraşıyorum :) oldu evet şimdi telefondan girebiliyorum ama uygulama biraz enteresan sadece 1 reklam karşılığında 15 dakikalık kullanım veriyor. Artık yeni bir sorunum daha var 😂😂
Hangi uygulama?

Hiç sorun etmeyin, farklı bir uygulama ya da full sürüm(modlu) da bulabiliriz yeter, sorunun çözüme ulaşabilme ihtimalini görmemiz yetiyordu ;)

Uygulamayı telefona da bilgisayara da kurdum denemek için. Başlattığınız anda 1 saatten geri sayıyor ve ADD Time'a bastığınızda bir reklama karşılık 2 saat daha veriyor. 60 saniye sonra tekrar bastığınızda bir reklam daha izletip 2 saat daha ekliyor üzerine.

1000036736

Resimde gördüğünüz gibi 2 kere süre ekle dedim 5 saat kullanma süresi göründü.

Uygulamayı telefona da bilgisayara da kurdum denemek için. Başlattığınız anda 1 saatten geri sayıyor ve ADD Time'a bastığınızda bir reklama karşılık 2 saat daha veriyor. 60 saniye sonra tekrar bastığınızda bir reklam daha izletip 2 saat daha ekliyor üzerine.

Ekli dosyayı görüntüle 529

Resimde gördüğünüz gibi 2 kere süre ekle dedim 5 saat kullanma süresi göründü.
Daha ne olsun:)

Elbette. Zaten sadece tek bir yerde sorun yaşayanlar için router/modem üzerinden müdahale edemiyorlarsa kullanım süresini de istediğiniz gibi arttırabiliyorsanız ( 15 dakika değilmiş yani;) ) uygulama fazlasıyla yeterli göründü bana.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri