Türkiye'de teknoloji kullanımında en büyük sorun sizce nedir/nelerdir?

En büyük sorun sizce nedir?

• İnternet altyapısı & hız sorunları

Oy: 13 65.0%
  • Fiyatlar, zamlar ve yüksek maliyetler

Oy: 17 85.0%
  • Yazılım/lisans ve abonelik zorunlulukları

Oy: 5 25.0%
  • Donanım ömrü/çabuk eskime olayları

Oy: 3 15.0%
  • Yasaklar/kısıtlamalar ve erişim problemleri

Oy: 8 40.0%
  • Diğer (Mutlaka yorumlarda belirtin)

Oy: 3 15.0%

• Kullanılan toplam oy
    20

Graveworm

Paylaşımcı
Konular
35
Türkiye'de teknoloji kullanırken en çok hangi sorunla karşılaşıyoruz? İnternet hızından fiyatlara, donanım ömründen yazılım kısıtlamalarına kadar hepimizin farklı dertleri var. Yukarıdaki ankete oyunuzu verin, sonra da neden o seçeneği işaretlediğinizi mutlaka yorumda anlatın. Gerçek deneyimler üzerinden konuşalım, bakalım en büyük ortak sıkıntımız hangisi çıkacak?

Türkiye'de teknoloji kullanırken en çok hangi sorunla karşılaşıyoruz? İnternet hızından fiyatlara, donanım ömründen yazılım kısıtlamalarına kadar hepimizin farklı dertleri var. Yukarıdaki ankete oyunuzu verin, sonra da neden o seçeneği işaretlediğinizi mutlaka yorumda anlatın. Gerçek deneyimler üzerinden konuşalım, bakalım en büyük ortak sıkıntımız hangisi çıkacak?
Hersey en yuksek parayi verip en kotusunu kullanmak

Çoğu maddenin baş noktası direk ya da endirek olarak ikinci madde aslında.

Zamlamayı türk telekom başlatıyor ve diğerleride peşlerinden geliyor

Gereksiz yere, kullanmadığın ve kullanmayacağın teknojiye para ödemek gibi hastalığımız var. Bu piyasayı en çok etkileyen sorun aslında ama kimse farkında değil. Neden çoğu markanın en yeni modelirinin ilk sunulduğu ülkeler listesindeyiz bir düşünün. Teknoloji okur yazarlığımız, finansal okur yazarlığımızdan daha berbat durumda. İşi bilene danışıp fikir almak hak getire, hem sorup hem yorup hem dinlememek de alışkanlık oldu. Herkes ihtiyacı olan şeyi alsa mesele çözülecek. Arz talep dengesi kendini tüm vergi vb şartlara rağmen kendini gösterir. Burada reklamcılık sektörünün çakallığı, çocuklarda o cihazların statü gibi görülmesi bir dizi sorun var, hepsi sayılabilir ama temel sorun "mentalite" bozuk. Bu sadece teknolojik alışverişlerimizde değil, genel tüketim ve hatta üretim anyalışımız da böyle. İnsanın kendinden büyük derdi ve imtihanı yoktur. Zaten bu dünyaya sorun üretme makinası olarak konulduğumuz için çözümü en kuvetli makinalarda arıyoruz sanırım. Bir nevi tanısı koyulmamış hastalıklara sahibiz toplum olarak. Bilemiyorum. Yani yarın Nvidia H100 işlemcili telefon satılsın, bak biter stoklar. Ne deyim? En iyisi daha fazla bir şey demeyeyim ben. Zira benim hayatımda Allahın belası 3 makinaya bağlı.

Bu piyasayı en çok etkileyen sorun aslında ama kimse farkında değil. Neden çoğu markanın en yeni modelirinin ilk sunulduğu ülkeler listesindeyiz bir düşünün.

M²'ye düşen influencer sayısı bizde daha fazla, ondandır hocam ahahhahahahha.

Özellikle top-tier cihazlara yönelmek sıkıntı. Kimse 20k lık telefon kullanmak istemiyor artık. 3 harfli marketlerde çalışanlarda bile Apple ürünlü cihazlar var. 🤦🏼‍♂️
Alıp 10 sene kullanıyorsa alsın kullansın. Alıp değişiyorsa o sorun
6s cihazım var. Eşim 5 sene kullandı ben 5 sene kullandım :)
Geçen sene realme10 a geçtim. Düz giriş orta sınıf android. Arada 6s e dönüyorum suya düşürdüm maalesef realme i. Sanırım hakkını verdik Apple ürünün. .

He şimdi 40-50 verip alırmıyız . İşimiz olmaz. Geçen cmf phone taksitle satıldı bi alsam mı dedim sonra vazgeçtim. Giriş modeller şu an gayet yeterli.

Yandex phone ilk çıktığında hep almak istemiştim fakat
Ülkemizde satılmadı

Geri