O zaman simdilik gelismeleri takip edeyim.Verdiğim kurum videosunda windows yanına kurmuşlar, ben sadece android kurdum test bilgisayarıma .![]()
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
O zaman simdilik gelismeleri takip edeyim.Verdiğim kurum videosunda windows yanına kurmuşlar, ben sadece android kurdum test bilgisayarıma .![]()
data dosyasını hangi yere atacağız fat32 mi ntfs mi120 gb kablolu sata ssd ile yapin varsa. Usb iskence ve baska yontem soyleyim sata varsa. Usb ile de olur ama yavas. Kurulumu kolaylastirmak adina bu yontemi deneyin rufus kullanmadan ve data dosyasini istediginiz boyutta arttirmak icin. 300 veya 500 mb 1. partition olusturun fat32 olacak. Geri kalani ntfs olacak iki bolumu bu sekilde yapin. İso dosyasina cift tiklayin evet deyin cd rom gibi gorunecek. İcine girin system.sfx mi ne o dosya haric tum dosyalari fat32 ye kopyalayin. System dosyasini ise ntfs bolumune yapistirin. Harddis yada usb bellek boyutunuz buyukse 32 gb data dosyasini bile atabilirsiniz. İsterseniz 8 gb data atin farketmez. Sistemi baslatin ayni rufusta yaptiginiz gibi sikintisiz calisacak. Farkli android aistemi denemek isterseniz de fat32 deki dosyalari silin ve yeni iso dakikeri kopyalayin. System.sfx i ntfs e kopyalayin. Data dosyanizi silmeyin kalsin. Hersey yuklu yaptiginiz ayarlarda geri gelecektir. Her seferinde bu islemleri yapmaya gerek kalmayacak artik.
Arkadaşlar laptop ta alan açacaksısınız c diskine girip birim küçültün mesela ben 120gb alan ekledim indirdiğiniz GoogleTV 11 BRTDTV (09.04.2025) iso dosyasını dvd roma bağlayın dvd romdaki dosyaları açtınığınız alan içine kopyalayın daha sonra istetiğiniz data.img doyasınıda aynı yere kopyalayın ben 32gb kurdum burada işimiz bitti. Grub2Win programını yükleyin burakiVerdiğim kurum videosunda windows yanına kurmuşlar, ben sadece android kurdum test bilgisayarıma .![]()
Hocam dvd rom ile değil de o iso dosyasını flash belleğe atıp içindekileri oradan atsak olur mu açtığımız alanın içine? DVD romu ssd için sökmüştüm de bulamazsam diye merak ettimArkadaşlar laptop ta alan açacaksısınız c diskine girip birim küçültün mesela ben 120gb alan ekledim indirdiğiniz GoogleTV 11 BRTDTV (09.04.2025) iso dosyasını dvd roma bağlayın dvd romdaki dosyaları açtınığınız alan içine kopyalayın daha sonra istetiğiniz data.img doyasınıda aynı yere kopyalayın ben 32gb kurdum burada işimiz bitti. Grub2Win programını yükleyin burakiişlemi yapın tamamdır. kolay gelsin. şuan teksorun wifi bağlantısı olmadı bende onuda wifi adaptor ile çözdüm biostan ister win10 ister android tv yi başlatabilirsiniz
Ntfs bolumune atin. Fat32 sadece boot icin.data dosyasını hangi yere atacağız fat32 mi ntfs mi
Dikkatli okursaniz data cozumu burda yaziyor.Sandisk Cruzer 3.0 128 gb.lik usb'ye kurulum yaptim. Oncelikle forumdaki bilgilerini paylasan tum arkadaslara cok tesekkurler. Ses problemini videoyu izleyerek cozdum. Fakat diskimin buyuk olmasina karsin ancak 4 gb lik image(zip) filesini extract edebildim. 32 ve 64 gb lik ziplerde yetersiz yer uyarisi aldim. sonucta silmek zorunda kaldim. eger usb drive icin cozum varsa paylasirsaniz sevinirim.
Geliştiricinin telegram adresi nedir acaba ???Silinmez içinde 4 gb lik data dosyası var bilgileri oraya alıyor, ama geliştiricinin telegram kanalından daha büyük data dosyası alabilirsiniz, 2-4-8-16-32 ve 64 lük olanlar mevcut,
Ekli dosyayı görüntüle 6392
Sizde Intel NUC Kit BOXNUC5CPYH var sanirim. Nasil peki kullanimi? Bunin icin laptop degil de mini pc almayi dusunuyorum ama kararsiz ve belirsizlik var su anda. Gmktec n97 yada dark n100 arasinda. Dark n100 8k video bile aciyor diyorlar. Guc tuketimleri 5v ile 15 v max efsane dusuk. Cezbeden yani zaten o oldu. Deneyebilen birileri olsa ne guzel olur. Bu mini pclerle ilgili hic kimse android tv mini pc kirulum videosu cekmemis. Birileri yapar umarim.Bende denedim google tv ve android tv 11 olarak, android tv daha stabil geldi bana zaten menüleri google tv den almışlar, test aşamasındayım henüz, ama gerçek olan epey hızlı, sistem : Intel NUC Kit BOXNUC5CPYH (Intel Celeron N3050) Mini Pc , 8 gb ram 128 ssd,
wifi bluetooth ses hdmi usb girişler sorunsuz çalışıyor.
kurulum için video
HDMI ses sorunu olanlar bunu yapsın
Daha sonra açılışta otomatik ses dosyasını başlatması için bunu yapın
Sesi iyileştirmek için bunu yapın
Geliştiricinin telegram adresi nedir acaba ???
