TV BOX önerisi

Ben hep lisanssız boxları tercih ediyorum. Lisans Netflix gibi platformlarda 4k izlemek istersen lazım oluyor oda zaten güncel televizyonlarda işletişim sistemlerinden bağımsız lisanslı olarak uygulamaları var. Netflix üyeliğimi 4k için televizyonun kendi uygulamasından kullanıyorum.
bende bir tv vardı, lisanssız olduğu için netfilix den hiç verim alamıyordum diye düşünmüştüm, şimdi sizin açıklamanıza göe sadece 4 k yı etkileyen bir durum ise muhtemelen internet donanımı düşüktü ve gerekli hızı almıyordu. Çünkü yayınların kalitesi çok düşük oluyordu. konu hakkında bilgilendirebilirseniz lisanssız ürünlere de yönelebilirim açıkcası.

Kardesim bende kodi kasiyor. Streamplay cloudstream'den atiyordu bu ara atmiyor. Streamplay'in sahibine sordum kullanma dedi. Ben bugun alacak olsam bunu alirim.

bende bir tv vardı, lisanssız olduğu için netfilix den hiç verim alamıyordum diye düşünmüştüm, şimdi sizin açıklamanıza göe sadece 4 k yı etkileyen bir durum ise muhtemelen internet donanımı düşüktü ve gerekli hızı almıyordu. Çünkü yayınların kalitesi çok düşük oluyordu. konu hakkında bilgilendirebilirseniz lisanssız ürünlere de yönelebilirim açıkcası.
Güncel tv lerde (en azından son 10, 15 sene içersi) Eğer kendi uygulamalarında Netflix ve türevleri varsa vede tanınmış markalarsa ( Lg, samsung, tlc, sony vb..) %100 lisanslıdır diyebilirim. Diğer uygulamalar için ( Stremio, cloudstream vb ..) lisanssız box lar bence biçilmiş kaftan. Bu boxlarda dikkat edilmesi gerekenler; 1- içerisindeki chipsets, ram, depolama gibi bileşenleri. 2- marka ve buna bağlı olarak doğru düzgün software. Marka bu yüzden çok önemli bana kalırsa. çünkü, birçok marka kaliteli chipsets kullansa bile maalesef içerisindeki software'e önem vermediği için makina donma ve takılmalardan dolayı hiç oluyor. 3- kasa ve soğutucu; Buda makinanın veriminin yüksek yada tam tersi düşük kalmasında en önemli etkenlerden biridir. Bazi markalar plastik kasa ve küçük pasif soǧutucular kullandıklarından maalesef chipset ve software ne kadar iyi olursa olsun makinanın performansında düşürücü etki yapar. Bu yüzden kasanın metal, alüminyum ve pasif sogutucunun yeterince büyük olaması tercih sebebi olmalıdır. Umit ederim ki yeterince açıklayıcı olmuştur.

Güncel tv lerde (en azından son 10, 15 sene içersi) Eğer kendi uygulamalarında Netflix ve türevleri varsa vede tanınmış markalarsa ( Lg, samsung, tlc, sony vb..) %100 lisanslıdır diyebilirim. Diğer uygulamalar için ( Stremio, cloudstream vb ..) lisanssız box lar bence biçilmiş kaftan. Bu boxlarda dikkat edilmesi gerekenler; 1- içerisindeki chipsets, ram, depolama gibi bileşenleri. 2- marka ve buna bağlı olarak doğru düzgün software. Marka bu yüzden çok önemli bana kalırsa. çünkü, birçok marka kaliteli chipsets kullansa bile maalesef içerisindeki software'e önem vermediği için makina donma ve takılmalardan dolayı hiç oluyor. 3- kasa ve soğutucu; Buda makinanın veriminin yüksek yada tam tersi düşük kalmasında en önemli etkenlerden biridir. Bazi markalar plastik kasa ve küçük pasif soǧutucular kullandıklarından maalesef chipset ve software ne kadar iyi olursa olsun makinanın performansında düşürücü etki yapar. Bu yüzden kasanın metal, alüminyum ve pasif sogutucunun yeterince büyük olaması tercih sebebi olmalıdır. Umit ederim ki yeterince açıklayıcı olmuştur.
Cevabınız için teşekkürler 👍

Son bir ek yapayım izninizle Ben de DS nova 2 alalı 1 ay bile olmadı @tekkan Kardeşim'in önerisi ile yöneldim çok memnunum daha o zaman kendisine almamıştı bile yani bu sitedeki dostlar @ENS , @neocan @omair gibi kendi alacakları ürünleri önerir size reklam kokmaz yazışmalarda kanıtlıdır.
Hatta senin ekonomini bile en az senin kadar düşünür.Elbette tercihine saygı duyarak
Ondan ki bu siteye danışmadan bir şey yapmazsın alışınca.
Ne seçersen güle güle kullan hocam sağlıkla

Son bir ek yapayım izninizle Ben de DS nova 2 alalı 1 ay bile olmadı @tekkan Kardeşim'in önerisi ile yöneldim çok memnunum daha o zaman kendisine almamıştı bile yani bu sitedeki dostlar @ENS , @neocan @omair gibi kendi alacakları ürünleri önerir size reklam kokmaz yazışmalarda kanıtlıdır.
Hatta senin ekonomini bile en az senin kadar düşünür.Elbette tercihine saygı duyarak
Eyvallah kardeşim. Boxlarda en can sıkıcı şeyler donma ve kasmalar. Bu da hem kullanım hemde seyir zevkini baltalıyor. Şimdiye kadar elimden bir düzine olmasada bir çok android box geldi geçti. O yüzden kendimde çok eleyip sık dokuyorum ve bu tecrübelerimide paylaşarak faydalı olmaya çalışıyorum. Olabiliyorsam ne mutlu. Motivasyon edici mesajınız için tekrar teşekkürler.

Allah razı olsun @altanaktan1971 arkadaşım. Valla akşam akşam yorumun ek ağrı kesici gibi geldi. Sağol. Keşke herkes derdimizi senin gibi anlasa. Karşımızdaki kişinin bütçesinden ihtiyacına kadar kendime alıyormuş gibi yazıyorum valla. Sağol. Var ol.

Merhaba, vardı derken, artık yok mu?
Eğer hala aynı Tv yi kullanıyorsan. Tv nin ayarlarından, bulamazsan internetten tv nin marka ve tipini aratarak L1 lisansı olup olmadığını bulabilirsin. Eğer L1 lisansı varsa (Widevine L1 veya eşdeğer DRM lisansı) Netflix ve türevlerini en yüksek kalitede oynatabilirsin demektir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ENS

Bu yayında sizlere Tv boxlar ve tv stickler hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Neden tv box kullanmalıyız neden tv stick almalıyız bunlar hakkında anlatımlar olacaktır. Bu rehberliği yaparken size temel anlamda tv box ve tv stick nedir ne işe yarar bunlardan bahsedeceğim. Ayrıca siz değerli kullanıcıların en çok seveceği ve uzun yıllar kullanacağı ürünlere doğru yönlendirme yapacağım. En iyi tv box önerileri ve en iyi tv stick önerileri için bu video yu izlemenizi önerebilirim. 2025 yılının ARALIK ayının en iyi tv stick ve tv box ürünlerini bu videoda rahatlıkla bulabileceksiniz. Tv stick mi almalıyım yoksa tv box mu sorularını bu yayında yanıtlamış olacağım.

Geri