üyelik giris sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Elbette. Zaten sadece tek bir yerde sorun yaşayanlar için router/modem üzerinden müdahale edemiyorlarsa kullanım süresini de istediğiniz gibi arttırabiliyorsanız ( 15 dakika değilmiş yani;) ) uygulama fazlasıyla yeterli göründü bana.
Çok teşekkür ederim yardım için. Gerçekten ilaç gibi geldi bu bilgi 👍🏻

Çok teşekkür ederim yardım için. Gerçekten ilaç gibi geldi bu bilgi 👍🏻
Rica ederim. Daha önce görmemiştim soruna ait mesajları bugün dikkatimi çekti. Bir bakındım nedir ve neden olabilirmiş diye. Nihayetinde sorunun nedeninin ne olduğu ve cihazdan cihaza değişse bile çözümünün olabileceği beni de sevindirdi. Size iyi eğlenceler ve keyifli forumlar 🙋‍♂️

Rica ederim. Daha önce görmemiştim soruna ait mesajları bugün dikkatimi çekti. Bir bakındım nedir ve neden olabilirmiş diye. Nihayetinde sorunun nedeninin ne olduğu ve cihazdan cihaza değişse bile çözümünün olabileceği beni de sevindirdi. Size iyi eğlenceler ve keyifli forumlar 🙋‍♂️
Gerçekten modem arayüzü ve telefon ayarlarında bakmadığım yer kalmamıştı ama oraya fazla odaklanınca da aklıma hiç aplikasyonlar gelmemişti açıkçası:)

Ben genellikle forumu pc den kullanıyorum bu sorunu belkide ilk günlerden dile getiren 1 kaç kişiden biriyim sorun hala devam ediyor evet. artık oturum açmadan önce ya vpn açıyorum yada cepten hotspot açıp oturum açmayı deniyorum ve bağlandıktan sonra normal wifi ile devam ediyorum. sorun çözülüyor ben artık her hangi bir ayar değiştirmeden uygulama kullanmadan bu şekilde kullanıyorum. uzun zamandır bu konuda yazılarım vardı zaten ama her ne hikmetse inanan da yoktu bana. madem giriş sorunu yaşıyorsun bunları nasıl yazıyorsun diyen bile vardı :unsure:

Ben genellikle forumu pc den kullanıyorum bu sorunu belkide ilk günlerden dile getiren 1 kaç kişiden biriyim sorun hala devam ediyor evet. artık oturum açmadan önce ya vpn açıyorum yada cepten hotspot açıp oturum açmayı deniyorum ve bağlandıktan sonra normal wifi ile devam ediyorum. sorun çözülüyor ben artık her hangi bir ayar değiştirmeden uygulama kullanmadan bu şekilde kullanıyorum. uzun zamandır bu konuda yazılarım vardı zaten ama her ne hikmetse inanan da yoktu bana. madem giriş sorunu yaşıyorsun bunları nasıl yazıyorsun diyen bile vardı :unsure:
Aynen öyle bende ilk günlerden beri can çekişiyorum ama sonunda bir çözüm bulduk. 1 aydır kedinin ciğere baktığı gibi izliyordum Forum'u 🥲

Eğer yanlışım yoksa şu anda XenForo 2.2.13 versiyonu kullanılıyor forumda. Araştırdığımda bu sorunu farklı veya benzer bir şekilde yaşayan en azından 16 ya da daha az karakter kullanın hatası alınan başka bir sorunun altına hata düzeltici botu tarafından bu sorunun sonraki versiyonlardan birinde çözüldüğünü yazmış otomatik olarak. Bahsettiği versiyon ise o 2.3.0 beta 4 versiyonu.

