Mi Box Monitörde Çalışmıyor?

Display settings dediğiniz yani çözünürlük değiştirme için uygulamayı kurduysanız sol menüde more seçeneğine tıkladığınızda görürsünüz. Yalnız uyarı verecektir cihaza zarar verebilir ona göre uygulayın diye. Olması gereken bağlanacak monitör için cihazınızın 720p de olması veya otomatikte olup direkt algılaması aslında. Bu olamıyorsa bir sorun var demektir. 720 yapınca otomatik değişiyorsa otomatikte kalıp başlandığı cihaza göre uyumlu modda açılması gerekiyor. Fakat video input hatası veriyorsa ayrıca kullandığınız dönüştürücüde de sorun olabilir monitörde de. Yalnız monitör başka cihazı açıyor evet fakat bu demek değil ki o bağlı cihazın gereksinimleri ile android tv box aynı gereksinimlere sahip. Bazı dönüştürücüler üzerlerinde ayrıca güç girişi de sağlıyor. Yani adaptörü güç girişiyle ya da girişi olmadan kullanabiliyorsunuz bu da bağlanan cihaza göre değişiyor olabilir.

Bir video görmüştüm uydu cihazını bağlayınca görüntü gitmiyor ve no video input hatası alıyordu. O sırada uydu cihazını girişleri farklı olduğu için hem başka bir cihaza hem de monitöre bağlayıp diğer cihazın ekranında görüntü olduğu için oradan kumandayla cihaz ayarlarından çözünürlüğü otomatiğe ve 720p ye alıp monitöre görüntü gelmesini sağlamışlardı. Yani direkt olarak çözünürlüğü alamadığı için monitör no input device uyarısı verirken mod değiştiği anda görüntü yansıdı.

Umarım kısa sürede çözüm sağlarsınız.

Display settings dediğiniz yani çözünürlük değiştirme için uygulamayı kurduysanız sol menüde more seçeneğine tıkladığınızda görürsünüz. Yalnız uyarı verecektir cihaza zarar verebilir ona göre uygulayın diye. Olması gereken bağlanacak monitör için cihazınızın 720p de olması veya otomatikte olup direkt algılaması aslında. Bu olamıyorsa bir sorun var demektir. 720 yapınca otomatik değişiyorsa otomatikte kalıp başlandığı cihaza göre uyumlu modda açılması gerekiyor. Fakat video input hatası veriyorsa ayrıca kullandığınız dönüştürücüde de sorun olabilir monitörde de. Yalnız monitör başka cihazı açıyor evet fakat bu demek değil ki o bağlı cihazın gereksinimleri ile android tv box aynı gereksinimlere sahip. Bazı dönüştürücüler üzerlerinde ayrıca güç girişi de sağlıyor. Yani adaptörü güç girişiyle ya da girişi olmadan kullanabiliyorsunuz bu da bağlanan cihaza göre değişiyor olabilir.

Bir video görmüştüm uydu cihazını bağlayınca görüntü gitmiyor ve no video input hatası alıyordu. O sırada uydu cihazını girişleri farklı olduğu için hem başka bir cihaza hem de monitöre bağlayıp diğer cihazın ekranında görüntü olduğu için oradan kumandayla cihaz ayarlarından çözünürlüğü otomatiğe ve 720p ye alıp monitöre görüntü gelmesini sağlamışlardı. Yani direkt olarak çözünürlüğü alamadığı için monitör no input device uyarısı verirken mod değiştiği anda görüntü yansıdı.

bilg için teşekkürler uygulayıp sonucu size buradan aktaracağım

merhaba..more butonunu buldum..ona tıklayınca screen,settings tarzında butonlar bulunuyor..screen tıkladım..ordan 720 yapınca tv de ekran küçülüp 720 p modunda alınıyor..ancak auto butonunu işaretleyip kayıtlı yapamıyorum..pro diyor.sonrasında kayıtlı kalmıyor..tam ekran yapıyor sonrasında..

