🔔 Rütbe sisteminde değişiklik yaptık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
224
Herkese selamlar,
Keyifleriniz nasıl? Umarım iyisinizdir.

Forumda rütbe sistemini Aralık ayında aktif hale getirmiştik. Şimdi ise ufak bir güncelleme yaptık. Yaptığımız güncellemeyi, kullanımını ve gerekçelerini açıklayacağım.

Forum Rütbe Sistemi Nedir?
Rütbe sistemi, forumda içerik paylaştıkça kazanılan başlıktır. Yani siz foruma konu açtığınızda, içerik eklediğinizde, cevap yazdığınızda çeşitli başlıklara sahip olursunuz. Bu başlıklar belirli seviyelere ulaştıkça kazanılır. Bunun için forumda etkin olmak, içerik paylaşımında bulunmak üst rütbelere ulaşmanızı sağlayacaktır.

Sinetech Forumdaki Rütbeler şunlardır;
  1. Üye: Foruma kayıt olan herkes bu rütbeye sahiptir.
  2. İzleyici: Forumda içerik paylaşmaya başlayan, sorunlara çözüm sunanlar bir süre sonra bu rütbeye ulaşır.
  3. Paylaşımcı: Paylaşımlarını arttıran kişilere verilir.
  4. Müdavim: Paylaşımcı rütbesinin 2 katı paylaşım yapanlara verilir.
  5. Uzman: Müdavim rütbesinin 2 katı paylaşım yapanlara verilir.
Rütbe sisteminde güncelleme yapmamızın sebebi; henüz yeni bir forum olması ve puanlama eşiğinin birbirine çok yakın olması nedeniyle ve rütbe isimlerini daha özgün hale getirmek için düzenleme yapıldı.
Nasıl rütbe atlarım? Forumda yeni konu açarak, diğer açılan mesajlara cevap vererek, soru içerikli konulara çözüm oluşturarak rütbe atlayabilirsiniz.

Son olarak şunu söylemek istiyorum; forumumuzu sade, anlaşılır ve kullanışlı tutmaya çalışıyoruz. Karmaşıklığa yer vermeden herkesin basitçe kullanabilmesini hedefliyoruz.

İyi forumlar.

Son düzenleme:
Merhabalar güzel oldu böylesi ama sıfırdan olucak dimi? Yabi paylaşım yaptığımızda artıcak rutbemiz

Herkese selamlar,
Keyifleriniz nasıl? Umarım iyisinizdir.

Forumda rütbe sistemini Aralık ayında aktif hale getirmiştik. Şimdi ise ufak bir güncelleme yaptık. Yaptığımız güncellemeyi, kullanımını ve gerekçelerini açıklayacağım.

Forum Rütbe Sistemi Nedir?
Rütbe sistemi, forumda içerik paylaştıkça kazanılan başlıktır. Yani siz foruma konu açtığınızda, içerik eklediğinizde, cevap yazdığınızda çeşitli başlıklara sahip olursunuz. Bu başlıklar belirli seviyelere ulaştıkça kazanılır. Bunun için forumda etkin olmak, içerik paylaşımında bulunmak üst rütbelere ulaşmanızı sağlayacaktır.

Sinetech Forumdaki Rütbeler şunlardır;
  1. Yeni Üye: Foruma kayıt olan herkes bu rütbeye sahiptir.
  2. İzleyici: Forumda içerik paylaşmaya başlayan, sorunlara çözüm sunanlar bir süre sonra bu rütbeye ulaşır.
  3. Paylaşımcı: Paylaşımlarını arttıran kişilere verilir.
  4. Müdavim: Paylaşımcı rütbesinin 2 katı paylaşım yapanlara verilir.
  5. Uzman: Müdavim rütbesinin 2 katı paylaşım yapanlara verilir.

Son olarak şunu söylemek istiyorum; forumumuzu sade, anlaşılır ve kullanışlı tutmaya çalışıyoruz. Karmaşıklığa yer vermeden herkesin basitçe kullanabilmesini hedefliyoruz.

