Yeni Bilgisayarı Formatlama

Kurulum sırasında Disk görünmüyorsa:

ve SinetechONE yakın zamandaki videosu

öyle de olsa böyle de olsa sohbet güzel, konu karıştı biraz ama etkileşim güzel, admin karışmasın kendi aramızda anlaşırız biz :)

Hasbelkader windows'u kurduğunuzu düşünelim. Kurduktan sonra driverlarıda kurmanız lazım. Büyük ihtimal bilgisayar ile birlikte flash bellek gelir driverlar için. Sormayı unuttuk masaüstümü laptop mu aldımız

Hasbelkader windows'u kurduğunuzu düşünelim. Kurduktan sonra driverlarıda kurmanız lazım. Büyük ihtimal bilgisayar ile birlikte flash bellek gelir driverlar için. Sormayı unuttuk masaüstümü laptop mu aldımız
laptop

Son düzenleme:
Bizim gibi amatörlerin yeni alınmış bir bilgisayarı sıfırdan kurması ve formatlaması mümkünmü
Tahminimce yeni cihaz olduğu için kurulum sırasında karşınızda disk görememe ihtimali çok yüksek aynı sorunu dün yaşadım kardeşim için aldığım freedos laptop format atarken bu sorunla karşılaştım neyse ki tecrübeliydim hallettim eğer ki kurulum aşamasında disk görmezseniz bios a girip intel vdm seçeneğini kapatmanız gerekiyor bu basit yöntem birde uğraştıran yöntem var bu da uygun driver bulup kurulum aşamasında driver yüklemesi yapmanız gerekiyor.
Ben genelde bios ile düzeltmeyi tercih ediyorum fakat her cihazda bios girince bu seçeneği ya göremezsiniz ya da görseniz dahi müdahale edemezsiniz bunun içinde cihazın markasına göre bios gizli menü tarzı seçenekler mevcut mesela acer bir bilgisayarda bios içinde main sekmesine gelince ctrl ve s tuşlarına bastığınız vakit bu vdm seçeneğine müdahale edebiliyorsunuz asus markada ise bir kaç tuş kombinasyonu yaparak gizli seçenekleri açık hale getirip müdahale etmeniz gerekiyor bilginiz olsun yinede takılırsanız tabii ki bizler buradayız yardımcı oluruz şimdiden bu yolda size başarılar diliyorum :)

Tahminimce yeni cihaz olduğu için kurulum sırasında karşınızda disk görememe ihtimali çok yüksek aynı sorunu dün yaşadım kardeşim için aldığım freedos laptop format a****en bu sorunla karşılaştım neyse ki tecrübeliydim hallettim eğer ki kurulum aşamasında disk görmezseniz bios a girip intel vdm seçeneğini kapatmanız gerekiyor bu basit yöntem birde uğraştıran yöntem var bu da uygun driver bulup kurulum aşamasında driver yüklemesi yapmanız gerekiyor.
Ben genelde bios ile düzeltmeyi tercih ediyorum fakat her cihazda bios girince bu seçeneği ya göremezsiniz ya da görseniz dahi müdahale edemezsiniz bunun içinde cihazın markasına göre bios gizli menü tarzı seçenekler mevcut mesela acer bir bilgisayarda bios içinde main sekmesine gelince ctrl ve s tuşlarına bastığınız vakit bu vdm seçeneğine müdahale edebiliyorsunuz asus markada ise bir kaç tuş kombinasyonu yaparak gizli seçenekleri açık hale getirip müdahale etmeniz gerekiyor bilginiz olsun yinede takılırsanız tabii ki bizler buradayız yardımcı oluruz şimdiden bu yolda size başarılar diliyorum :)
Ben videoları verdiğimde onun için de olanları ayrıca ekledim zaten 🫣

Lütfen mesajları gözden geçirip yazınız sayın @patr0n 😂

vermiş olduğunuz video ları izleyip deneyecem artık ne kadar olursa
laptop'ı çökertmeden yapabilecekmiyiz bakalım

Birşey çökermezsiniz merak etmeyin. Kendiniz öğrenin daha sonra başkalarına yardım edersiniz. Zaten kurcalaya kurcalaya virüs bulaştıra bulaştıra bi şekilde windows'u yeniden kurma ihtiyacıda doğar belli bir süre sonra.

Daha önce belirttim ya öğreneceksiniz yada parasını verip yaptıracaksınız

Zaten içerisinde kurulu bir sistem yok. Çökertmeyi başarırsanız kurmayı da başarmışsınız demektir zaten.

Winzort yüklenirken cortlayabiliyor
Senelerdir Windows kullanıp kurup format atar yine kurarım hiç bir zaman kurulumda patladığına şahit olamadım gidip orijinal Windows kurmayıp onun bunun modladığı windows tabi patlar microsoft resmi siteden inirip deneyin bakalım "cortlama oluyor mu". Bana linux övmeye kalkmayın windows ile birlikte debian tabanlı kali aynı zamanda wifi slax kullanıyorum açık kaynak olması yinede windowsdan çok iyi olduğu anlamına gelmiyor her ikisininde kullanım alanı var ama windows da seçeneğin çok çünkü senelerdir kullanılan bir işletim sistemi ve birazda zevk meselesi siz sevmiyor olabilirsiniz ama günümüz şartlarında genelde çoğu iş windows üzerinde yüryor :)

Senelerdir Windows kullanıp kurup format atar yine kurarım hiç bir zaman kurulumda patladığına şahit olamadım gidip orijinal Windows kurmayıp onun bunun modladığı windows tabi patlar microsoft resmi siteden inirip deneyin bakalım "cortlama oluyor mu". Bana linux övmeye kalkmayın windows ile birlikte debian tabanlı kali aynı zamanda wifi slax kullanıyorum açık kaynak olması yinede windowsdan çok iyi olduğu anlamına gelmiyor her ikisininde kullanım alanı var ama windows da seçeneğin çok çünkü senelerdir kullanılan bir işletim sistemi ve birazda zevk meselesi siz sevmiyor olabilirsiniz ama günümüz şartlarında genelde çoğu iş windows üzerinde yüryor :)
Linux kullanmak kültse Windows kullanmak da kültürse ben o kültürün kültürsüzlük olduğunu düşünüyorum kendime ait özgür güvenilir bir sistem kullanmak tercihim buna destek vermeyenin zaten kendinde saygısı yoktur enayilik yapmaktır PC özellikleri ISO özelliklerini Wiki den bakıp yapmasssn hata alırsın eyw ama Windows ltcs bile kullansan her sistemde stabil çalışamıyor e düzenlemede yapılamıyor var olan programlar bugün ölüyor daha iyiside çıkmıyor yani açık kaynak olsa sen prrogramını güncellemesen yada geliştirmeyi bıraksan bile çalışabiliyor kusura bakma exe kurmak hem vakit kaybı hemde güncel değil linux paketlerine kafa tutamaz windows

Geri