Forum forum diyorsunuz ama unutuyorsunuz ki burası insanlar için var, insanlar da anlık iletişime ve etkileşime ihtiyaç duyar. Chatbox da bu işin bir parçası, insanlar fikir alışverişi yapacak, yardımlaşacak. Her şeyi kural kitapçığı gibi yaşatırsak kimse burada bir şey paylaşmak istemez.Burası forum sitesi tekrar altını çizeyim, chat yapmak isteyen birbirine Telegram vererek orada sohbet edebilir, biz yazılanların kaybolduğu, cevap arayanların bulamadığı bir sistem istesek forum kurmaz Telegram grubu yapar ya da Youtube altında yorumlarda konuşurduk, her şeyin sistemli ve kategorilendirilmesinin tek yolu forum, chatbox asla olmayacak.
Kim burada otorite olacak? Kim her gün açılan onlarca konudaki bağlantıları tek tek inceleyip çöpe atacak? Sende çalışmayan bende çalışabiliyor mesela bunu kim ayırt edecek? Temiz bilgi istiyorsanız çöp dediğiniz konulara mesaj atmayın üste çıkmaz çok basit.
Linçlediğiniz konuyu paylaşabilir misiniz? 20 tane mesajınız var ne çabuk linçlendiniz? Ben tek tek baktım linçlendiğiniz bir yer göremedim (gözümden kaçmış olabilir).
Biz herhangi bir şey patlasın da hit alalım diye asla düşünmedik, hiç bir zaman da sistemi buna göre kurmadık, eğer kursak forum şu an olduğundan çok daha büyük olurdu, temp mail ile üyeliklerin tamamı yasak, üye olmayan link göremez, eğer derdimiz üye kasmak olsa bunun 100 tane yöntemi var ve bunu yapardık.
İnsanların paylaşım yapabilmesi için bizim elimizden bu kadarı geliyor, bizim yöntemimiz bu, daha iyisini yaparım diyen için, domain almak 20 dolar, forum yazılımı ve hosting de taş çatlasın 100-150 dolar yıllık, yapın arkadaşlar, saydığınız her şeyi de koyun foruma, biz de gelip destekleriz merak etmeyin.
M3U listeleri gibi güncel ve değişken içeriklerde kullanıcıların hızlı iletişim kurabilmesi şart. Xtream, STB Emu gibi alt başlıklarla konular derlenip toparlanırsa hem aradığını bulan olur hem de forumda gereksiz başlık kalabalığı azalır.
Ayrıca 'Yorum yazmayın yukarı çıkmaz' demekle iş bitmiyor. Eğer herkes birbirinden farklı sonuç alıyorsa, insanlar deneyimlerini paylaşmalı ki diğerleri de fikir edinebilsin. Çalışmayan içeriklerin tespiti için yorumlar önemli. Forum sadece sabit bilgi arşivi değil, yaşayan bir alan. Moderasyon işi gözümüzde büyütülmesin, aktif üyelerden destek alarak, geri bildirimle bu iş kolaylıkla yürür. Yeter ki gerçekten geliştirmek isteyelim.