🚙 Trafik : Sizce öncelik hakkı kimde? ⛔ cevap geldi...

Cevap ;)

Görsele ve standart trafik kurallarına dayanarak öncelik hakkı 2 - 3 - 1
▫️Araba 1 (üçgen ver işaretli olan), ana yol ile kesişen tali yolda olduğu için tüm diğer trafiğe yol vermek zorunda!
▫️Araba 2 ana yolda olduğu ve düz devam edeceği için önceliğe sahiptir, yol vermesi gerekmez!
▫️Araba 3 de ana yolda ancak sola dönüyor, bu durumda genellikle karşıdan gelen trafiğe (Araba 2) yol vermesi gerekir, aksi belirtilmedikçe!

Burası Türkiye gaza ilk basan geçer, Bu gün ülkede ehliyeti olan herkese tekrar sınav yapsalar bir çoğunun hepsinin ehliyeti iptal olur, Adam araç kullanmayı dört teker sürmekden ibaret sanıyor.

Cevap ;)

Görsele ve standart trafik kurallarına dayanarak öncelik hakkı 2 - 3 - 1
▫️Araba 1 (üçgen ver işaretli olan), ana yol ile kesişen tali yolda olduğu için tüm diğer trafiğe yol vermek zorunda!
▫️Araba 2 ana yolda olduğu ve düz devam edeceği için önceliğe sahiptir, yol vermesi gerekmez!
▫️Araba 3 de ana yolda ancak sola dönüyor, bu durumda genellikle karşıdan gelen trafiğe (Araba 2) yol vermesi gerekir, aksi belirtilmedikçe!
Biz zaten bunu biliyorduk😀

2-3-1 anayola çıkacak araç her zaman beklemeli yol müsait olmalı soldan gelen yoksa 3 1 e yol verebilir
En Akla Yatkın Cevap Bu İste Bazen Yol Vermekte Gerekebilir Uygulamada 2 3 1 Bu Dogru Evet 2 Ana Yoldan Duz İstikamette Gidiyor 2
3 se Ana Yoldan Sola Tali Yola Girecek
1 se Tali Yoldan Sola Ana Yola Girecek
Her Ne Kadar 3 Ana Yoldan Tali Yola Sola Girecek Gecis Ustunlugu Olsada Durmasi Gerekecek Bu Durumda Mantiken 1 e Yol Verebilir 1 Tali Yoldan Ana Yola Donecek 1 Gectikten Sonra Rahat Rahat
3 Gecer 3 Mecbur Durup Oyle Gececek Yol Musaitse Gececek Sola Donmesi İcin Mecburen Ters Seride Karsidan Gelenin Seridine Girmesi Gerekecek
Ben Ornek Verdim Bazi Seyler Biraz Anlayisla Alakali Tum Bunlari 30 Senelik Mesleki Tecrubelerime Dayanarak Soyluyorum Turkiye" İs Geregi Tek Gitmedigim Yer Hakkari Kaldi Allah. Nasip Ederse Orayada Giderim.Saygilarimla

Geri