Taşınabilir Google TV 😱 Kurulum Yok, Format Yok 🥸 Mi Box'tan Kat Kat Hızlı..

Aynen, her ne denediysem cozemedim
Aynen sebebi nedir acaba
Usb'den kullanırken data dosyası ile kullandığınızda yavaş çalışmasının en büyük sebebi usb cihazınızın ve usb portunuzun hızı olduğunu düşünüyorum.
Data dosyasını kullanmazsanız da live modda muhtemelen gerekli tüm verileri ilk başta ram'e yükleyerek oradan çalıştırıyordur ki ram'den hızlısı yok zaten.
Ama doğası gereği ram'ler kalıcı veri tutmaz ve bilgisayar kapandığında her şey başa döner.
Devamlılık istiyorsanız data dosyası kullanmak zorundasınız.
Pc'ye kurmayayım usb'den data dosyası ile kullanayım derseniz de hızlı usb + hızlı port'dan başka çözüm düşünemiyorum.(Usb 3.0)

Usb'den kullanırken data dosyası ile kullandığınızda yavaş çalışmasının en büyük sebebi usb cihazınızın ve usb portunuzun hızı olduğunu düşünüyorum.
Data dosyasını kullanmazsanız da live modda muhtemelen gerekli tüm verileri ilk başta ram'e yükleyerek oradan çalıştırıyordur ki ram'den hızlısı yok zaten.
Ama doğası gereği ram'ler kalıcı veri tutmaz ve bilgisayar kapandığında her şey başa döner.
Devamlılık istiyorsanız data dosyası kullanmak zorundasınız.
Pc'ye kurmayayım usb'den data dosyası ile kullanayım derseniz de hızlı usb + hızlı port'dan başka çözüm düşünemiyorum.(Usb 3.0)
120 gb kablolu sata ssd ile yapin varsa. Usb iskence ve baska yontem soyleyim sata varsa. Usb ile de olur ama yavas. Kurulumu kolaylastirmak adina bu yontemi deneyin rufus kullanmadan ve data dosyasini istediginiz boyutta arttirmak icin. 300 veya 500 mb 1. partition olusturun fat32 olacak. Geri kalani ntfs olacak iki bolumu bu sekilde yapin. İso dosyasina cift tiklayin evet deyin cd rom gibi gorunecek. İcine girin system.sfx mi ne o dosya haric tum dosyalari fat32 ye kopyalayin. System dosyasini ise ntfs bolumune yapistirin. Harddis yada usb bellek boyutunuz buyukse 32 gb data dosyasini bile atabilirsiniz. İsterseniz 8 gb data atin farketmez. Sistemi baslatin ayni rufusta yaptiginiz gibi sikintisiz calisacak. Farkli android aistemi denemek isterseniz de fat32 deki dosyalari silin ve yeni iso dakikeri kopyalayin. System.sfx i ntfs e kopyalayin. Data dosyanizi silmeyin kalsin. Hersey yuklu yaptiginiz ayarlarda geri gelecektir. Her seferinde bu islemleri yapmaya gerek kalmayacak artik.

Benim asil merak ettigim bu mini pc ler var. Gmktec gibi dark gibi. Elinde ondan olup ta deneyen oldumu? Ve sikintisiz calisiyor mu? Cok az elektrik tuketimi var ve piyasadaki iyi boxlar zaten 5 bin tl den basliyor. Onun yerine bunlardan alip denemek istiyorum ama deneyen varsa bilgi paylasirsa mukemmel olur.

Elinde boyle aletlerden olan varsa performans yorumlarini tam uyumlumu gibi dusuncelerini gormek isterim :)

120 gb kablolu sata ssd ile yapin varsa. Usb iskence ve baska yontem soyleyim sata varsa. Usb ile de olur ama yavas. Kurulumu kolaylastirmak adina bu yontemi deneyin rufus kullanmadan ve data dosyasini istediginiz boyutta arttirmak icin. 300 veya 500 mb 1. partition olusturun fat32 olacak. Geri kalani ntfs olacak iki bolumu bu sekilde yapin. İso dosyasina cift tiklayin evet deyin cd rom gibi gorunecek. İcine girin system.sfx mi ne o dosya haric tum dosyalari fat32 ye kopyalayin. System dosyasini ise ntfs bolumune yapistirin. Harddis yada usb bellek boyutunuz buyukse 32 gb data dosyasini bile atabilirsiniz. İsterseniz 8 gb data atin farketmez. Sistemi baslatin ayni rufusta yaptiginiz gibi sikintisiz calisacak. Farkli android aistemi denemek isterseniz de fat32 deki dosyalari silin ve yeni iso dakikeri kopyalayin. System.sfx i ntfs e kopyalayin. Data dosyanizi silmeyin kalsin. Hersey yuklu yaptiginiz ayarlarda geri gelecektir. Her seferinde bu islemleri yapmaya gerek kalmayacak artik.
Bahsettiğiniz 32 gb veya 8 gb data dosyalarını nerden bulabiliriz

Bahsettiğiniz 32 gb veya 8 gb data dosyalarını nerden bulabiliriz

Yada telegram kanalindan yeni surum isolari ve data dosyalarini indirebilirsin.
En ustteki kanal bilgisine tikla dosyalar var ordan da indirebilirsin.

