Uydu Alıcılı TV Box Tavsiyeniz nedir?

sinancatak

Üye
Konular
2
Merhaba 2.000TL civarı bir uydu alıcılı, Android/Google TV box taviyeniz nedir?

Homatics Android TV Box ve Botech Wzone Android Box cihazlara ayrıcı tuner alırsanız,iki işlevi de yerini getirir.fakat tavsiye etmem,Uydu alıcısı ve box cihazınızı ayrı ayrı alın derim ben.

Hiremco matrix pro hibrit bir cihaz ancak TKGS si çalışmıyor, yeni kanal ekleme manuel yapılıyor.

Ben magbox kullanıyorum duyulan marka değil ama ethernet bağlantısı iki usb giriş aux ses çıkışı var gayet akıcı kullanışlı beklenti mi karşılıyor. kısaca herkes farklı marka yazıyor anladığım kadarıyla kötü cihaz yok kötü kullanıcı var cihaz a film oyun yüklemedikce uzun süre kullanabilir sin iz.. sanal marketler de de var trendyol hepsi burada. tavsiye ederim güzel VE uygun cihazlar var şimdiden hayırlı olsun. .. ha istanbul da yakında olanlar varsa tavsiye edeceğim toptancı var fiyat da gayet uygun .. bende ordan alışveriş yapıyorum ihtiyaç duydukça..

hibrit cihazlarda en önemli sorun android kısmı değil, type-c uydu alıcı kısmı ile entegre çalışamaması-mavi-pembe ekran sorunları vs. yazılıyor. Ben kanal geçiş hızı özellikle uydu alıcı kısmı iyi olan hibrit bir uydu alıcı bakıyorum. Birçok yerli marka üzerinde yukarıda ki sorunlar bahsedilmiş. Uydu alıcı kısmı sorunsuz olabilen bir cihaz var ise öneri olarak buradan paylaşırsanız, incelerim. Teşekkürler

Uydu alıcılı TV Box'lar, hem uydu yayınlarını izlemenizi hem de Android işletim sisteminin akıllı özelliklerinden faydalanmanızı sağladığı için çok işlevsel cihazlardır. Ancak, her modelin kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunur. İşte genel bir değerlendirme ve tavsiyeler:

Öne Çıkan Modeller ve Markalar​

Piyasadaki uydu alıcılı TV Box'lar genellikle iki ana kategoriye ayrılıyor:

• Tanınmış Markalar: Hiremco ve Next gibi uydu alıcısı pazarında uzun süredir yer alan firmaların modelleri genellikle daha stabil ve güncel uydu yazılımlarına sahip olabiliyor. Bu markalar, uydu kanallarını izleme konusunda iyi bir kullanıcı deneyimi sunar.
  • Daha Yeni Oyuncular: Piyasada Magbox, Wellbox gibi markaların da çeşitli modelleri bulunuyor. Bu cihazlar, genellikle farklı donanım ve yazılım kombinasyonlarıyla gelir.

Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?​

Bir uydu alıcılı TV Box seçerken aşağıdaki özelliklere dikkat etmek, doğru kararı vermenize yardımcı olacaktır:

• Donanım ve Performans: Hızlı bir kullanıcı arayüzü ve akıcı video oynatımı için yeterli RAM ve işlemci gücü önemlidir. 2 GB RAM çoğu temel işlem için yeterli olsa da, daha iyi bir deneyim için 4 GB RAM'e sahip modelleri tercih edebilirsiniz. Depolama alanı da uygulama yüklemek ve medya dosyalarını saklamak için önemlidir. Minimum 16 GB veya 32 GB depolama alanı olan modelleri tercih etmek faydalı olacaktır.
  • İşletim Sistemi: Cihazın Android TV veya standart Android işletim sistemine sahip olup olmadığını kontrol edin. Android TV, televizyon ekranına optimize edilmiş arayüzü sayesinde daha rahat bir kullanım sunar. Ayrıca işletim sistemi sürümünün Android 11 ve üzeri olması, en güncel uygulamaları sorunsuz çalıştırmanızı sağlar.
  • Görüntü ve Ses Desteği: 4K televizyonunuz varsa, cihazın 4K UHD çözünürlük desteği sunduğundan emin olun. Ayrıca HDR10+, Dolby Vision gibi yüksek dinamik aralık (HDR) ve Dolby Atmos, DTS-HD gibi ses teknolojileri desteği, daha zengin bir multimedya deneyimi sağlar.
  • Bağlantı Özellikleri:
    • Wi-Fi: Güçlü bir kablosuz internet bağlantısı için 5GHz Wi-Fi desteği olması önemlidir.
    • USB Portları: Klavye, fare veya harici disk gibi aksesuarları bağlamak için yeterli sayıda USB girişi olması kullanım kolaylığı sağlar.
    • Bluetooth: Sesli komutlu kumanda veya oyun kolu gibi aksesuarları bağlamak için Bluetooth desteği gereklidir.
  • TKGS ve Yazılım Güncellemeleri: Televizyon kanallarının frekanslarının otomatik olarak güncellenmesi için TKGS (Türksat Kanal Güncelleme Sistemi) desteğinin olması büyük bir kolaylıktır. Ayrıca, cihazın düzenli yazılım güncellemeleri alması, hem performans hem de güvenlik açısından önemlidir.