İyi forumlar.
reis ayni konulari farkli farkki basliklarla bir suru konu aciliyo buna bi duzen gelse iyi olur misal biri rec tv ile ilgili bi sorun konu acan ayni konuyu baska baslikta baskasida aciyo buda forumda kirlilige yol aciyo bunada bi cozum olsa guzel olur

Merhabalar güzel oldu böylesi ama sıfırdan olucak dimi? Yabi paylaşım yaptığımızda artıcak rutbemiz
Mevcut içerikleriniz sayılacak. Sıfırdan olmayacak.

reis ayni konulari farkli farkki basliklarla bir suru konu aciliyo buna bi duzen gelse iyi olur misal biri rec tv ile ilgili bi sorun konu acan ayni konuyu baska baslikta baskasida aciyo buda forumda kirlilige yol aciyo bunada bi cozum olsa guzel olur
Merhaba, bu bütün forumlarda aynıdır. Genellikle arama kutucuğu kullanmayanlar, forum nasıl kullanılır bilmeyenler bunu yapıyor. Bizler de forumda bunları uyararak gerekli yönlendirmeyi yapacağız.

Düzen var, ama yeni gelenler de bunu öğrenecek diye düşünüyorum 🙏🏻

Paylaşımcı: Paylaşımlarını arttıran kişilere verilir.
Müdavim: Paylaşımcı rütbesinin 2 katı paylaşım yapanlara verilir.

Müdavim paylaşımcının iki katıysa bu mesaj sayısı değil muhtemelen. Ortada paylaşımcı yok. Çünkü böyle olsaydı müdavim rütbesine sahip sadece bir kişi olamazdı. Diyorsanız ki konu mesaj yazmak değil konu açmak buna daha çok etki ediyor o zaman da konu var konu var derim. Arama motorunda ya da teknoloji sayfasında gördüğünü kopyala yapıştır ile konu açan da var bir iki kelime ile açan da var emek verip kendi cümleleri ile birşeyler anlatıp öğretmeye çalışan da.

İzleyici rütbeleri arafta kalmış gibi oluyor böyle olunca.

Ayrıca teessüf ederim onca paylaşım ve katkıdan sonra izleyici diye rütbe sahibi olmak hoş değil. Ne benim ne de diğer hatırı sayılır katkıda bulunanlar için. Tabi ki takdir sizin ama...

Her mesaja tek ya da birkaç kelime ile cevaplar yazıp mesaj sayısı arttırmak rütbemizi belirlememeli bence.

Yetkililer dışındaki herkese belirli bir mesaja kadar Yeni Üye sonrasında Üye deseniz daha yerinde olabilirdi. Farklı rütbeleri de siz belirleyip istediğiniz kullanıcıya verirdiniz ya da Yeni Üye/Üye standardında devam ederdi.

Elbette sizin forumunuz ve sizin kurallarınız ama son düzenlemelerle birlikte rütbe sistemi öncekinden daha kötü olmuş benim yorumum bu şekilde ;))

Daha farklı nasıl yazılır bilmiyorum o yüzden en kendimi en net bu şekilde ifade edebilirim diye yazdım bunları.

Kolay gelsin 🤟

güzel oldu değerli paylaşım yapan arkadaşlarımız vardı...
Müdavim paylaşımcının iki katıysa bu mesaj sayısı değil muhtemelen. Ortada paylaşımcı yok. Çünkü böyle olsaydı müdavim rütbesine sahip sadece bir kişi olamazdı. Diyorsanız ki konu mesaj yazmak değil konu açmak buna daha çok etki ediyor o zaman da konu var konu var derim. Arama motorunda ya da teknoloji sayfasında gördüğünü kopyala yapıştır ile konu açan da var bir iki kelime ile açan da var emek verip kendi cümleleri ile birşeyler anlatıp öğretmeye çalışan da.

İzleyici rütbeleri arafta kalmış gibi oluyor böyle olunca.

Ayrıca teessüf ederim onca paylaşım ve katkıdan sonra izleyici diye rütbe sahibi olmak hoş değil. Ne benim ne de diğer hatırı sayılır katkıda bulunanlar için. Tabi ki takdir sizin ama...

