Modem Sinyali Sorunu

Öncelikle android tv için 16 Mb internet hızının tümünü televizyon kullansa bile bunun yeterli bir hız olmadığını düşünüyorum.Sorununuzun çözümü olarak kendi deneyimimi aktarayım.Dublex evde Keenetic Extra DSL (KN-2111) modemim alt katta bağlıyken üst kata 500-600 TL ye satın aldığım 1200 Mb repeater taktım.Bağlantı hızım 100 Mb iken üst kattaki TV ye repeater üzerinden 30-35 Mb hız aldım.Lakin sorun bu hızı almakta değil bağlantıda sürekli kopma yaşanmasından dolayı TV de sağlıklı yayın izlenemiyor donmalar yaşıyordum.Bundan dolayı bir modem parası tutan Keenetic Buddy 6 (KN-3411) repeaterı aldım.Sistemi hiç bozmadan önceki repeaterın yerine Buddy 6 yı taktım ve MESH protokolüyle bağladım.Şu anda alt katta 80 Mb olarak ölçtüğüm hızı üst katta Buddy 6 dan birebir alıyorum.Tabii ki hızdan çok daha önemlisi bağlantıda hiçbir kopma yaşamıyorum.Sonuç olarak ben MESH sisteminin ve kesinlikle kopma yaşatmayacak kaliteli bir repeaterın kullanılmasını tavsiye ediyorum.
Çok karışık geldi bana yazdığınız sistem. O kadar fazla bilgili değilim bağlantı konusunda. Yalnızca çözüm olarak mesh sistemi olacak gibi görünüyor. Alt katta modeme bağlanmış mesh cihazı ve ikinci cihazda üst kata ethernet kablosu yoluyla tv box'a bağlayacağım. Sanırım bu yol çözüm olur.

Üst kata koyacağınız üniteyi kablolu bağlamak zorunda değilsiniz.
2000 tl bir bütçe ayırmanız gerekecektir mesh çözümü için.

Ben bu seti kullanıyorum:
Bu model ve bunun bir üst modeli olan m4 arasında çok bir fark var mı acaba? Modemin yanına bir tanesini bağlayıp ikinci cihazı da ethernet kablosu ile tv box'a bağlayacağım olur değil mi?

Çok karışık geldi bana yazdığınız sistem. O kadar fazla bilgili değilim bağlantı konusunda. Yalnızca çözüm olarak mesh sistemi olacak gibi görünüyor. Alt katta modeme bağlanmış mesh cihazı ve ikinci cihazda üst kata ethernet kablosu yoluyla tv box'a bağlayacağım. Sanırım bu yol çözüm olur.

Ben deneyimimi aktarmak için tüm süreci aktardım.Aslında olay şu alt katta modeminiz duracak ve sadece üst kat için bir tane kaliteli repeater alacaksınız.Aldığınız bu repeater ı üst katta bir prize takıp çalıştıracaksınız sonra modeminizin ayarlarına girerek üst kata taktığınız repeater ı MESH protokolü ile ekleyeceksiniz.Repeater modemden aldığı wireless hızı kendisi modemmiş gibi üst katta tekrarlayacak.Yani tek bir repeater almanız yetecektir.Umarım açıklayabilmişimdir.

Bu model ve bunun bir üst modeli olan m4 arasında çok bir fark var mı acaba? Modemin yanına bir tanesini bağlayıp ikinci cihazı da ethernet kablosu ile tv box'a bağlayacağım olur değil mi?
E4 100 mps ye, M4 1000 mps ye kadar destekliyor, hızınız 100 e kadar, M4 gereksiz olur.
İkinci ünite kablolu bağlanmak zorunda değil.

Ben olsam, mesh sistemine vereceğim parayla hızı artırırım

Kesinlikle haklısın MESH kuracaksan bağlantı kopması yaşamamak için kaliteli cihaza vereceğin parayla 16 Mb hızı aktarmaya çalışmak çok pahalı bence.Bu durumda ethernet kablosuyla interneti taşırım daha iyi , en fazla kablo kirliliği olur.

Ev dubleks mi yoksa alttaki ile üstteki farklı daire mi?

Eger kablo cekme sansiniz yoksa Tp link decoyu siddetle tavsiye ederim. Menzil genisleticiye hic bulasmayin cunku cok verimsiz.

Merhaba
Alt kat ve Üst kat aynı elektrik panosundan elektrik dağıtımı yapılıyor ise TP-LINK Powerline Adaptörü kullanarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsin.

E4 100 mps ye, M4 1000 mps ye kadar destekliyor, hızınız 100 e kadar, M4 gereksiz olur.
İkinci ünite kablolu bağlanmak zorunda değil.
Hocam, 100 m2, hazır beton bir ev için nasıl bir cihaz gerekir? Modem wifi 6, hız 500 mbps. Aslında menzili baya uzaklara kadar varıyor da modemin, hız iyice düşüyor ve repeaterlara bağlanıyor. Onlar da klasik 300 mbps, ucuz repeaterlar. Yani f/p olarak, yoksa 3000-5000 lik sistemlerle olayı çözeriz de çok feasable değil

Wifi kopma yaşıyorsanız bence DNS ayarlarınızı statik yapın. Ben öyle yaptım.

Tüm site sakinlerine selamlar. Bir sorum olacak, çok fazla teknik bilgiye sahip değilim. Alt katta bulunan modemden bir üst kata modem sinyal sorunu yaşıyorum. Şöyle ki; Modem smart özellikli televizyona zaman zaman bağlanıyor, 16 mb internet hızım var ve televizyon bunu üst katta 11 mb alıyor. Bazen kopmalar yaşanıyor, bazen de hiç wifi sinyali almıyorum. Buna ek olarak asıl sorun da tv box'ta yaşıyorum. Smart tv'de 11 mb olan hızı tv box ile 4 mb olarak alıyorum. Bu 4 mb hız da çok nadir oluyor, tv box çoğunlukla wifi'ye bağlanmıyor Mesh sistemi veya başka önereceğiniz bir sistem var mı? İnternet kopma sorunu tamamen ortadan kalksın istiyorum.
Airties 5760 kullanıyorum alt katta modem üst katta sıkıntısız çekiyor. Çekim gücü yüksek tavsiye ederim.

Hocam, 100 m2, hazır beton bir ev için nasıl bir cihaz gerekir? Modem wifi 6, hız 500 mbps. Aslında menzili baya uzaklara kadar varıyor da modemin, hız iyice düşüyor ve repeaterlara bağlanıyor. Onlar da klasik 300 mbps, ucuz repeaterlar. Yani f/p olarak, yoksa 3000-5000 lik sistemlerle olayı çözeriz de çok feasable değil
Deco Mesh ile sorun yaşamıyorum ( yaklaşık 125 m2) hız düşmesi,kapsama açısından filan ama gene nereden baksan 2000 tl.

Geri