Tavsiye Dizüstü Bilgisayar

Ekleme yapayım, sistem çok eski ise zaten güncelleme şansı biraz zor olur, işlemci soketi, PCI Exp., ram slotları değişmiş, m2SSD desteği yoksa çok da upgrade edilemeyecek bir sistem olabilir.

1- elinizdeki bilgisayar nedir masaüstü mü, laptop mu ve özellikleri eksiksiz şekilde nedir.
2-üniversite ye giden çocuğunuz mühendislik okuyuyorsa önerilen laptoplar ve bütçeniz işinizi görmez.
çizim yazılımları yüksek grafik işlemci ister.

bu nedenle yardımcı olmamız sağlıklı olmaz.
eğer öğrenci aynı il de ise masaüstü öneririm şahsen.alt segmentin biraz üzerinde alacağınız laptop 5 sene sonra hiçbir işinize yaramaz.
Bilgisayar sektöründe en akıllıca alışveriş ''Bu bilgisayar beni enaz 10 sene götürürür'' olmalıdır.

Sadece world tarzlı yazılımlar kullanacağız diyorsanız bütçenize uygun herhangi bir laptop alabilirsiniz ancak en önemli husus 2 adet ram slotu olan laptop almanızıdr.Birkaç yıl sonra ram bellek yetersiz kalırsa 2. ram takmanız laptop'u 2-5 yıl arası daha kullanmanıza olanak tanır.
Alacağınız laptop'un özelliklerine bakmanız ve anakartın kaç Gb ram desteklediğine de muhakkak bakmalısınız.sonra ram upgrade yapamazsınız laptop çöp olur.

Bunun gibi onlarca öneri ve tavsiyeyi birleştirerek bilgisayar almalısınız.Bu iş sanılandan ince ve detaylı bir iş benim gözümde.
bilgilendirmenizden dolayı tşk ler .

o zaman markaya takılmadan alınabilecek işmizi görecek özelikte

işlemci ne olmalı intel mi - amd mi ryzen mi

Ram sistem belleği ne olmalı

Ekran kartı ne olmalı

ssd kapasitesi ne olmalı

ekran kartı hafızası ne olmalı paylaşımlımı yoksa paylaşımsızmı

ayrıca bunlar hakında hiçbir bilgim fazla yok sadece kulakdan dolma bilgiler

o yüzden sizler gibi arkadaşların engin bilgilerinden yararlanarak tafsiyelerinizi bekliyorum

Ekran kartı ne olmalı

ssd kapasitesi ne olmalı

o yüzden sizler gibi arkadaşların engin bilgilerinden yararlanarak tafsiyelerinizi bekliyorum
Ne için, ne kadar süre aynı şekilde kullandırmalı, hangi bütçeyle, masaüstü mü dizüstü mi tercih, performans olacaksa birebir aynı özelliklerde masaüstü çok ağır basacaktır o yüzden o da olur o da olmaz, teknolojisi nasıl olsun ki yükseltmeye değecek mi bilinsin vs vs...

Sizin isteğinizi tatmin edecek bir cevap çıkmaz bence. Çünkü anladığım kadarıyla siz de ne istediğinizi tam bilmiyorsunuz.

Gidin bilgisayar mağazalarına, masaüstü veya dizüstü bakın kullanın deneyin. Gerçekte ne için alınması gerektiği bilinmeyen bilgisayarlar ya amacının çok üstünde olduğu için fazla para verilir heba olur madem bunun için alacaktın neden bu kadar para verdin denir ya da bunu yapacaksan neden bunu aldın bu ihtiyacını karşılamaz ki denir.

Ne için, ne kadar süre aynı şekilde kullandırmalı, hangi bütçeyle, masaüstü mü dizüstü mi tercih, performans olacaksa birebir aynı özelliklerde masaüstü çok ağır basacaktır o yüzden o da olur o da olmaz, teknolojisi nasıl olsun ki yükseltmeye değecek mi bilinsin vs vs...