Her mesaja tek ya da birkaç kelime ile cevaplar yazıp mesaj sayısı arttırmak rütbemizi belirlememeli bence.

Yetkililer dışındaki herkese belirli bir mesaja kadar Yeni Üye sonrasında Üye deseniz daha yerinde olabilirdi. Farklı rütbeleri de siz belirleyip istediğiniz kullanıcıya verirdiniz ya da Yeni Üye/Üye standardında devam ederdi.

Elbette sizin forumunuz ve sizin kurallarınız ama son düzenlemelerle birlikte rütbe sistemi öncekinden daha kötü olmuş benim yorumum bu şekilde ;))

Daha farklı nasıl yazılır bilmiyorum o yüzden en kendimi en net bu şekilde ifade edebilirim diye yazdım bunları.

Kolay gelsin 🤟
konuya nokta koymuş zaten

Hocam elinize sağlık ama ben rütbe sisteminde düzenlemeye gidilecek denince daha iyi bir şey olur sanmıştım. Tabi rütbe sisteminde ekstra bir ayrıcalık yok bu konuda sorun yok ama en azından eski rütbenin bi ağırlığı vardı tecrübeli üyeydim şimdi izleyici oldum akşama kadar değişir heralde demiştim ama rütbe buymuş. Ben size anlattığım gibi bir şey bekliyodum aslında nasıl anlatsam bilemedim ama şöyle bir özet geçeyim diğer forumlarda olduğu gibi tag gibi bir şey olsa daha iyi olurdu mesela sizin admin, moderatör böyle şatafatlı bişey göze hitap ediyor biz üyelerinde böyle bir şey olması daha cazip olabilirdi. Tamamen örnek olarak ekstra tag olabilir yine size bahsettiğim gibi developer, coder, modder, yardımsever üye şöyle böyle gibisinden. Yapısı belki karmaşık olabilir ama çözebileceğinixi biliyorum. Bu şekil rütbe kalacaksa ekstra bahsettiğim tag mevzusu güzel olabilir göze hitap etmesi açısından gerçekten güzel duruyolar. Benim şahsi fikrim bu yönde yinede emeğiniz için teşekkür ederim.

Arkadaşlar bu forumda en fazla 5 aylık üyesiniz ve 5 ayda Paylaşımcı rütbesine yaklaştınız. Eminim ki birkaç haftaya bu rütbeyi alacaksınız. Bu forumun yıllardır açık olacağını öngördüğünüzde Uzman rütbesine sahip olacaksınız. Çokta üstüne düşüp ben böyle beklemiyordum denilecek bir şey yok.

Rütbe sistemi (asıl adı kullanıcı başlığıdır. Forumda sizler rütbe olarak bildiğiniz için böyle yazıyorum) sadece bir başlıktır. Bunu hepten kaldırabiliriz de. Çünkü herhangi bir ek özellik bulunmuyor.

Bir önceki rütbelerde burası askeriye mi, devrecilik mi oynayacaz demiştiniz. Şimdi de sinema, tv ile alakalı olsun diye yeniledik. bunlara da kötü diyorsunuz. Tabi beğenmeyebilirsiniz. Göreceli bir durumdur.

@Latte insanları biz şu rütbeye sahip olsun diye tek tek seçemeyiz. 8 binden fazla üye var, bu imkansız. Zaten flood yapan, tek kelime/cümle mesaj yazan kişilere gerekli uyarıyı veriyoruz. Rütbe almak için bunu yapmaya devam edemez çünkü ceza alıyor. Devam etmesi durumunda ban’lanıyor.

Söylemek istediğimi doğru ifade edemedim sanırım ya da siz anlayamadınız ama o söylediklerim arasında sonda da söylediğim gibi. Kural koyucu sizsiniz elbette.

Kolay gelsin.

Ek olarak bu konuyu açmamın sebebi birçok kişinin sürekli mesaj armasından dolayı. @patr0n senden bahsetmiyorum. Mesaj kutumda birçok mesaj var. Açıkçası herkese tek tek dönüş yapmaya çalıştıkça zamanımı çok harcıyorum.

