elinize saglık next boxta mukemmel çalışıyor.samsung tizen sisteminde çalıştırabilirmiyiz
Hocam çok teşekkür ederim, güzel yorumunuz ve geri bildiriminiz için.

Next Box’ta mükemmel çalıştığını duymak gerçekten çok sevindirdi. Zaten SılaTV PRO’yu geliştirirken en çok önem verdiğimiz konulardan biri farklı Android TV / TV Box cihazlarında mümkün olduğunca hızlı, akıcı ve stabil çalışması.

Next Box gibi Android tabanlı cihazlarda uygulamanın performansının iyi olması bizim için ayrıca önemli. Çünkü uygulamanın asıl hedef platformu
Android TV, Google TV ve Android TV Box cihazları. Bu cihazlarda kumanda kullanımı, büyük ekran arayüzü, kanal geçişleri, oynatıcı ve özellikle AceStream tarafını buna göre geliştiriyoruz.
Samsung Tizen konusunda ise durum biraz farklı hocam.
Samsung televizyonlarda kullanılan
Tizen işletim sistemi Android değil. Dolayısıyla Android için hazırladığımız SılaTV PRO APK'sı Samsung Tizen televizyonlara doğrudan kurulamaz. APK dosyası Android işletim sistemi için hazırlanıyor; Tizen ise farklı bir işletim sistemi ve farklı bir uygulama altyapısı kullanıyor.
Yani örneğin:
Android TV / Google TV / Android TV Box → SılaTV PRO APK çalışır. 
Next Box gibi Android tabanlı Box cihazları → SılaTV PRO çalışır. 
Amazon Fire TV Stick → Android tabanlı olduğu için uygun kurulumla çalışabilir. 
Samsung Tizen TV → Android APK doğrudan çalışmaz.
Samsung Tizen için ayrıca
Tizen'e özel bir uygulama geliştirmek gerekir. Bu da mevcut Android uygulamasını televizyona yüklemekten biraz daha farklı bir geliştirme süreci demek.
Açıkçası şu anda önceliğimiz mevcut Android sürümünü daha da sağlamlaştırmak. Çünkü SılaTV PRO'nun içerisinde sadece basit bir kanal listesi yok;
oynatıcı sistemi, kanal geçişleri, AceStream entegrasyonu, cihaz servisleri, güncelleme sistemi, kumanda ile kullanım ve büyük ekran arayüzü gibi birçok bölüm birlikte çalışıyor.
Özellikle son sürüm olan
v4.0.1 ile birlikte açılış hızına da ciddi şekilde önem verdik. Önceki sürümde bazı cihazlarda yaşanan açılış problemlerini tespit edip startup tarafını tekrar düzenledik ve gerçek cihaz testlerinde uygulamanın yaklaşık
2 saniyede açıldığını gördük.

Şimdi bizim için en önemli konu, çalışan bu sistemi gereksiz değişikliklerle riske atmadan geliştirmeye devam etmek. Yani “her platformda hemen olsun” diye acele etmek yerine önce Android TV tarafında
kaliteli ve stabil bir temel oluşturmak istiyoruz.
Ama Samsung Tizen konusu kesinlikle aklımızın bir köşesinde hocam.

Samsung kullanıcılarının da SılaTV PRO'yu doğrudan televizyonlarından kullanabilmesi elbette güzel olur. Bunun için ileride Tizen tarafına özel bir sürüm geliştirme imkânını değerlendirebiliriz.
Burada yalnızca uygulamayı Tizen'e taşımak değil,
Tizen üzerinde yayın oynatma, kumanda kullanımı, arayüz, kanal geçişleri ve AceStream tarafının nasıl çalışacağı gibi konuların da ayrıca değerlendirilmesi gerekiyor. Özellikle AceStream desteği olduğu için iş sadece “Android uygulamasını Tizen'e çevirmekten” biraz daha kapsamlı hale geliyor.
Bu yüzden şu anda size “kesin şu tarihte Tizen'e geliyor” gibi bir söz vermek istemiyorum. Önce mevcut sistemi sağlam tutalım, kullanıcıların geri bildirimlerini toplamaya devam edelim. Daha sonra Tizen tarafını da teknik olarak değerlendiririz.
Bu arada
Next Box'ta sorunsuz çalıştığını özellikle belirtmeniz bizim için çok değerli. 
Çünkü gerçek kullanıcıların hangi cihazlarda nasıl sonuç aldığını bilmek geliştirme açısından çok faydalı oluyor. Siz Next Box üzerinde kullanırken herhangi bir takılma, kanal geçişinde gecikme, AceStream kanalında problem veya kumanda ile ilgili bir sıkıntı görürseniz onu da mutlaka yazın hocam. Bunlar bizim için gerçek cihaz testi gibi oluyor.
SılaTV PRO'nun amacı da zaten mümkün olduğunca çok cihazda
hızlı, sade, reklamsız ve kullanıcıyı yormayan bir deneyim sunmak. Bunun için adım adım ilerliyoruz.

️
Özetle hocam: Next Box'ta çalışması çok güzel, çünkü Android tabanlı olduğu için SılaTV PRO'nun hedeflediği platformlardan biri. Samsung Tizen'da ise APK doğrudan çalışmaz; Tizen için ayrıca özel uygulama geliştirilmesi gerekir. Şimdilik Android TV tarafındaki sistemi daha da sağlamlaştırmaya devam ediyoruz. İleride Tizen için de uygun bir çözüm geliştirebilirsek bunu mutlaka değerlendiririz.
Güzel geri bildiriminiz için tekrar çok teşekkür ederim hocam.
Next Box'ta keyifle kullanın, güle güle kullanın. 

️
Böyle cihaz bilgilerini ve gerçek kullanım deneyimlerini paylaşmanız SılaTV PRO'nun gelişmesine gerçekten yardımcı oluyor.
Emeğimize değer verip güzel yorum bıraktığınız için ayrıca teşekkür ederim. Allah razı olsun hocam. 
Keyifli seyirler, SılaTV PRO ile güzel yayınlar dilerim.