merhaba..more butonunu buldum..ona tıklayınca screen,settings tarzında butonlar bulunuyor..screen tıkladım..ordan 720 yapınca tv de ekran küçülüp 720 p modunda alınıyor..ancak auto butonunu işaretleyip kayıtlı yapamıyorum..pro diyor.sonrasında kayıtlı kalmıyor..tam ekran yapıyor sonrasında..
Ücretsiz sürümde ekran çözünürlüğünü 720p yapıp kaydettirmiyor mu yani? Bunu yaparsanız auto gibi bir seçenek seçmenize gerek yok. Bu şekilde kaydedip cihazı kapatıp bağlamayı denediniz mi yani ekran ufalacaktır bağlı olduğu cihazın özelliklerinden dolayı ama bağlanacağı cihazın özelliklerinden dolayı da 720p en iyi seçenek. Bağlanabilsin ve açılsın da TV ye yeniden bağldığınızda ekranı değiştirirsiniz yine.

Ücretsiz sürümde ekran çözünürlüğünü 720p yapıp kaydettirmiyor mu yani? Bunu yaparsanız auto gibi bir seçenek seçmenize gerek yok. Bu şekilde kaydedip cihazı kapatıp bağlamayı denediniz mi yani ekran ufalacaktır bağlı olduğu cihazın özelliklerinden dolayı ama bağlanacağı cihazın özelliklerinden dolayı da 720p en iyi seçenek. Bağlanabilsin ve açılsın da TV ye yeniden bağldığınızda ekranı değiştirirsiniz yine.
720 p onayladıktan sonra ekran küçülüyor sonrasında auto butonunu tıklayamadığımdan tam ekran yapıyor onu tıklyınca pro sürüm istiyor..ben monitörü bakayım.umuyorum çözüm sağlanmıştır

720 p onayladıktan sonra ekran küçülüyor sonrasında auto butonunu tıklayamadığımdan tam ekran yapıyor onu tıklyınca pro sürüm istiyor..ben monitörü bakayım.umuyorum çözüm sağlanmıştır
monitörü bağladım ancak sağlanmamış..uygulamanın pro sürümününü bulamadım onu araştıracağım..sonrasında ayrı bir dönüştürücü alacağım..

monitörü bağladım ancak sağlanmamış..uygulamanın pro sürümününü bulamadım onu araştıracağım..sonrasında ayrı bir dönüştürücü alacağım..
Eğer kaydedemiyor yine aynı çözünürlüğe dönüyorsa olmaması normal elbette. Umarım bunca çabanın sonunda sorun farklı bir tanesini deneyemediğiniz için dönüştürücü kablo değildir. Kolaylıkar dilerim.

Eğer kaydedemiyor yine aynı çözünürlüğe dönüyorsa olmaması normal elbette. Umarım bunca çabanın sonunda sorun farklı bir tanesini deneyemediğiniz için dönüştürücü kablo değildir. Kolaylıkar dilerim.
bugün şunu fark ettim 720 p ayarında ekran küçüldü tv de ancak uyarı yazısı çıktı ekranda 1080 yazan yeri 720 p yapıp öbür sayıya karışmadım.bu kez uyarı yazısında ekran kaldı..acaba ilk başta bulunan sayıyı ona uyarlayamadım mı bilmiyorum.bu arada aklımda dönüştücü bulunuyor..ilk fırsatta farklı dönüştürü alacağım

bugün şunu fark ettim 720 p ayarında ekran küçüldü tv de ancak uyarı yazısı çıktı ekranda 1080 yazan yeri 720 p yapıp öbür sayıya karışmadım.bu kez uyarı yazısında ekran kaldı..acaba ilk başta bulunan sayıyı ona uyarlayamadım mı bilmiyorum.bu arada aklımda dönüştücü bulunuyor..ilk fırsatta farklı dönüştürü alacağım
Öbür sayı dediğiniz 1920 x 1080'i 1920 x 720 mi yaptınız yani 1920'yi değiştirmeden?