Düzeltme ise şu şekilde belirtilmiş. Buradaki konu passkey kullanımı ile ilgili yani şu anda forumda etkin olmayan yüz tanıma ile veya parmak izi ile giriş ile ilgili özetle biyometrik doğrulama. Yine de konu buyken bile bu özelliği kullanmak isteyen kişi 16 veya daha az karakter kullanın hatasını almış. Aynı zamanda bu hatayı alan kişi 2.3.3 versiyonunu kullanıyormuş yani 2.3 beta 3 yani düzeltme yapıldı denilen versiyondan bir öncekini. Muhtemeldir ki bu sorunu düzeltmeye ekledikleri için o sürümü bu kişiye önermişler.

Change log:
When logging IP addresses for passkeys, make sure they're converted to binary form

Şu anda son sürüm 2.3.4 ve 2.4 versiyonu da yakında yayımlanacakmış.

Tahminimce her yayımladıkları versiyonda sayısızca düzeltme yapıldığını da gösterir yayımlama notları da olduğu için şu anda forumda kurulu olan sürümden sonraki sürümlerde bu sorun yaşanmıyor olabilir. Eğer benim bir hatam yoksa ki forum kaynak kodları 2.2.13 versiyonu olduğunu söylüyor ;) sonraki versiyonlardan birine güncellenirse sorun düzelebilir. Yine de emin olmak için imkan da varsa üst versiyonlardan bir tane demo kurulup ipv6 protokol kullanan birilerinin hem bu foruma hem de demo foruma giriş yapması ve bu sorunları yaşayıp yaşamadığını test etmesi lazım.

Cloudflare kullanıyor olmanın da etkisi olabilir protokol sürümü konusunda yine de o konuyu derinlemesine bilmediğim için net şudur ya da budur demem gereksiz yere ortalığı karıştırmak olur.

Not: Passkey yani biyometrik doğrulama olsaydı acaba şifresiz giriş için işe yarıyor olduğundan dolayı üye olanlar şifresiz girişi aktif ettiklerinde parmak izi veya yüz tanıma ile girebilecekleri için acaba bu sorunu yaşamayabilirler miydi merak etmeye başladım ;) Yine de aynı forum sürümü kullanılırsa o eklenti yine hata verecektir diye düşünüyorum.

Herneyse forum yöneticilerine güvenmeye devam edip kökten bir çözüm bulmalarını beklemeliyiz gibi.

Son düzenleme:
ben bilgisayar ile giris yapiyordum tarayicim firefox

ben bilgisayar ile giris yapiyordum tarayicim firefox
Bilgisayardan foruma girince hala hata alıyor musunuz?
Ağ bağdaştırıcı özelliklerine girip düzenleme yaparak sadece internet protokolü 4 TCP/IPv4 seçili bırakıp İnternet protokolü IPv6'daki işareti kaldırıp tamam diyerek denediniz mi?

@yalcin Ayrıca şöyle bir çözüm de olabilir sadece Firefox için çözüm olsa yeter diyorsanız elbette. Araştırıp bulduğuma göre :

Firefox tarayıcınızdan adres yazma alanına

Kod:
 Kod içindeki bilgileri görmek için üye olmanız gerekmektedir.

yazıp enter dedikten sonra sonra açılacak listeden

ipv6 diye arama yapın ve aşağıdaki satırı bulun.

Kod:
 Kod içindeki bilgileri görmek için üye olmanız gerekmektedir.

Burada değeri false olarak görünüyor olmalı. Ona sağ tık yaparak değeri değiştirip true olarak ayarlayın. Böylece Firefox tarayıcınızdan girdiğinizde IPv6 yerine sadece IPv4 olarak bağlanırsınız.

en son yolladiginiz config ayari ile
Güzel, diğer kullanılan cihazların internet ayarlarını etkilemeden kullandığınız cihazdaki tek uygulamanın ayarlanabilmesi iyi olmuş. Zaten tek sebebi foruma girebilmekti. Firefox ile bu ayarlar ile girebilmek kafi gelmiştir.

İyi eğlenceler 🤟

Merhaba, sanırım forumda buna benzer sorun yaşayan başkaları da var. Birkaç mesaj gözüme çarpmıştı ve forum yöneticileri sorunu çözmek için çözüm arıyorlar.