Sizin isteğinizi tatmin edecek bir cevap çıkmaz bence. Çünkü anladığım kadarıyla siz de ne istediğinizi tam bilmiyorsunuz.

Gidin bilgisayar mağazalarına, masaüstü veya dizüstü bakın kullanın deneyin. Gerçekte ne için alınması gerektiği bilinmeyen bilgisayarlar ya amacının çok üstünde olduğu için fazla para verilir heba olur madem bunun için alacaktın neden bu kadar para verdin denir ya da bunu yapacaksan neden bunu aldın bu ihtiyacını karşılamaz ki denir.
anlaşılan bilgisayarcıya gideceğiz bakacak anlamıyor bir şey kakalayacak bize bir tanesini altı ay demeden işlemini yitirecek

anlaşılan bilgisayarcıya gideceğiz bakacak anlamıyor bir şey kakalayacak bize bir tanesini altı ay demeden işlemini yitirecek
Oradan almak zorunda değilsiniz. Kullanıp test edebileceğiniz (geniş anlamda olmasa bile) ve hoşunuza gidecek bilgisayarlar olursa özelliklerini not alırsınız. Biliyorsak ona göre yoksa araştırarak tavsiyeler verebiliriz. Ama yineliyorum sizin en büyük eksiğiniz hala tam olarak ne için kullanılacağını söylemiyorsunuz. Masaüstü bilgisayar olabilir mi taşıma ihtiyacı yok mu ya da okul için dediğinizden dolayı taşınabilir olmak zorunda mı ya da diğer mesajlarda da size sordukları gibi hangi bölümde okuyacak ve ne tür programlar kullanması gerekiyor vb... Siz araya PES bile kattınız ama asıl amacı ve gerekçesinden hiç bahsetmediniz.

İşin doğrusu teknoloji tek seferlik değil, sabit fiyat değil. Bugün alabilecekken almadığınız ilerde daha pahalı olabilir ya da ucuzlayabilir ama ucuzlama sebebi daha yeni bir teknoloji ürünün o aldığınız fiyattan satışa çıkması olur genelde. Ama bu bekleyelim dedikçe bekleyen birşey değil işte. Mutlaka bekledikçe daha iyisine denk gelirsiniz ama tatmin olmak için her seferinden yenisini de almanız gerekir/istersiniz iPhone kullananlar gibi ya da meraklısı olduğu bir alan varsa tv box, telefon, televizyon, ekran kartı, işlemci gibi gibi çeşitlendirilebilir.

Normalde okula başlayacak ya da devam eden bir öğrencinin ihtiyacı varsa ne için ve kullanmak zorunda olacağına göre alınır bilgisayar. Bazen madem ihtiyacını bu gideriyor mecburuz bunu alacağız denir fiyatına rağmen bazen de maddi problemim yok bu lazımsa bunu alırız ilerde ihtiyaçları değişirse başka bir tane alırız denir.

Mesela arkadaşımın ortaokula giden oğlu için bilgisayar almak istediğinde bana maksimum 50 bin bütçe verdi. Hem dersleri hem de oyun oynaması için. Buna monitör de dahil. Diğerleri klavye, mouse, hoparlör vb var demişti.
Ben 45-50 arası çocuğun ihyiyacı olabilecek ve ilerde de gerekirse rahatça yükseltme yapabileceği bir sistem hazırladım, onlar sipariş verdi geldi. Kuruluma gittiğimde ise şaşırdım çünkü dahili donanımlar dışında yani işlemci (AMD), işlemci sıvı soğutucu,hard disk (2tb m.2), anakart, ekran kartı (7900xt) gibi gibi farklı şeyler de aldıklarını gördüm. Yani en azından farkı anlatmak adına benim seçtiğimiz işlemci soğutucu 2000+ civarındaydı aldıkları ise 4000 TL civarında çift fanlıydı. Monitör 32" 165hz curved 4.500 TL civarındaydı onlar 7000 civarındakini almışlar. Klavye Razer 4000 TL vs...
Bunu neden anlattım peki? Bütçe belirlediğiniz zaman masaüstü bilgisayar ise ona göre birbirleriyle donanım uyumunun en iyi olduğu donanımları seçmeye çalışırsınız. Daha iyisi biraz daha pahalıdır ama bütçeye uymak istersiniz. İşin doğrusu da o donanımların ne kadar iyi ve performanslı olduklarıdır. Buna bütçeden kısıp harici donanımlara 15 bin civarında para harcamak demek işine yaramasını bir yerde bir kenara bırakıp görsel tatmin sağlama isteği oluyor maalesef.