Bu 1080p 720p vb tek başına oln değerler değiller. İlk değer piksel olarak genişliği ifade eder ikincisi yüksekliği. Yani ekran 1920 piksel genişliğinde ve 1080 piksel yüksekliğinde olacaktır. İkisinin çarpımı da ekrandaki toplam piksel yoğunluğunu verir. Şu durumda 1920 x 720 yapamazsınız hepsinin bir değeri vardır. 720 için 1280 x 720 olmalıdır. Monitörünüz 1280 x 1024 destekliyor yani 1024p olmadığı için ve 1080 de görüntü veremeyeceği için en yakın 1280 x 720 tabi 16:9 formatı için ya da 4:3 formatı için 960 x 720. Monitörünüz sanırım 16:9 değil 4:3 imiş.

Eğer değerleri değiştirebiliyorsanız söylediğim uygulama ile sırayla tek tek denemenizi istediklerim 4:3 ekranlar için ve sizin 1280 x 1024 çözünürlük destekli monitörüz için :

640×480, 800×600, 960×720, 1024×768, 1280×960

Bunların içinden en uygun olanı 720p görüntü için 960 x 720 veya 1024 x 768.

Mi box'ın ayarlarından 4:3 olarak seçip kaydetmeyi de ihmal etmeyin.

Öbür sayı dediğiniz 1920 x 1080'i 1920 x 720 mi yaptınız yani 1920'yi değiştirmeden?

Bu 1080p 720p vb tek başına oln değerler değiller. İlk değer piksel olarak genişliği ifade eder ikincisi yüksekliği. Yani ekran 1920 piksel genişliğinde ve 1080 piksel yüksekliğinde olacaktır. İkisinin çarpımı da ekrandaki toplam piksel yoğunluğunu verir. Şu durumda 1920 x 720 yapamazsınız hepsinin bir değeri vardır. 720 için 1280 x 720 olmalıdır. Monitörünüz 1280 x 1024 destekliyor yani 1024p olmadığı için ve 1080 de görüntü veremeyeceği için en yakın 1280 x 720 tabi 16:9 formatı için ya da 4:3 formatı için 960 x 720. Monitörünüz sanırım 16:9 değil 4:3 imiş.

Eğer değerleri değiştirebiliyorsanız söylediğim uygulama ile sırayla tek tek denemenizi istediklerim 4:3 ekranlar için ve sizin 1280 x 1024 çözünürlük destekli monitörüz için :

640×480, 800×600, 960×720, 1024×768, 1280×960

Bunların içinden en uygun olanı 720p görüntü için 960 x 720 veya 1024 x 768.

Mi box'ın ayarlarından 4:3 olarak seçip kaydetmeyi de ihmal etmeyin.
merhaba..farklı dönüştücü aldım..ilk defa monitörden mi box cihazında görüntü aldım..aynı marka dönüştücü arada 30 tl fark bulunuyor..monitörde görüntü aktarımı sağlanıyor ancak anlamadığım sonrasında kayboluyor..vga giriş kablosunu mağazada bulamadım..onuda bulup aldığım dönüştürücünün kablosunda aktarımı sağlayacağını umuyorum..sanıyorum mi box 4k güçlü aktarımlı kablo istiyor...buda tahminimdir..yani kabloların hepsini ayrı kablolarda test edip çözüm bulmaya çalılşacağım..

tv box cihazına bilgisayardan program gönderme uyglaması varmı ücretsiz önerebileceğiniz

birde CEC ayarları nasıl olmalı

yardımcı olursanız

teşekkürler

tv box cihazına bilgisayardan program gönderme uyglaması varmı ücretsiz önerebileceğiniz

birde CEC ayarları nasıl olmalı

yardımcı olursanız

teşekkürler
Birden fazla seçenek var telefon/bilgisayar desteği olan yani ikisinden de dosya olarak yollayabileceğiniz send files to tv uygulaması ya da bilgisayardayken direkt olarak cihaza uygulama kurabileceğiniz minimal adb uygulaması.

Minimal adb uygulamasını bilgisayara kurduktan sonra TV box cihazınızın IP adresi ile minimal adb uygulaması ekranında komutla adb install yazıp bilgisayardaki apk dosyasını sürükle bırak yaparak enter yapıyorsunuz ve wifi üzerinden cihaza kablosuz olarak uygulamayı kuruyorsunuz hiç dosya göndermeye gerek kalmadan.

