Otomatik dublex yazıcı tavsiye 9 bin tl ye

Dublex dediğiniz tam olarak nedir? Anlayamadım. Çift taraflı yazdırma mı istiyorsunuz?

Şuradaki yazıcıları inceleyebilirsiniz.

Pek çok model var, hız önemli ve yüksek baskı sayısı söz konusu ise mutlaka lazer, çok baskı alınmayacak ama renkli olması da önemliyse tanklı. Her ikisi için de çok fazla alternatif var. Önce bu seçeneklerden hangisi sizin kullanım senaryonuza uygun onu belirlemeniz gerekir.

Ayrıca faks, klasöre tarama, maile tarama gibi ekstra özelliklere ihtiyacınız var mı?

epson l3252 var bende memmunum ama cıft taraflı otomatik baskısı yok cok baskı alıca elle cevirmek zor oluyor

Pek çok model var, hız önemli ve yüksek baskı sayısı söz konusu ise mutlaka lazer, çok baskı alınmayacak ama renkli olması da önemliyse tanklı. Her ikisi için de çok fazla alternatif var. Önce bu seçeneklerden hangisi sizin kullanım senaryonuza uygun onu belirlemeniz gerekir.

Ayrıca faks, klasöre tarama, maile tarama gibi ekstra özelliklere ihtiyacınız var mı?
epson l3252 var bende memmunum ama cıft taraflı otomatik baskısı yok cok baskı alıca elle cevirmek zor oluyor

Çift taraflı otomatik baskı veren bir Epson alabilirsiniz o zaman, @Akyol link paylaşmış, oradaki Epsonlardan biri olur.

cok model var hangisi sizce
Ben tabii ki otorite değilim ama kendi tecrübelerime göre ben Canon tercih ediyorum. Evde de Canon tanklı kullanıyorum, son zamanlarda ya da güncel modellerdeki durumu bilemiyorum ama özellikle fotoğraf baskısı alıyorum ve pek çok model denedim, Epson, HP, Brother yazıcılar kullandım, Canon'larda daha iyi foto baskısı oluyor gibi geliyor bana.

Ben bunu seçerdim ama başka arkadaşların da fikrini almalısınız.

@Teriyaking aşağıdaki mesajda yazdığı gibi çok fazla seçenek var. 2 kelime yazıp öneri istiyorsunuz. Kimisi toner tasarrufu ister, kimisi kaliteli baskı ister. Ben kaliteden yanayım, toner masrafım çok olur. Sizi bilmiyorum.

Bence siz benim paylaştığım listedeki bütçenize göre en yüksek fiyatlı olanını alınız.

Şu yazıcıları bir inceleyin;
  • Xerox B225V-DNI
  • Pantum P3010DW Yazıcı
  • Pantum P3300DW Yazıcı
  • OKI B512DN Yazıcı
  • Lexmark B2236DW

Ben tabii ki otorite değilim ama kendi tecrübelerime göre ben Canon tercih ediyorum. Evde de Canon tanklı kullanıyorum, son zamanlarda ya da güncel modellerdeki durumu bilemiyorum ama özellikle fotoğraf baskısı alıyorum ve pek çok model denedim, Epson, HP, Brother yazıcılar kullandım, Canon'larda daha iyi foto baskısı oluyor gibi geliyor bana.

Ben bunu seçerdim ama başka arkadaşların da fikrini almalısınız.
cok teşetürler reiz

bu yazıcı nasıl büttceyi biraz zorlarım
Bildiğim kadarıyla tanklı yazıcılar otomatik çift taraflı yazdırmıyor. Dikkat etmekte ve videolarını izlemekte fayda var. Tanklı yani püskürtmeli yazıcılar lazer yazıcılardan farklıdır. Biraz daha kağıda fazla mürekkep bıraktığı için arkasına yoğun baskıda fon (leke) çıkarabilir. O yüzden benim bu zamana kadar kullandığım tüm püskürtmeli yazıcılar Epson ve Canon dahil tek taraflı yazıyor. Manuel el ile çift taraflı baskı yapıyor. Bu modelde büyük ihtimalle öyledir.

bu yazıcı nasıl büttceyi biraz zorlarım
Alınır tabii ki ama fiyat farkının nedenini anlamadım.

