Lisans Anahtarı Mevzuları

Ben bilgisayara kurulanlarla stabil olanlarla çok ilgilenmiyorum. Microsoft vb. Anlamaya çalıştığım para verip lisanslı alsan da kendi içinde server ile düzenli iletişim kurup sürekli doğrulama yapan programlar. Adobe'yi Creative Cllude yapmadan nasıl çözüyorlar mesela. Ne bileyim bir mimarı yazılım tonlarca para. O zaman bu adamlarda aslında bir çeşit crack yönetimi rakamlara döküyor. Sana veriyor. Sunucu yediği kadar gidiyor demektir. Buradan bu çıkar. Yoksa imkansız.

Ben bilgisayara kurulanlarla stabil olanlarla çok ilgilenmiyorum. Microsoft vb. Anlamaya çalıştığım para verip lisanslı alsan da kendi içinde server ile düzenli iletişim kurup sürekli doğrulama yapan programlar. Adobe'yi Creative Cllude yapmadan nasıl çözüyorlar mesela. Ne bileyim bir mimarı yazılım tonlarca para. O zaman bu adamlarda aslında bir çeşit crack yönetimi rakamlara döküyor. Sana veriyor. Sunucu yediği kadar gidiyor demektir. Buradan bu çıkar. Yoksa imkansız.
Kesinlikle sayısal işlem olduğu sürece İmkansız değilde.Lisanslama bildiğim kadarı ile bütün yazılımlarda aynı algoritma tarzında çalışıyor değişiklikler varsa ne kadar etkili tartışılır ve bana kalırsa halende değişiklik yok gibi ve lisanslama işlem süreci daha çeşitli nasıl diyeyim algoritma şeklinden çıkıp daha kapasitif boyutta farklı bir şekilde uygulanmadığı sürece aynen ve zaten satılmış geçerli olan lisansların başka kullanıcısı olmadığı sürece dediğiniz gibi sunucu yediği kadar gider.Günümüzde Al süreci etkiside degerlendirilirse farklı uygulansada çözülmeyeceği anlamıda taşımayacaktır.

bu işi yapanlar yarı hacker veya hacker oluyorlar genelde yada tersine mühendis uzmanı şöyle söyliyim siz sanirim buluta cloud a gonderilen kontrolu nasil asiyorlar diyorsunuz tersine mühendisler sadece local degil network bilgisi varsa onuda manipüle ediyor sunucuya gidecek degeri kendi sunucusuna gonderip keyi dogrulayip alabiliyor hackerlarin cogu sistem hacklerken tersine mühendislik kullanirlar reklamsiz youtube gibi network tarafini inceleyip tersine mühendislik ile reklamlari kaldırıyorlar yani

Yani yasal olmadan yapılması mümkün değil çünkü. Microfost harici lisanslı programların hepsinin program içinde hem düzenli hem düzensiz aralıklarla firma sunucularına dogrularama yaptırma özelliği var çünkü. Onu da öyle aşıyorlarsa bunun crackten temel düzeyde farkı yok demektir. Ki bu da güvenlik açığı demektir bana kalırsa. O zaman şu soru çıkıyor verdikleri key ile programı nasıl o derecede manipüle ediyorlar? Bunları yapabilen insanlar gider çok daha büyük yerler patlatır. Off-shore banka patlatsa oradaki parayı bitcoine çevirse iki dolaştirsa geçmiş olsun. Sonra bir süre inziva. Sonra temkinli hareket. Bulmak neredeyse imkansız olur. O kadar bilgisi olan insanın bu düzeyde takılması garip. Bir de bir key ile ana programı bu kadar manipüle edebilmeleri gerçekten şaşırtıcı. Ondan benim medikal cihazları kontrol eden bilgisayarda aşırı güvenlik vb takıntısı var firmaların demek ki. Isteseler bir tuşla öldürecekler beni yoksa. Açık kaynak bile istemiyor medikal programlar.

Yani yasal olmadan yapılması mümkün değil çünkü. Microfost harici lisanslı programların hepsinin program içinde hem düzenli hem düzensiz aralıklarla firma sunucularına dogrularama yaptırma özelliği var çünkü. Onu da öyle aşıyorlarsa bunun crackten temel düzeyde farkı yok demektir. Ki bu da güvenlik açığı demektir bana kalırsa. O zaman şu soru çıkıyor verdikleri key ile programı nasıl o derecede manipüle ediyorlar? Bunları yapabilen insanlar gider çok daha büyük yerler patlatır. Off-shore banka patlatsa oradaki parayı bitcoine çevirse iki dolaştirsa geçmiş olsun. Sonra bir süre inziva. Sonra temkinli hareket. Bulmak neredeyse imkansız olur. O kadar bilgisi olan insanın bu düzeyde takılması garip. Bir de bir key ile ana programı bu kadar manipüle edebilmeleri gerçekten şaşırtıcı. Ondan benim medikal cihazları kontrol eden bilgisayarda aşırı güvenlik vb takıntısı var firmaların demek ki. Isteseler bir tuşla öldürecekler beni yoksa. Açık kaynak bile istemiyor medikal programlar.
Kanunsal boyut bana göre şu günümüzde yeterliliğini bitirmiş boyutta düzenlemeler her şekilde şart.Bunlar lisanlama olayından çok daha farklı boyutta ve oldukça farklı ag yöntemi ve dolaylı yolla ilerleyen unsurlar.Yinede imkansızlık unusuru taşımıyorlar.Her zaman kendileri için açık kapı vardır ve bunu bulan içeri girer mantığı işliyor.Kapalı ag sistemleri gelişşsede bir yol bulunabilir.Dizilerdeki gibi çok azılı Sıkı bir düşman yoksa korkmaya gerek yok. 😌

Günümüzdeki gelişmeler ile internet baglantısı boyutunda hiç bir şekilde imkansız kelimesi geçerli bir tabir değildir.