İşlem sırası:
Android TV box cihazınızın geliştirici seçeneklerini açın ve USB hata ayıklamasını aktif edin.
Android TV box cihazınızın IP adresini öğrenin ya da DHCP kapatıp sabit ip verin.
Minimal adb uygulamasını bilgisayara kurun.
Uygulama çalıştırıp

Kod:
 Kod içindeki bilgileri görmek için üye olmanız gerekmektedir.

şeklinde bağlanın. Örn: 192.168.1.23 şeklinde.

Minimal adb ekranında hata vermediyse bağlandı demektir cihaza.

Daha sonra tek yapmanız gereken APK dosyalarını bilgisayarınıza indirdikten sonra uzantısı apk olacak şekilde yani zip/rar dışına çıkarılan dosyaları ;
Minimal adb uygulaması ekranında

adb install yazdıktan sonra bir boşluk bırakıp apk dosyasını sürükleyip bırakmanız. Böylece komut satırı şuna benzeyecek:

Kod:
 Kod içindeki bilgileri görmek için üye olmanız gerekmektedir.

Sonra enter ile komutu aktif edip kurulumu kablosuz olarak sağlıyorsunuz. Cihaz ekranından da kurulumunu görebilirsiniz yüklenince uygulamanın simgesi görünür.

Send files to tv ile ise hem bilgisayara hem de cihaza bu isimdeki uygulamayı kurup send ve recieve alanlarından gönder/al yapıyorsunuz. Sonra gönderilen uygulamayı cihazda dosyayi yöneticisine girerek indirilenler/download klasöründe bulup kuruyorsunuz.

Ayrıca HDMI CEC sorunuz için bir konu açıp kısaca açıkladım. Bağlantısı aşağıda kırmızı renkli bir şekilde. Okumanızı öneririm.

Konu
'HDMI CEC Nedir, Nasıl Kullanılır Kısa Anlatım'

Son düzenleme:
merhaba..farklı dönüştücü aldım..ilk defa monitörden mi box cihazında görüntü aldım..aynı marka dönüştücü arada 30 tl fark bulunuyor..monitörde görüntü aktarımı sağlanıyor ancak anlamadığım sonrasında kayboluyor..vga giriş kablosunu mağazada bulamadım..onuda bulup aldığım dönüştürücünün kablosunda aktarımı sağlayacağını umuyorum..sanıyorum mi box 4k güçlü aktarımlı kablo istiyor...buda tahminimdir..yani kabloların hepsini ayrı kablolarda test edip çözüm bulmaya çalılşacağım..
Çok sevindim gerçekten. En başından beri farklı dönüştürücü ısrarım boşa değilmiş. Ümit ediyorum ki sonunda sorunsuzca başaracaksınız.

Görüntünün gitmesi konusunda ise görüntü geldikten sonra cihazın ekran ayarlarına girip aspect ratio kısmını 4:3 ve çözünürlüğü en fazla 720p yapmayı deneyin öyle değillerse.

Çok sevindim gerçekten. En başından beri farklı dönüştürücü ısrarım boşa değilmiş. Ümit ediyorum ki sonunda sorunsuzca başaracaksınız.

Görüntünün gitmesi konusunda ise görüntü geldikten sonra cihazın ekran ayarlarına girip aspect ratio kısmını 4:3 ve çözünürlüğü en fazla 720p yapmayı deneyin öyle değillerse
monitörden ayarlar konumuna bakılmıyor..benim tahminim bu sorun çözünürlük dışında bir sorun..çünkü adb programını kurup ordan 720 p ayarına aldım..bunu uygulayınca tv de çözünürlüğün uygun çözünürlük yapın uyarısını alıyırum..aslında monitörün uygun çözünürlük ayarında ..ancak monitörün aynı uyarı yazıısnda kaldığını görüyorum..görüntü monitörde sanki oturmuyor..monitörün vga yada elektrik kablosundan kaynaklanabilir..farklı uydu cihazında uygulayacağım..benim tahminim mi box 4k daha güçlü kablo istiyordur.

