Taşınabilir Google TV 😱 Kurulum Yok, Format Yok 🥸 Mi Box'tan Kat Kat Hızlı..

Arkadaşım benim bilgisayarımda win11 yüklü. Aynı bilgisayara bu android veya farklı bir linux sistemi kurabilir miyim? Başlangıçta hangi işletim sistemi ile açmak istediğimi soracak mesela. Ama bu işlemleri yaparken yüklü olan win11 e ve data dosyalarına zarar vermeden 2.bir işletim sistemini nasıl kurabilirim? Adım adım anlatırsanız veya açıklayıcı bir video linki verirseniz bu işlemi yapmak istiyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Bulunduğunuz forum sitesinin YouTube kanalında pek çok video var.

Arkadaşlar çok fazla donanımla test ettim, videosunu da çektim. Sorunsuz kullanmak istiyorsanız, onboard ekran kartlı Intel sistem kurmanız gerekiyor.

11 yıllık G3240 işlemci ile bile (sahibinden'de 100 liraya satılıyor bu işlemci) Mi Box 2. nesilden 5-6 kat yüksek Geekbench skorları alınıyor.
Ucuz ve ikinci el bir anakart, 4 GB ve üstü ram, 120 GB SSD gibi bir sistemi, minik bir kasaya toplarsanız lisanslı Netflix avantajı dışında piyasadaki binlerce liralara satılan Tv Box'lardan kat kat iyi bir Android cihazınız olabilir.

Ses sorununu da çözmenin basit bir yolu var, çıkışı HDMI üzerinden vermemek. Ben denediğim sistemde, basit bir VGA to HDMI adaptör ile (o adaptörün üstünde analog ses çıkışından kablo da var) sesi de sorunsuz olarak TV'ye aktardım.

Taş çatlasın 1.500 liraya tüm bu sistemi kurabilirsiniz, elinizde kenarda duran parçalar varsa (bende olduğu gibi) bedava.

Bahsettiğim VGA - HDMI adaptör şudur,
Bende tek sorun goruntu vlc ile filmler aciliyor ama iptv kanallarda goruntu yok mx boxtan cok hizlimo kesin

Arkadaşım benim bilgisayarımda win11 yüklü. Aynı bilgisayara bu android veya farklı bir linux sistemi kurabilir miyim? Başlangıçta hangi işletim sistemi ile açmak istediğimi soracak mesela. Ama bu işlemleri yaparken yüklü olan win11 e ve data dosyalarına zarar vermeden 2.bir işletim sistemini nasıl kurabilirim? Adım adım anlatırsanız veya açıklayıcı bir video linki verirseniz bu işlemi yapmak istiyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Sikinti yok kardesim ben kurdum acilirken sadece secvim yapcan

Bu kurduğumuz android yada google tv ye MAX kurabilen oldu mu, indirdim çalıştırdım ama max görselinde bekliyor bir süre sonra ana ekrana atıyor... Test yaparken fark ettim .

Ekli dosyayı görüntüle 7080
Çözümü buldum arkadaşlar :

max ı kaldırın cihazdan,
sonra aptoide tv ile açık mavi logolu hbomax kurun ,
sonra açın sizi max a yönlendiriyor google play markete onu kurmayın yine aptoide tv üzerinden güncelleyin - daha koyu siyaha yakın olanı,
sonra tıklayınca açılıyor içerikler,
ama bir daha güncellemeyin sonraki güncelleme yine bozuyor ;)

*** x86 andorid tv 11 de denendi ***

Son düzenleme:
Çözümü buldum arkadaşlar :

max ı kaldırın cihazdan,
sonra aptoide tv ile açık mavi logolu hbomax kurun ,
sonra açın sizi max a yönlendiriyor google play markete onu kurun - daha koyu siyaha yakın olanı,
sonra tıklayınca açılıyor içerikler,
ama bir daha güncellemeyin sonraki güncelleme yine bozuyor ;)

*** x86 andorid tv 11 de denendi ***
Ayben oyle apdoido çok ise yarıyor bende oyle cozdum :))

Herşey çok guzel ama kodec zayıf kalıyor sanırım 1440 uzeri youtube smartta donma yapiyor vlc uzeri filmlerde sorun yok google ekranı gelmiyor şuan bakalım

Herşey çok guzel ama kodec zayıf kalıyor sanırım 1440 uzeri youtube smartta donma yapiyor vlc uzeri filmlerde sorun yok google ekranı gelmiyor şuan bakalım
bende bazen 1080 de bile atlamalar yapıyor, farklı bir sürümü de kullanıyorum android 9 tabi o ama 2k 4k hiç sorunsuz gösteriyor, i3 4210 işelmci 16 ram 240 ssd gibi bir cihaz o .

bende bazen 1080 de bile atlamalar yapıyor, farklı bir sürümü de kullanıyorum android 9 tabi o ama 2k 4k hiç sorunsuz gösteriyor, i3 4210 işelmci 16 ram 240 ssd gibi bir cihaz
benim pc de amd işlemci 16 gb ram 500 sdd var her surum farklı androidlerde ama bu surum çok hızlı kodec sorunu duzeltilir bir sure sonra vlc kocedelleri guzel simdilik çok seri air mausla çok rahat ve anında kuruyor apk ları hiç birinde sikinti yaşamadım bendeki apk larda yapacaklarını emeğine sağlık şimdi linux mint test etcem o kaldi 3 sistem hazır:))

benim pc de amd işlemci 16 gb ram 500 sdd var her surum farklı androidlerde ama bu surum çok hızlı kodec sorunu duzeltilir bir sure sonra vlc kocedelleri guzel simdilik çok seri air mausla çok rahat ve anında kuruyor apk ları hiç birinde sikinti yaşamadım bendeki apk larda yapacaklarını emeğine sağlık şimdi linux mint test etcem o kaldi 3 sistem hazır:))
bende şöyle birşey buldum , kaynağı indirebilirsem bunu denemek istiyorum, baka mısın linke belki sen bulursun ?

https://forum.sinetech.tr/konu/bu-k...google-tv-sabit-diske-kurulum.4009/post-58653

Bu sanırım 1 dolar karşılığı indiriliyor ucret koymuş bir miktar inceledim bunu ama ilerde daha geniş bilgilendirme gelir yeni sistem bir sure bunu test edelim onuda yükleriz olmazsa

Bu sanırım 1 dolar karşılığı indiriliyor ucret koymuş bir miktar inceledim bunu ama ilerde daha geniş bilgilendirme gelir yeni sistem bir sure bunu test edelim onuda yükleriz olmazsa
biz 11 i yeni bulduk adamlar 13 ü yüklemiş ;)

Pc android her şey tamam:))

Ekli dosyalar

• IMG_20250429_174000.jpg
    IMG_20250429_174000.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20250429_173949.jpg
    IMG_20250429_173949.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20250429_173924.jpg
    IMG_20250429_173924.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 14
Bir önceki link öldü ayrıca 27042025 güncellemesi ile yeni link
Merhaba forum üyeleri ilk mesajım :) 09.04.2025 olan versiyonunu yükledim.İyi çalışıyor.Veri kaybı yaşamadan 27.04.2025 sürümü update yapılıp yüklenebilir mi?

Geri