Tavsiye Edilen Modeller​

Piyasada öne çıkan bazı modeller ve genel özellikleri:

• Hiremco Matrix Pro Max: Güçlü donanımı (4 GB RAM, 128 GB depolama) ve kapsamlı özellikleriyle dikkat çeken bir modeldir. Yüksek performans arayanlar için iyi bir seçenektir.
  • NextStar Pro 4K TV Box: Uydu alıcısı piyasasının köklü markalarından Next'in bu modeli, genellikle kullanıcı dostu arayüzü ve stabil çalışmasıyla öne çıkar. Fiyat-performans dengesi iyi olan bir alternatif olabilir.
  • Wellbox ve Magbox Modelleri: Bu markaların farklı özelliklerde ve fiyat aralıklarında birçok modeli bulunmaktadır. Özellikle uygun fiyatlı seçenekler arayanlar için bu markaların ürünlerini incelemek faydalı olabilir.
Önemli Not: Satın alma kararınızı vermeden önce, ilgilendiğiniz modelin kullanıcı yorumlarını ve teknik özelliklerini detaylı bir şekilde incelemenizi tavsiye ederim. Her kullanıcının beklentisi farklı olacağından, en iyi tavsiye sizin ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulmaktır.

Ben magbox kullanıyorum duyulan marka değil ama ethernet bağlantısı iki usb giriş aux ses çıkışı var gayet akıcı kullanışlı beklenti mi karşılıyor. kısaca herkes farklı marka yazıyor anladığım kadarıyla kötü cihaz yok kötü kullanıcı var cihaz a film oyun yüklemedikce uzun süre kullanabilir sin iz.. sanal marketler de de var trendyol hepsi burada. tavsiye ederim güzel VE uygun cihazlar var şimdiden hayırlı olsun. .. ha istanbul da yakında olanlar varsa tavsiye edeceğim toptancı var fiyat da gayet uygun .. bende ordan alışveriş yapıyorum ihtiyaç duydukça..
O toptancının adını ve adresini merak ettim.

banada böyle birşey lazım 55 inc xiaomi android tv var 8 gbhafızalı 2 3 günde bir uydu kanalları kayboluyor siliniyor sürekli kanal arattırmaktan yoruldum çözümde bulamadım. uydulu bir box alıyım dedim dreamstar nova veya homatics düşündüm. homatics 5000 tl civarı dreamstar 2000 tl tuneri kampanya ile 650 e aldım. kutuya karar veremedim.

banada böyle birşey lazım 55 inc xiaomi android tv var 8 gbhafızalı 2 3 günde bir uydu kanalları kayboluyor siliniyor sürekli kanal arattırmaktan yoruldum çözümde bulamadım. uydulu bir box alıyım dedim dreamstar nova veya homatics düşündüm. homatics 5000 tl civarı dreamstar 2000 tl tuneri kampanya ile 650 e aldım. kutuya karar veremedim.
Kanal ayalarından, " otomtık guncelleeyi kapatın.

DSMART KAMPANYA 400 TL ye next YE15000 TL hd uydu alıcısı 1 yıl aile ve belgeseller ücretsiz, bir yıl sonra uydu alıcı cihazı normal uydu olarak kullanılmak üzere bana ait olacak şekilde uydu alıcı alımını sonlandırdım. Kullanım yeri mutfak ve eski bir vestel tv olduğundan; işi gördü. Normalde mini uydu alıcının en ucuzu bile 450-500 TL.

Geri