çalışan dönüştürücüyü farklı uydu cihazına bağlayıp çalışıyor mu diye aktarımını sağladım..sorunsuzca çalışıyor..mi boxta en azından ekran görünümü sağlandı..hala çözüm sağlanmasa dahi.tek kalan ekran görüntüsünün kopmamasını sağlamak..bir tanıdığımın bilgisayarında vga,elektrik kablosunu alıp ordan çözüm sağlamaya çalışacağım..deneyip çözüm sağlayacağım..
Bir iki mesaj öncesinde her dönüştürücü aynı özellikte değil, bazıları ayrıca güç girişi sağlayabiliyor vb anlatmıştım. Söylediğiniz gibi dönüştürücü özellik ve kalitesi en azından "kesinlikle olmaz" demenizi önlemiş oldu. Belki de eski bir monitör olduğu için kablosu da sorunlu olabilir düşündüğünüz gibi. Kolaylıklar dilerim.

Görüntünün gitmesi konusunda ise görüntü geldikten sonra cihazın ekran ayarlarına girip aspect ratio kısmını 4:3 ve çözünürlüğü en fazla 720p yapmayı deneyin öyle değillerse.
çalışan dönüştürücüyü farklı uydu cihazına bağlayıp çalışıyor mu diye aktarımını sağladım..sorunsuzca çalışıyor..mi boxta en azından ekran görünümü sağlandı..hala çözüm sağlanmasa dahi.tek kalan ekran görüntüsünün kopmamasını sağlamak..bir tanıdığımın bilgisayarında vga,elektrik kablosunu alıp ordan çözüm sağlamaya çalışacağım..deneyip çözüm sağlayacağım..sorun çözüldükten sonra forumda teşekkür konusu size açacağım..çünkü sizin yardımlarınız çok..

Bir iki mesaj öncesinde her dönüştürücü aynı özellikte değil, bazıları ayrıca güç girişi sağlayabiliyor vb anlatmıştım. Söylediğiniz gibi dönüştürücü özellik ve kalitesi en azından "kesinlikle olmaz" demenizi önlemiş oldu. Belki de eski bir monitör olduğu için kablosu da sorunlu olabilir düşündüğünüz gibi. Kolaylıklar dilerim.
benim yanıldığım nokta bir cihazda görüntü almayıp öbür cihazda almaktı..orda yanılttı beni..en azından çözüm açısından iyi yoldayız...

benim yanıldığım nokta bir cihazda görüntü almayıp öbür cihazda almaktı..orda yanılttı beni..en azından çözüm açısından iyi yoldayız...
Kesinlikle. Bu yüzden 5/6 mesaj öncesinde şöyle bir cümle kurmuştum:

Fakat video input hatası veriyorsa ayrıca kullandığınız dönüştürücüde de sorun olabilir monitörde de. Yalnız monitör başka cihazı açıyor evet fakat bu demek değil ki o bağlı cihazın gereksinimleri ile android tv box aynı gereksinimlere sahip. Bazı dönüştürücüler üzerlerinde ayrıca güç girişi de sağlıyor. Yani adaptörü güç girişiyle ya da girişi olmadan kullanabiliyorsunuz bu da bağlanan cihaza göre değişiyor olabilir.

;) Doğru yoldasınız kesinlikle. Buna inanıyorum.

Kesinlikle. Bu yüzden 5/6 mesaj öncesinde şöyle bir cümle kurmuştum:

;) Doğru yoldasınız kesinlikle. Buna inanıyorum.
merhaba..ayrı bir vga kablo alıp bağlantıları sağladım..ancak ekran kapanıp açılıyor..yani kullandığım vga kablo çalışıyor..çünkü en iyi kablo aldım ancak sorun çözülmüyor..tahminim çözünürlük ayarlarından kablolardan kaynaklandığını sanmıyorum..çözüm açısından mi box cihazını bilgisayarcıda philips monitörden bakmasını rica edeceğim..

Geri