Ben mini pcleri tv arkası rahat kullanıldığı için tercih ediyorum , farklı android kalıplarını deniyorum zaten bir tane sürekli kullandığım var diğer mini pc de testleri yapıyorum, şu anda Tuliu Domingos kalıplarını inceliyorum ve başarılı, çok önceleri Nexus player geliştiricisi TOSAnthony (Sizde Intel NUC Kit BOXNUC5CPYH var sanirim. Nasil peki kullanimi? Bunin icin laptop degil de mini pc almayi dusunuyorum ama kararsiz ve belirsizlik var su anda. Gmktec n97 yada dark n100 arasinda. Dark n100 8k video bile aciyor diyorlar. Guc tuketimleri 5v ile 15 v max efsane dusuk. Cezbeden yani zaten o oldu. Deneyebilen birileri olsa ne guzel olur. Bu mini pclerle ilgili hic kimse android tv mini pc kirulum videosu cekmemis. Birileri yapar umarim.
Bu portlardaki en buyuk sikinti ince ayarlari olmamasi. Lineageos var rasperrypi icin mesela. Tonlarca ince ayari var. Ekran cozunurlugunden trwp ye kadar. Lineageos u portlasalardi daha iyi olurduBen mini pcleri tv arkası rahat kullanıldığı için tercih ediyorum , farklı android kalıplarını deniyorum zaten bir tane sürekli kullandığım var diğer mini pc de testleri yapıyorum, şu anda Tuliu Domingos kalıplarını inceliyorum ve başarılı, çok önceleri Nexus player geliştiricisi TOSAnthony (Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.) kalıplarını incelerdim o biraz yavaşladı bu arada discord kanalıda var takip edebilirsiniz. 4-5 senedir mini pc üzerinde TOSAnthony son stabil android TV 9 x86 kullanıyorum box parası vermeden çözdüm işi![]()
Link gecerli degil diyor. Sorun degil musait oldugunda hallederiz. Acelesi yok.Tam hatırlamıyorum discord kanalını ama arama yapın isim ile bulursunuz, evdeki bilgisayarımda bulamazsanız haber verin eve gidince gönderirim.
Edit :Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.bu olabilir mi ?
Benim laptop Lenova Thinkpad E580 Ben boot menude boot seceneklerini bulup değistiremedim. Boot list icin F12 yazıyor. Ama f12 basınca liste falan yok. Siz usb den boot onceligini nasıl ayarladınız acaba?güvenli ön yükleme (secure boot) den kaynaklı olabilir biostan düzeltmen gerekir eğer sorun buysa
en azından bendeki sorunu böyle aştım
Benim bilgisayar tosiba hatta başka bir tosiba bilgisayarla denedim her ikisinin bios ayarları birbirinden farklıydıBenim laptop Lenova Thinkpad E580 Ben boot menude boot seceneklerini bulup değistiremedim. Boot list icin F12 yazıyor. Ama f12 basınca liste falan yok. Siz usb den boot onceligini nasıl ayarladınız acaba?
Cok sükür bios dan USB reboot olayını çözdüm. Programıda labtop a kurdum. Wifi- Network internet olayı da tamam. tv ye yansıtmalı olarak da kullanabiliyorum. Sadece Youtube da ses cok cok kısık. Ses olayını ve inat tv vb uygulamaları da yuklemeyi cozebilirsem guzel olacak.Benim bilgisayar tosiba hatta başka bir tosiba bilgisayarla denedim her ikisinin bios ayarları birbirinden farklıydı
bilgisayar ve modelini yazıp internette artarak sorunuzun cevabını bulabilirsin
X-plore maneger yükle one drive veya dropbox hesabına istediğin apkları yükleyip ordan yükleyebilirsinCok sükür bios dan USB reboot olayını çözdüm. Programıda labtop a kurdum. Wifi- Network internet olayı da tamam. tv ye yansıtmalı olarak da kullanabiliyorum. Sadece Youtube da ses cok cok kısık. Ses olayını ve inat tv vb uygulamaları da yuklemeyi cozebilirsem guzel olacak.
Nasil yaptınız?Cok sükür bios dan USB reboot olayını çözdüm. Programıda labtop a kurdum. Wifi- Network internet olayı da tamam. tv ye yansıtmalı olarak da kullanabiliyorum. Sadece Youtube da ses cok cok kısık. Ses olayını ve inat tv vb uygulamaları da yuklemeyi cozebilirsem guzel olacak.
Eger Bios dan USB den baslatma olayını soruyorsanız:Nasil yaptınız?