Özetle son cümlesi yazıyorum. Neyi/neden/ne için/ne kadar süreli/geliştirilebilir mi gibi sorulara cevap vererek istediğinizi ve elinizde seçenekler varsa onları da vererek tavsiye istemenizi rica ediyorum. Yoksa şu anda gelinen noktaya bakınca boşa araştırmış ve cevaplar yazılmış gibi hissediyorum kensi adıma. Çünkü son cümleniz sanki hiç cevap yazılmamış ve öneride bulunulmamış, sizi kendi halinize bırakmışız gibi duruyor.

Uzun oldu kusura bakmayın.
Bol şans dilerim.

Ekran kartı ne olmalı

ssd kapasitesi ne olmalı

Dostum hâlâ bu bilgisayarda hangi uygulamalar kullanılacak, çocuk hangi bölüme gidiyor, hangi oyunları oynamak ister bunları söylemediniz :)

Bana ram ne olmalı gibi çok geniş bir soru sorarsanız tek cevabım mümkün olduğu kadar çok olmalı derim çünkü. Detay vermeniz lazım.

Mac mini m4. Tv box boyutunda. Laptop ergonomik degil. Yukseltici ile kullaninca yazilar kucuk kaliyor. Masabasi calisan excel iscisiyim. Macbook m1 sahibiyim.
üniversitede okuyan cocuğum için evde kullanmaya güncel uygulamaları açan dizüstü bilgisayar tafsiyelerinize ihtiyacım var

şimdiden alakanız ve tavsiyeleriniz için tşk ler

açıkcası cocuğa adak bize yudak gibi birşey olacağı için güncel oyunları PES gibi cocuk ta zaten word den excelden derslerini yapıyor öğle program falan hazırlamıyor matematik öğrt. okuyor daha çok ben kulanacak gibi yim

Bu fiyata bence alınabilecek en iyi makine olabilir. Hem u işlemcili dolayısı ile hafif ve uzun pil ömrü olma potansiyeli var (teknik detaylarını incelemedim) hem de harici GPU ile pek çok oyunu oynar. Ve ekranı IPS görünüyor. Ben de bir tane aldım.

1731670251457

Bu fiyata bence alınabilecek en iyi makine olabilir. Hem u işlemcili dolayısı ile hafif ve uzun pil ömrü olma potansiyeli var (teknik detaylarını incelemedim) hem de harici GPU ile pek çok oyunu oynar. Ve ekranı IPS görünüyor. Ben de bir tane aldım.

Ekli dosyayı görüntüle 669
Benim gibi büyük ekran sevenlere hitap etmese de katılıyorum eğer amaç oyun oynamaksa bu fiyata alınabilecekler arasında yer alıyor. Acer Community'de bakındım bir. 8 GB ram'i yükseltmek isteyen birisine gömülü ram olduğu için bu şansı olmadığı söylenmiş. O da ufak bir isyan etmiş tabi ki bu özellikler varken yükseltebilerek kullansaydım çok daha iyi olurdu diye. Yine de konu sahibi için harici bir ekrana (Monitör/Tv) bağlayarak da kullanmayı düşünüyorsa özellikle oyun oynarken, ben de tavsiye ederim kesinlikle.

aynen spariş vereyim dedim kalmamış ne ara bitirdiniz bu özellikte uygun fiyat yağmalamışlar
Başka forumlarda da paylaşıldı tabi, ben görür görmez size yazdım ama bir kaç dakikada bitirdiler.

Geri