Eğer sizin de probleminiz internet sağlayıcınızdan dolayı ipv6 kullanıyor olmanız ise yani IP adresiniz ipv4 formatında 231.231.54.762 vb şekilde değil de 0:0:0:0:0:ffff:192.1. 56.10 buna benzer şekilde ise sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.
Xenforo forum altyapısı kullanıldığı için de bu forumun yöneticileri forum geliştiricilerinden buna dair bir çözüm bekliyor olabilirler.

Benim gördüğüm benzer sorun yaşayanlara verilen cevaplara göre, forum dosyalarının kodlamasında veritabanında kullanılan kodun ip kaydederken karakter sınırı olması ve ipv6 için en az 39 karaktere çıkarılması tabi ki bunu veritabanından anlayan birisinin veya direkt olarak forum sistemi geliştiricilerinin çözmesi gerekiyor. Peki siz neler deneyebilirsiniz?

bu adrese girince ipv4 ile birlikte ipv6 da görünüyor mu yoksa sadece ipv6 mı var? Router veya modeminizde her ikisini de kullanabilir olarak görebiliyor musunuz?

Router/Modem üzerinden bunları aktif/deaktif etme seçeneğiniz var mı?

Ayrıca bilgisayardan giriyorsanız eğer foruma ve bu sorunu yaşıyorsanız Ağ ve Paylaşım Seçeneklerine girip gelişmiş seçeneklerden ağ bağdaştırıcınızın özelliklerine girerek yapılandır dediğinizde açılan listede;

İnternet Protokolü Sürüm (TCP/Ipv4)
İnternet Protokolü Sürüm (TCP/İpv6)

bu iki seçenek de işaretli mi yoksa sadece ipv6 olan mı işaretli?

Eğer ikisini de kullanıyorsanız ipv6'nın işaretini kaldırıp sadece ipv4 olanı işaretleyin ve deneyin.
Eğer ipv6'nın işaretini kaldırıp sadece ipv4'ü işaretleyip tamam dedikten sonra internete bağlanamıyorsanız eski haline geri getirin.

Yineleyerek söylüyorum eğer ipv6 protokolünü kullanıyorsanız bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Karmaşık geliyorsa internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçip İpv6 kullanıp kullanmadığınızı teyit edebilir ve ipv4 kullanmak için ne yapılabileceğini sorabilirsiniz.

Farklı bir sorununuz varsa ve ben bunları boş yere yazmışsam yazdığım nedenle sorun yaşayanlar okuyup değerlendirebilir ;)

Bol şans, kolaylıklar dilerim.
Çok teşekkürler dostum, Günlerdir foruma girmekte zorlanıyordum her seferinde şifre yenileme yaparak girebiliyordum. Dediğim gibi modemden ip6 seçeneğini kapattım ve sorun düzeldi, artık foruma rahatça girebiliyorum. Bu faydalı bilgi için tekrardan Teşekkürler. (y)

Çok teşekkürler dostum, Günlerdir foruma girmekte zorlanıyordum her seferinde şifre yenileme yaparak girebiliyordum. Dediğim gibi modemden ip6 seçeneğini kapattım ve sorun düzeldi, artık foruma rahatça girebiliyorum. Bu faydalı bilgi için tekrardan Teşekkürler. (y)
Rica ederim, yardımcı olabilmesine sevindim.
@Sinetech buna kesin bir çözüm bulabilir yakın bir zamanda umarım. Hosting ve cloudflare ile irtibatta olduklarını yazıyordu. Yani sizlerin de herkes gibi başka birşey yapmaya gerek duymadan girebilmeniz adına.

ya selaminaleykum foruma giris sorununu halledemediniz gitti kacinci nik deyistim gina geldi el atin suna gencler herkese iyi forumlar

Ekli dosyalar

• Bildschirmfoto 2024-12-18 um 07.32.47.png
    Bildschirmfoto 2024-12-18 um 07.32.47.png
    528.2 KB · Görüntüleme: 3
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri