TV BOX önerisi

merhaba arkdaslar typ c li bir tv box ariyorum ama turkiyede degil almanyada yasiyorum aliexpress te vb yerlerde bulamadiim bilgisi olan varmi acaba simdiden tsskler

Tvbox dan çok bir beklentim olmadığı için, halen daha VDSL internet ile download hizimin 50 lerde olduğu için, öyle 4k lar, oyunlar felan hayal olduğu için 🤣 yıllar yıllar önce aldığım mibox 4k s ile yola devam ediyorum. Memnunum da.

Tvbox dan çok bir beklentim olmadığı için, halen daha VDSL internet ile download hizimin 50 lerde olduğu için, öyle 4k lar, oyunlar felan hayal olduğu için 🤣 yıllar yıllar önce aldığım mibox 4k s ile yola devam ediyorum. Memnunum da.
İhtiyaçtan fazlası lükstür! Net! Paran vardır saçasın vardır. O kişiel tercih. Bir şey diyemem. Ama param olsa bile karşılığını tam alamadığım şeye para ödemem. Prensip meselesi.

Gerçek 4k60 ile çekilen bir filmin raw hali 545 Tb (megabyte değil) tutmuş. Nerede depoladılar, işlediler filmi acaba 😁 Benim önceki aracımda 4k araç kamerası vardı, 4k ayarında ortalama 10 dk da önceki kaydın üstüne yazmaya başlıyordu 256 gb karta. 24 saat çekim yapabilmesi için değil 1080p, foto çektiriyordum, 5 saniyede bir.
Geçmiş zamanda, 2 bin tl ye mükemmel Sony tv varken gittik 8 bine mal olan Samsung aldık 3d diye, sonra 3d içerik bıçak gibi kesildi. Bunlar biraz pazarlama taktiği gibi ve biz de atlıyoruz. Yoksa depodaki plazma, görüntü kalitesiyle çoğu tv den iyi, hem kışın soba😎

Mı tv stick 4k 2.nesil aldım gayet güzel tavsiye ederim

Bende şundan var cloudstreamden film izlemelik :)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-11-28-19-29-30-721.jpg
    Screenshot_2025-11-28-19-29-30-721.jpg
    114.5 KB · Görüntüleme: 13
Gerçek 4k60 ile çekilen bir filmin raw hali 545 Tb (megabyte değil) tutmuş. Nerede depoladılar, işlediler filmi acaba 😁 Benim önceki aracımda 4k araç kamerası vardı, 4k ayarında ortalama 10 dk da önceki kaydın üstüne yazmaya başlıyordu 256 gb karta. 24 saat çekim yapabilmesi için değil 1080p, foto çektiriyordum, 5 saniyede bir.
Geçmiş zamanda, 2 bin tl ye mükemmel Sony tv varken gittik 8 bine mal olan Samsung aldık 3d diye, sonra 3d içerik bıçak gibi kesildi. Bunlar biraz pazarlama taktiği gibi ve biz de atlıyoruz. Yoksa depodaki plazma, görüntü kalitesiyle çoğu tv den iyi, hem kışın soba😎
Üstad onu diyorum zaten. Gerçek 4K çekim kamerasını görsen. Oooo. Millet 4K tv aldım diye geziyor. Gerçek 4K oynatacak paneli olan tv yi nereden alıyorsun? Öyle bir tv panelini işleyip ona görüntü vermesi için içindeki kartın oooo. 4K tv aldım. Iyi. En basit soruyu soralım. Gözün ayırt edecek mi? 1080 P sonrası görselde renk düzeltmesi falan filan. Gözüne hoş geliyor milletin. 4K başkaymış. Güldürüyorlar insanı.

Göz ayırt eder bir şekilde, normal insan 30, iyi gözü olan 60fps i kolayca ayırt edebiliyormuş. Tv alırken ben de bakmıştım bu göz olayına, detaylı. İzleme mesafesi ile ekran ölçüsünü baz alan hazır tablolardan. Mesela, 4 metre mesafeden, 720p ile 1080p yayını ayıracak göz insanda yok. Ama çok yakından ve de tabiki yüksek bitrate ile izliyorsanız her türlü ayırırsınız. Geçen bir arkadaş yazmıştı, 4k maç izlerken çimleri tek tek görebiliyorum diye. Ne güzel. Bu biraz hobimsi birşey. Mesela dünya para verip hoparlör, kulaklık alırsın, o istediğin ara sesi duyamazsan cihaz senin için biter. Bir daha alırsın, bir daha. Duysak nolcak? Hiç.Görüntü de o hesap, 32k da neyi göreceğiz, mitokondrisini mi😁 Fiziksel sınırlara dayanmaya başladı cihazlar.. Yazmış, 2-30k hz aralığı. İyi de öyle bir kulak yok?