Son düzenleme:
Ben telegramdn Windows için ücretsiz Retail key buldum 2-3 senedir kullanıyorum

Elbette. Ama maalesef düzenlemeler çok geriden geliyor. Bir de firmaların gereksiz fiyat yükseltme politikaları insanları buna teşvik ediyor bence. Tamam bir müzik beste programı o bedel eder. Zaten ona uygun fiziksel ekipmanlar o programdan pahalı. Onu alan adam onu da alır. Ama basit düzeyde işler için bazı firmaların uyguladığı fiyatlandırma politikası akıl alır gibi değil. YZ şirketleri hem bilişim hem normal hayattaki kanunları dümdüz ediyor. Dokunan yok. Burada basit bir iş hukuki olarak olmadık yerlere gidiyor. Şirketlerin de bunun artık farkına varması lazım ama dediğiniz gibi sert hukuki düzen şart. Bilhassa YZ şirketleri için.

Hukuk dünyanın her yerinde bana göre 50 yıl öncesinde kalmış ve günümüz şartlarındaki sosyal hayat tarzının açık şekilde sanal gelişmesi ile nasıl bir hukuk düzeni oluşturulacağı tartışmanın ana kaynagından öte halen düzenlemeleri yamalayarak ilerleme yolu tercihini ön planda tutugu sürece en basitinden en üst seviye devlet güvenliği dahil sadece internet boyutunda oluşuma gidildiğinden böyle gideceği açık..Açık kapıyı bulan her şekilde iyi yada kötü ile seçim yaparak kendini adapte ediyor.Kaçınılmaza boyut farkı tepki göstermez.

Hak veriyorum. Ancak hukuki sistemi ve temel kuralları, kurucu kuralları koyacak kişiler için metoakrat bir özerklik olmalı. Hukukçu, sosyoloji uzmanı, toplumsal psikiyatri uzmanları vb daha birçok alandan bir araya gelecek bir heyet işinin ehli kişilerden ılgili konuyla ilgili raporları alacak. Sonra uzmanlar ile hukukçular konular üzerinde uzlaşacak. Sonra temel prensipler belirlendikten sonra hukuk yapilacak ve hem opsiyonel hem gelişime açık hem de sistemim check balans noktaları çok sağlam olacak şekilde olacak. Siyâset kurumu kafasına göre değil. Sisteme göre sorun çözmek için kanun yapacak sonrasında. Ve bunu yine metoakrat bir sistem içinde yapacak. Yoksa hiçbir hukuki sistem bugünün gerekliliklerini karşılayamaz. Buna başta bilişm geliyor. Hukuk fakültesinde Roma Hukuku dersi okutulur. Öğrenciler ezberle geçer. Roma Hukuku vaktinde o şekilde dizayn edilmeseydi Roma tarihe çok daha erken karışır kaybolur giderdi.

hocam onlar criptografi kullanırlar büyük ihtimalle tersine mühendisliklede bazı şeyler kırılabildiği gibi bazı sistemlerde yıllar alabilir dediğiniz gibi off-shore olayı olsa büyük paralar ama belliki aynı kolaylıkta değildir kırması

Anahtar kayden nerelere geldi konu😀

Oluşan yönetim içinde zaten bu kimliklerde insanlar oluyor ha siyasi olarak ilerlliyor o ayrı.Kanun yapıucılar kurumu olarak farklı bir oluşum olmalı lakin asla ve asla özerlklik boyutunda olmamalıdır.Dediğiniz boyut ne geçmişte yapılabilmiş nede gelecekte yapılabilirliği yönetim bu dediğiniz kimlikte insanlar tarafındanda olsa mantıken sadece sözde kalacaktır.
Günümüzde sanal sosyallik boyutu ve pandemide oluşan dünyadaki sosyal boyutun iyileştirilemeyecek şekilde bozulması ile ne roma hukuku nede amerika,ingiliz,alman,arap,Türk hukuku olsun tepetaklak etmiştir bu gerçekle gördüğümüz bazı devletler AL yazılımıyla yapılmış güvenlik yapılanmasına bel baglamışsa,15 yaş altına yasak koymakla yetinilmeye başlanmışsa ve önemli bir gerçeklikle aile içi hukuk boyutuna ilkokuldan başlayan egitimler göz ardı edildiği sürece ve ailelerin kendisi bu hukuku uygulamadığı sürece gelişecek nesil içinde geçmiş nesil zaten geçmişte kaldı ve bana göre dediğiniz oluşum sadece fikirde kalmaya mahkumdur.

Bunların ötesinde bana göre bu yazılımsal boyuttaki hukuki arayış vesaire kendi içinde olan dijitallik kavramında asla düzeltilemeyecek olması şeklindedir.0 ve 1 kodu işlendiği sürecede hukuki boyut Ahlaki boyutu en başta fiyatlama olarak ezdiği sürecede çok çok alt seviyelerde bir risk yada görünmezlik oluşturmasından başka bir şey olmayacaktır.

Yazan tasarlayan sadece insan olduğu sürece 0 ve 1 ile ilerlyen algoritmatik işlemler aşılamaz değil.Sonuçta Al da geçmişin izleriyle veri oluşturuyor,ileriye dönük veri üretmeside geçmişten aldıklarıyla bir yere kadar.

Son düzenleme:
Adobe ve Canva site adresi fiyat bakcaktım.

Geri