Oyun bilgisayarı kurulum

okan2018

Üye
Konular
2
Ogluma oyun bilgissyarı aldım volarant diye bşr oyun var van 9003 hatası verip oyundan atıyor yardımcı olabilirmisiniz

Tabii, yardımcı olayım 🙂
Valorant VAN 9003 hatası genelde Riot Vanguard (oyunun güvenlik sistemi) ile Windows 11 güvenlik ayarları uyuşmadığında olur.

Aşağıdaki adımları sırayla deneyin:

1️⃣ Bilgisayar Windows 11 mi?​

VAN 9003 hatası özellikle Windows 11’de görülür.

• Ayarlar > Sistem > Hakkında bölümünden kontrol edebilirsiniz.

2️⃣ Secure Boot (Güvenli Önyükleme) açık mı?​

Windows 11 + Valorant için zorunlu.

1. Bilgisayarı kapatın
  2. Açarken DEL / F2 / F10 / ESC (markaya göre değişir) tuşuna basarak BIOS’a girin
  3. Şunları kontrol edin:
    • Boot Mode / Boot Type → UEFI
    • Secure Boot → Enabled (Açık)

Kaydedip çıkın (Save & Exit).

3️⃣ TPM 2.0 açık mı?​

Bu da zorunlu.

BIOS içinde:

• TPM / fTPM / PTT gibi bir ayar bulun
  • Enabled (Açık) yapın

4️⃣ Riot Vanguard’ı silip yeniden kurun​

1. Denetim Masası > Programlar
  2. Riot Vanguard → Kaldır
  3. Bilgisayarı yeniden başlatın
  4. Valorant’ı açın → Vanguard otomatik tekrar kurulur
  5. Bir kez daha yeniden başlatın

5️⃣ Windows güncel mi?​

• Ayarlar > Windows Update
  • Tüm güncellemeleri yükleyin

Hocam son bir şey soracam program indirmek için android telefonlarda oldugu gibi google play gib bir şey varmı mesela tradingwiev bilgisayara nasıl indirecem

windows sistemi pc bios ayarlarinda tpm ve ftpm gibi güvenlik ayarlariyla oynamanizi pek tavsiye etmem. sonra pc hic giris yapamaz duruma gelirsiniz sifirdan kurulum yapmak zorunlu olur.

windows sistemi pc bios ayarlarinda tpm ve ftpm gibi güvenlik ayarlariyla oynamanizi pek tavsiye etmem. sonra pc hic giris yapamaz duruma gelirsiniz sifirdan kurulum yapmak zorunlu olur.
Hocam şimdilik oldu ama dediginiz gibi bir sorun olursa ne yapmamız lazım başka nşr yöntem varsa soyleye bilirmisiniz

Hocam şimdilik oldu ama dediginiz gibi bir sorun olursa ne yapmamız lazım başka nşr yöntem varsa soyleye bilirmisiniz
elindeki pc sistemiyle alakali hic bilgim olmadigi icin sana söyle böyle yap demem tamamen yanlis olur. sonra elindekinide tüm kaybedersin ben sadece uyari amacli ortaya yazdim pc cok hassas ayarlariyla oynanma yapilmamasi icin. simdilik oldu diyorsaniz bence daha fazla oynama yapmayin derim.

Ogluma oyun bilgissyarı aldım volarant diye bşr oyun var van 9003 hatası verip oyundan atıyor yardımcı olabilirmisiniz
Bende ufaklıklar için oyun bilgisayarı topladım ama hiç online oyun yok , oynarsak beraber oyunuyoruz offline oyunları yada arkadaşları olursa, eski bir internet cafeci olarak nacizane tavsiyemdir lütfen yanlış anlamayın, online oyunlarda hırs küfür kavga vs önü alınmaz şeyler oluyor, eğitimden uzaklaşıyor çocuklar...

Geri