4K lisanslı hiç sorun sıkıntı yaşamayacağım bir tv box önerisi olan var mı tecrübelilerden?
Daha önce hiç kullanmadım.
Apple tv 4K alacaktım da onun yenisi çıkacak haberleri var kararsız kaldım onda.
Yerine muadil bir şey o çıkana kadar beni götürecek.
TV 4K(XE9005), 1000 mb fiber, Ücretli üyelikler var.
4K Lisanslı Android Tv Box (2 GB + 32 Gb) Sei Robotics firmasına ait + Homatics 4K Lite ile aynı 10 gün önce 2000-TL ye almıştım.Ama fiyatı artmış

Ekli dosyalar

• 110001104630234.jpg
    110001104630234.jpg
    62.4 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Göz ayırt eder bir şekilde, normal insan 30, iyi gözü olan 60fps i kolayca ayırt edebiliyormuş. Tv alırken ben de bakmıştım bu göz olayına, detaylı. İzleme mesafesi ile ekran ölçüsünü baz alan hazır tablolardan. Mesela, 4 metre mesafeden, 720p ile 1080p yayını ayıracak göz insanda yok. Ama çok yakından ve de tabiki yüksek bitrate ile izliyorsanız her türlü ayırırsınız. Geçen bir arkadaş yazmıştı, 4k maç izlerken çimleri tek tek görebiliyorum diye. Ne güzel. Bu biraz hobimsi birşey. Mesela dünya para verip hoparlör, kulaklık alırsın, o istediğin ara sesi duyamazsan cihaz senin için biter. Bir daha alırsın, bir daha. Duysak nolcak? Hiç.Görüntü de o hesap, 32k da neyi göreceğiz, mitokondrisini mi😁 Fiziksel sınırlara dayanmaya başladı cihazlar.. Yazmış, 2-30k hz aralığı. İyi de öyle bir kulak yok?
Durumu en iyi açıklayan kelime, iyi de öyle bir kulak yok 👍

Kulaklık demişken sizin aldığınız Anker R50i kulaklığa ben hastanede iken uygulamasına AI güncellemesi geldi. Denediniz mi?

Türkiyede yok satıyor.

Farklı teknoloji kullanıyor, pc odamda,3 aydır kullanıyorum en iyi özelliği karıncalı yayınları anında netleştiriyor bende başka box larda var lakin bunu görmüyordum eski tip ekran kullanıyordum onda bile farkını gösteriyordu.Dayanamadım 43inç Smart Monitör aldım youtubede 16K videoları bile hayran hayran seyrediyorum:)

Yok hocam, sanırım o dönem ben de sıkıntılı bir süreçteydim, şimd haberim oldu, denerim. Kulaklık parasına göre geeçekten iyi. 799 a aldık, bir ayda minimum fiyat 1270 civarı şu an. Ne oldu ki bir ayda? Sokak ropörtajında, 20 yıldır Türkiye'de yaşayan bir Alman kadına soruyor spiker, bana tek kelimeyle Türkiyeyi anlat diye. Kadının cebavı KAOS

• Beğen
Tepkiler: ENS
Reis bu cihazda lisans yok, Ugoos un tek lisanslı cihazı bildiğim kadarıyla sk1 ya da sk2. O da Next start pro 4k ile aynı cihaz. Arkadaşımız lisanslı istiyor sanırım.
Herhangi bir açıklama olmadığı için bunları önerdim. Evet lisanssız arzulanıyorsa bunlar tercih edilebilir. Ugoos'un lisanslı diye sattıkları da duyumlarıma göre tam lisanslı değiller diye biliyorum.

Herhangi bir açıklama olmadığı için bunları önerdim. Evet lisanssız arzulanıyorsa bunlar tercih edilebilir. Ugoos'un lisanslı diye sattıkları da duyumlarıma göre tam lisanslı değiller diye biliyorum.
Bu lisans sertifika işlerine benim de hiç güvenim kalmadı üstad. Kimin ne yaptığı belirsiz valla.

Herhangi bir açıklama olmadığı için bunları önerdim. Evet lisanssız arzulanıyorsa bunlar tercih edilebilir. Ugoos'un lisanslı diye sattıkları da duyumlarıma göre tam lisanslı değiller diye biliyorum. Bu arada markadan bağımsız olarak tavsiye verecek olursam. Şu an en güncel chipset'lerden olan "Amlogic s905x5" li chipsetleri tercih ederseniz sizi baya götürür.
Amlogic s905x5 genelde lisanssız boxlarda ve daha güçlü
Amlogic s905x5M ler genelde lisanslı boxlarda bulunuyor ve s905x5 e göre bazı özellikleri kırpılmış olarak geliyor.

Bu lisans sertifika işlerine benim de hiç güvenim kalmadı üstad. Kimin ne yaptığı belirsiz valla.
Ben hep lisanssız boxları tercih ediyorum. Lisans Netflix gibi platformlarda 4k izlemek istersen lazım oluyor oda zaten güncel televizyonlarda işletişim sistemlerinden bağımsız lisanslı olarak uygulamaları var. Netflix üyeliğimi 4k için televizyonun kendi uygulamasından kullanıyorum.

Geri