Hocam aslında bende aynı şeyi söyledim evet ek ayrıcalık yok ve olmaması doğru karar ama hiç yoktan motive ediyodu orada tecrübeli üye yazması güzeldi ben sizinle iletişime geçtiğimde ekstra bir şeyler istemiştim size bu tag mevzusundan bahsetmiştim hatta yukarıda yine yazdım böyle şatafatlı bir şeyler gibi diye ama şimdi izleyici olunca ne biliyim bi garip geldi tecrübeli üye daha iyiydi onunla beraber ek düzenlemeler olur ya da benim verdiğim fikir değerlendirilip üstüne bir şey olur sanmıştım. Valla ne yalan söyleyim sabah izleyici gördüğümde düzenleme yapılıyor akşama değişecek belli diye kendi kendime umutlanmıştım. Aslında tepkim bu yüzden.

Ek olarak bu konuyu açmamın sebebi birçok kişinin sürekli mesaj armasından dolayı. @patr0n senden bahsetmiyorum. Mesaj kutumda birçok mesaj var. Açıkçası herkese tek tek dönüş yapmaya çalıştıkça zamanımı çok harcıyorum.
@patr0n izleyiciyse nasıl bir rütbe sistemi bu🤔👎Paylaşım yapıyor,herkese yorum yapıyor..Saçma bence..

Aynen katılıyorum sana

akyol bile şaşırdı düşünsün biraz nasıl olacakmış
Düşüneceğim bir şey yok. Hoşunuza gitmiyorsa komple kaldırırız olur biter.
Latte ve patr0n en fazla tepkiyi vermiş. Onlar da dediğim gibi kısa süre sonra zaten Paylaşımcı olacaklar. Siz 5 aylık bir site için kısa süreli hemen bir şey olsun istiyorsunuz. Ama zaman ilerledikçe zaten bu sistem oturacak. O zaman anlayacaksınız.

Latte ve patr0n en fazla tepkiyi vermiş. Onlar da dediğim gibi kısa süre sonra zaten Paylaşımcı olacaklar. Siz 5 aylık bir site için kısa süreli hemen bir şey olsun istiyorsunuz. Ama zaman ilerledikçe zaten bu sistem oturacak. O zaman anlayacaksınız.
hoşumuza gitmiyorsa değil akyol demek ki bir şey aklına geldi uygula ama 5 aylık site diyorsun ya ayakta tutan kişiler belli formu küstürmemek lazım

En fazla tepki mi yoksa beğenmediklerini nedenleriyle dile getirdiler mi tartışılır.

Ünvan vermek zorunda değildiniz ama veriyorsanız bir anlamı olmalı demek yerine neden şöyle neden böyle diye yazdık devam eden mesajlar olmaması için.

Bence asıl tepkiyi siz verdiniz yorum yaptığım ilk mesajdan sonra. Henüz 5 aylık forum ve böyle devam ederseniz şirinleri görebilirsiniz dercesine mesajınızla.

Çok basit bir matematik sorusu sordum ben ilk mesajımda. Rütbe belirlemişsiniz amenna. İlla ki belli şartlara göre otomatik ünvan alınıyor ona da eyvallah. Fakat sıralamanız ve ünvanlar arasındaki bağlantıyı anlamak zor.

İlk mesajımda da belirttim. İzleyiciyiz tamam. Paylaşımcı nasıl olunuyor? Müdavim paylaşımcı rütbesinin 2 katı paylaşım yapana deniyorsa ve kimse benim 2 katım bile paylaşım yapmadıysa ve ben paylaşımcı ünvanında bile değilsem nasıl oluyor da forumda Müdavim rütbesine sahip birileri olabiliyor?

Ya da hiç cevap vermeyin öylesi de kabul.

Her neyse, kayda değer şeyler bile değil aslında ama maalesef ben önemliymiş gibi mesaj attım. Benim hatam kabul ediyorum.

Bir mesaj daha atmayacağım için bu konu altına şimdiye kadar yazılanları görmezden gelebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri