asifirtina
Üye
- Konular
- 4
hocam bu arada otomatik çözünürlük ikisinide denedim daha önce yani açık yada kapalı..öbür ayarlarıda bakıp size bildiririm..teşekkürlerRica ederim dönüştürücüden önce şu ayarlara bakar mısınız? Bende sadece mi stick 4k olduğu için onun ekranını göstereceğim ama sizde de benzer şekilde olmalı diye düşünüyorum.
Ayarlar>Cihaz Tercihleri>Ekran ve Ses>Ekran Çözünürlüğü
![]()
Burada otomatik olarak geç açık mı kapalı mı? Tabi öyle bir seçenek varsa. Mevcut ayarların tam tersini deneyebilirsiniz kapalıysa açık açıksa kapalı gibi.
Ayrıca HDMI bağlantısı söz konusu olduğu için
Ayarlar>Cihaz Tercihleri>HDMI CECC
![]()
Bu seçenekleri de kontrol edin eğer benzer bir menünüz varsa.
Bunlar dışında araştırırken şöyle bir şey de görsüm birkaç yerde HDCP koruması adı altında. Yani kaynak cihaz eğer HDCP ile korunuyorsa ve bağlandığı cihazın bu aktarımı karşılayacak özellliği yoksa HDMI splitter kullanmadan HDCP bypass etmek zor olduğu için direkt bir dönüştürücü ile kaynak cihazın yansıtıcı cihazda içeriği paylaşmayı korumak adına bağlantıyı iptal etmesi.
Elimden geldiğince yardımcısı olmaya çalışıyorum ve umarım sonunda aslında çok basit olan ve bizim aklımıza gelmeyen ya da yine basit ve bilmediğimiz bir şey çıkmasını da ummuyor değilimHer halükarda siz netice alın yeter.