Arkadaşlar sistemi başarılı bir şekilde pc de alan açarak kurdum uygulamar akıcı şekilde çalışıyor lakin oyun yüklediğimde oyunlarda biraz kasma oluyor sebebi kernel doyasımı yardımlarınızı bekliyorum.

SSD değil de kablolu HDD ile yapsak da olur mu bu işlemleri?

Son düzenleme:
SSD değil de kablolu HDD ile yapsak da olur mu bu işlemleri?
Denemedim ama kuruluyor. Ayni islemi windowsu silmeden deneyebilirsin. Harddiskinde 500 mb fat32 yer ac 30-40 gb ta ntfs yap. Dosyalari yukarda yazdigim gibi yap. Menu gelir. Nvm ssd de calismadi bende. Ssd de usb de hdd de calisiyor.

Denemedim ama kuruluyor. Ayni islemi windowsu silmeden deneyebilirsin. Harddiskinde 500 mb fat32 yer ac 30-40 gb ta ntfs yap. Dosyalari yukarda yazdigim gibi yap. Menu gelir. Nvm ssd de calismadi bende. Ssd de usb de hdd de calisiyor.
Bende denedim google tv ve android tv 11 olarak, android tv daha stabil geldi bana zaten menüleri google tv den almışlar, test aşamasındayım henüz, ama gerçek olan epey hızlı, sistem : Intel NUC Kit BOXNUC5CPYH (Intel Celeron N3050) Mini Pc , 8 gb ram 128 ssd,

wifi bluetooth ses hdmi usb girişler sorunsuz çalışıyor. 🆗

kurulum için video

HDMI ses sorunu olanlar bunu yapsın

Daha sonra açılışta otomatik ses dosyasını başlatması için bunu yapın

Sesi iyileştirmek için bunu yapın

Son düzenleme:
kasma yapan usb ye birde ventoy kurup iso yu içine attım, çalıştırdım müthiş hızlı çalıştı ummadığım gibi oldu herşey. anında açılıyor uygulamalar apk kurulumlar vs. tek eksiği kapatıp açınca herşeyi yeniden yapmak zorundasınız .
USB ye kurup APK kurulumlarini tamamlayıp kişisel ayarlamalari bitirip yeni bir iso yedeği alınsa sorun kısmen çözülür mü

USB ye kurup APK kurulumlarini tamamlayıp kişisel ayarlamalari bitirip yeni bir iso yedeği alınsa sorun kısmen çözülür mü
Taşınabilir sürümde bilgiler data dosyasında saklanıyor, ama flaş belleklerde büyük data dosyası eklenemiyor en sık rastlanan sorun bu, onun için sabit diske kurulumu öneriyorum , konularımı takip edin denemelerim bittikçe bilgi paylaşıyorum ;)

Sandisk Cruzer 3.0 128 gb.lik usb'ye kurulum yaptim. Oncelikle forumdaki bilgilerini paylasan tum arkadaslara cok tesekkurler. Ses problemini videoyu izleyerek cozdum. Fakat diskimin buyuk olmasina karsin ancak 4 gb lik image(zip) filesini extract edebildim. 32 ve 64 gb lik ziplerde yetersiz yer uyarisi aldim. sonucta silmek zorunda kaldim. eger usb drive icin cozum varsa paylasirsaniz sevinirim.

Sandisk Cruzer 3.0 128 gb.lik usb'ye kurulum yaptim. Oncelikle forumdaki bilgilerini paylasan tum arkadaslara cok tesekkurler. Ses problemini videoyu izleyerek cozdum. Fakat diskimin buyuk olmasina karsin ancak 4 gb lik image(zip) filesini extract edebildim. 32 ve 64 gb lik ziplerde yetersiz yer uyarisi aldim. sonucta silmek zorunda kaldim. eger usb drive icin cozum varsa paylasirsaniz sevinirim.
Aynı sorunu bende yaşadım hiç bir şekilde büyük data dosyalarını kullanamadım , son çare kurdum sabit diske üzerinde çalışıyorum ;)

Aynı sorunu bende yaşadım hiç bir şekilde büyük data dosyalarını kullanamadım , son çare kurdum sabit diske üzerinde çalışıyor

Aynı sorunu bende yaşadım hiç bir şekilde büyük data dosyalarını kullanamadım , son çare kurdum sabit diske üzerinde çalışıyorum ;)
Cevabin icin cok tesekkurler. Ben mini pc de dual boot ile windows ve linuxmint kullaniyorum. Sabit diske onu da ekleyebilirmiyim?

Cevabin icin cok tesekkurler. Ben mini pc de dual boot ile windows ve linuxmint kullaniyorum. Sabit diske onu da ekleyebilirmiyim?
Verdiğim kurum videosunda windows yanına kurmuşlar, ben sadece android kurdum test bilgisayarıma . :)

Konuyu görüntüleyenler

Geri