Sa sinetech forumuna

Aleyküm Selam Saku Hoşgeldin

Birkaç gündür rec üzerine kafa yoruyoruz, @atakan1983 , @koprulu , @ismailturret , şuan malum kanallar listeye geliyor, linkler de güncelleniyor ama açılmıyor, onun dışındakiler açılıyor ama uzun gitmez çünkü yine kapsamlı değişiklik yapılmış rec te, inat için uğraşıyoruz onda malum kanalları çekemedik henüz, standart kanallar geliyor
Yanlış anlamayın, ben bu mesajda neden etiketlendiğimi tam anlayamadım.
"Bir kaç gündür rec üzerine kafa yoruyoruz bu üç kişiyle" anlamında mı?

Tek kelimesiyle yazıklar olsun diyorum hem yönetime hem bu kişiyi destekleyenlere.

Birkaç gündür rec üzerine kafa yoruyoruz, @atakan1983 , @koprulu , @ismailturret , şuan malum kanallar listeye geliyor, linkler de güncelleniyor ama açılmıyor, onun dışındakiler açılıyor ama uzun gitmez çünkü yine kapsamlı değişiklik yapılmış rec te, inat için uğraşıyoruz onda malum kanalları çekemedik henüz, standart kanallar geliyor
Yanlış anlamayın, ben bu mesajda neden etiketlendiğimi tam anlayamadım.
"Bir kaç gündür rec üzerine kafa yoruyoruz bu üç kişiyle" anlamında mı?
Hocam sizinde farklı birkaç projeniz nedeniyle yazmıştım, rec özelinde değil, bu aralar herkes elinden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyor, yardımlaşma vs olursa daha iyi ve stabil işler çıkılması adına birkaç görüştüklerimi etiketledim.
Dediğim gibi sadece cümledeki anlamı çözemediğim için sordum, yani mesajın ulaşması gerekenlerden biri miyim yoksa sadece bahsi geçen biri miyim onu anlayamadım. Beraber kafa yormuşuz gibi anlaşılma ihtimali de var ki böyle bir şey olmadı. Ben yalnız çalıştığım için bunu belirtmek istedim, sorun olarak algılanmasın. (Aşağıda yazdıklarım da sizden bağımsızdır, sadece bu mesaj vesile oldu.)

Genele hitap ederek şunu belirtmek isterim ki, bu tarz github vs. açıktan paylaşılan şeylerin ya sahipleri tarafından güncellenme ya da kapatılma ihtimalleri artar. Rec'in değişikliğe gitmesinin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum.
Çünkü ben 1 yılı aşkın süredir kendi yazdığım kod ile m3u üzerinden cihazlarımda kullanıyordum. Arada uygulamaya güncelleme gelse bile ben kodu değiştirmeden kullanmaya devam ederdim. Cloudstream eklentisi ve github'da .py dosyalarının paylaşılması yakın döneme denk geliyor, bunun üzerine güvenlik eklemelerinin yapılmasının tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Rectv yapımcıları da bizler gibi bu toplulukların içindeler, dolayısıyla fark etmeleri halinde emeklerini korumak istemeleri normal. Ben şahsen yeniden kod yazsam bile kendim kullanırım, en azından yerli uygulamalara köstek olmamak adına ve yine güvenlik eklenmemesi için.
İlerleyen zamanda kablotv de değişikliğe giderse şaşırmam, sadece bu ortamlardan/topluluklardan bi haber oldukları için bu kadar rahat izleyebiliyoruz bence, ya da daha acemi olduklarından olabilir.
Daha önce iptv konusunda da benzer görüşlerimden dolayı bencil ilan edilmiştim, bu mesajımı da öyle yorumlayanlar çıkacaktır. M3u yapılsın herkes izlesin tabii ki ama gidiş yolunuzu açıktan verirseniz o yolu tıkarlar, yine uğraşacak siz olursunuz.
Benim fikrim balığı paylaşmak yönündedir hep, oltayı değil.
Saygılar, sevgiler.

Geri