Bildiğim kadarıyla tanklı yazıcılar otomatik çift taraflı yazdırmıyor. Dikkat etmekte ve videolarını izlemekte fayda var. Tanklı yani püskürtmeli yazıcılar lazer yazıcılardan farklıdır. Biraz daha kağıda fazla mürekkep bıraktığı için arkasına yoğun baskıda fon (leke) çıkarabilir. O yüzden benim bu zamana kadar kullandığım tüm püskürtmeli yazıcılar Epson ve Canon dahil tek taraflı yazıyor. Manuel el ile çift taraflı baskı yapıyor. Bu modelde büyük ihtimalle öyledir.
Benim en az 10 sene önce kullandığım mürekkepli bir Canon yazıcımda otomatik çift taraflı baskı vardı :) Attığım Canon'da var mesela.

1743628168041

Tanklı yazıcıların baskı kalitesi tabii ki lazerlerden daha iyi ve özellikle fotoğraf baskısı için mürekkepliler rakipsizdir. Bütün profesyonel fotoğraf yazıcıları mürekkeplidir. Kağıtta leke bırakmak gibi şeyler söz konusu bile değil.

Bazen siteler satılsın diye bilerek yanlış yazıyorlar o yüzden dikkat etmekte fayda var diye yazdım. :)

Epson EcoTank L4260 modelinde varmış. Hepsiburada'da yorumlara bakabilirsiniz.

Ayrıca yapay zekanın ürüne yapılan yorumlardan çıkardığı özet yorum şu şekilde
Epson EcoTank L4260 yazıcı, kullanıcılar tarafından tasarruflu mürekkep kullanımı, kolay kurulumu ve çift taraflı baskı özelliği ile övgü alıyor. Wi-Fi Direct ve AirPrint özellikleri, cihazın farklı platformlardan rahatlıkla kullanılabilmesini sağlıyor. Ekranlı tasarımı da kullanım kolaylığı sunuyor. Ancak, bazı kullanıcılar yazıcının hızından memnun değil ve kalite ayarlarının zorlayıcı olabileceğini belirtiyor. Genel olarak, ürünün performansı fiyatını karşılıyor ve özellikle öğretmenler için öneriliyor.

Benim hp 3525 inkjet de dublex. Normal kağıt koyup yüksek çözünürlüklü ve bol metin/grafik dolu bir dokümanı print ederseniz tabi ki kağıtta biraz buruşma oluyor. Yazıcı, bunu engellemek için arada duraksıyor ve ekranda -kuruma bekleniyor- yazıyor
Kablosuz, wifi direkt, scan, fotokopi vs, bunlar işleri pratikleştiriyor. Ben dolum yapmıyorum, mürekkep bulaşmasından sıkıldım. Amazondan muadil mürekkep alıyorum. Çip vs sıkıntısı da yok, geleni tak çalıştır. İlk printte, -bu kartuş orijinal değil, bilerek mi aldınız? türü uyarılar çıkıyor sadece
Cihazı +3 yıl ilave garanti ile Bimeksten almıştım,Bimeks batınca ilave garanti de çöp oldu

Son düzenleme:
Kartuşu olmamasına rağmen hala tarayıcı olarak da kullanabildiğim için kutusuyla birlikte gıcır gıcır bir Canon PIXMA MP280 çok fonksiyonlu (mürekkep püskürtmeli) yazıcım var. 15 yılı geçmiştir alalı sanırım.

Yanlış hatırlamıyorsam onda da çift taraflı baskı özelliği vardı ama otomatik miydi elle miydi emin değilim. Muhtemelen otomatik değildi. Fotoğraf baskıları da gayet kaliteliydi.

Marka tercihi olarak Canon'u önerebilirim ben de.

HP Smart Tank 725 All-in-One Tanklı Çok Fonksiyonlu Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı (otomatik çift baskı)​

Geri