sezgin4214
Üye
- Konular
- 1
Çok karışık geldi bana yazdığınız sistem. O kadar fazla bilgili değilim bağlantı konusunda. Yalnızca çözüm olarak mesh sistemi olacak gibi görünüyor. Alt katta modeme bağlanmış mesh cihazı ve ikinci cihazda üst kata ethernet kablosu yoluyla tv box'a bağlayacağım. Sanırım bu yol çözüm olur.Öncelikle android tv için 16 Mb internet hızının tümünü televizyon kullansa bile bunun yeterli bir hız olmadığını düşünüyorum.Sorununuzun çözümü olarak kendi deneyimimi aktarayım.Dublex evde Keenetic Extra DSL (KN-2111) modemim alt katta bağlıyken üst kata 500-600 TL ye satın aldığım 1200 Mb repeater taktım.Bağlantı hızım 100 Mb iken üst kattaki TV ye repeater üzerinden 30-35 Mb hız aldım.Lakin sorun bu hızı almakta değil bağlantıda sürekli kopma yaşanmasından dolayı TV de sağlıklı yayın izlenemiyor donmalar yaşıyordum.Bundan dolayı bir modem parası tutan Keenetic Buddy 6 (KN-3411) repeaterı aldım.Sistemi hiç bozmadan önceki repeaterın yerine Buddy 6 yı taktım ve MESH protokolüyle bağladım.Şu anda alt katta 80 Mb olarak ölçtüğüm hızı üst katta Buddy 6 dan birebir alıyorum.Tabii ki hızdan çok daha önemlisi bağlantıda hiçbir kopma yaşamıyorum.Sonuç olarak ben MESH sisteminin ve kesinlikle kopma yaşatmayacak kaliteli bir repeaterın kullanılmasını tavsiye ediyorum.