Oluşan yönetim içinde zaten bu kimliklerde insanlar oluyor ha siyasi olarak ilerlliyor o ayrı.Kanun yapıucılar kurumu olarak farklı bir oluşum olmalı lakin asla ve asla özerlklik boyutunda olmamalıdır.Dediğiniz boyut ne geçmişte yapılabilmiş nede gelecekte yapılabilirliği yönetim bu dediğiniz kimlikte insanlar tarafındanda olsa mantıken sadece sözde kalacaktır.
Günümüzde sanal sosyallik boyutu ve pandemide oluşan dünyadaki sosyal boyutun iyileştirilemeyecek şekilde bozulması ile ne roma hukuku nede amerika,ingiliz,alman,arap,Türk hukuku olsun tepetaklak etmiştir bu gerçekle gördüğümüz bazı devletler AL yazılımıyla yapılmış güvenlik yapılanmasına bel baglamışsa,15 yaş altına yasak koymakla yetinilmeye başlanmışsa ve önemli bir gerçeklikle aile içi hukuk boyutuna ilkokuldan başlayan egitimler göz ardı edildiği sürece ve ailelerin kendisi bu hukuku uygulamadığı sürece gelişecek nesil içinde geçmiş nesil zaten geçmişte kaldı ve bana göre dediğiniz oluşum sadece fikirde kalmaya mahkumdur.
Bunların ötesinde bana göre bu yazılımsal boyuttaki hukuki arayış vesaire kendi içinde olan dijitallik kavramında asla düzeltilemeyecek olması şeklindedir.0 ve 1 kodu işlendiği sürecede hukuki boyut Ahlaki boyutu en başta fiyatlama olarak ezdiği sürecede çok çok alt seviyelerde bir risk yada görünmezlik oluşturmasından başka bir şey olmayacaktır.
Yazan tasarlayan sadece insan olduğu sürece 0 ve 1 ile ilerlyen algoritmatik işlemler aşılamaz değil.Sonuçta Al da geçmişin izleriyle veri oluşturuyor,ileriye dönük veri üretmeside geçmişten aldıklarıyla bir yere kadar.