Laptopta işlemci olarak AMD mi yoksa İNTEL mi ?

rixza

Üye
Konular
2
Sifir oyun icin laptop almayi düsunuyorum size 2 sorum olacak sizce AMD mi yoksa İNTEL mi ve asus mu yoksa lenovami yardim edermisiniz arkadaslar simdiden tesekkurler

Asus intelde olur asus laptopta olur lenovo hakkında pek bilgim olmadığı için ve güvenililirlik konusunda asusu bildiğim için asus önerdim. Asıl önemli olan bütçenize uygun bir işlemci bulmak ve testlerini izlemeneniz gerekiyor. Turbo ile maks kaç ghz hızına ulaşıyor, ısı değerleri ne kadar, tdp değeri kaç bunlar da önemli detaylar. Zaten oyun için laptop alacağınız için pek fark etmeyecektir günümüz şartlarında hemen hemen ikisinin de birbirinden iyi yanları var. Ekran kartı daha önemli olduğu için buna ayrı bir özen gösterin hocam kaç watt çekiyor bakın ne kadar çok watt çekerse o kadar performans alırsınız. Mesela örnek olarak 3080 80 watt ile 4050 40 watt ekran kartında 3050 daha güzel performans verecektir.
(Değerler ve modeller temsilidir takılmayın.)

Sifir oyun icin laptop almayi düsunuyorum size 2 sorum olacak sizce AMD mi yoksa İNTEL mi ve asus mu yoksa lenovami yardim edermisiniz arkadaslar simdiden tesekkurler
Oyun için kesinlikle AMD işlemci öneririm Marka seçimi konusunda yardımcı olamayacağım

Bu soruyu bu şekilde genelleyerek sorarsanız alacağınız cevaplar da hatalı olacaktır. Tüm laptop cpu'larını düşünerek AMD iyidir, Intel kötüdür demek imkansızdır, spesifik ürün sormanız gerekir. Şu laptopu mu bunu mu alayım gibi.

Aynı şey markalar için de geçerli, Lenovo (Lenova değil) da Asus da çok büyük üreticiler ancak her ikisinin de çok sorun çıkaran modelleri var, bana en sorunsuz (genel anlamda ve kendi tecrübelerime göre) ürün çıkaran ve f/p puanı yüksek olarak Acer geliyor, kesinlikle seçenekler arasına almanız gerekir.

Ama tekrar ediyorum böyle genellemeler yerine, ürün sormanız gerekir.

Ayrıca bu testleri profesyonel olarak yapan web siteleri var, oraları referans alabilirsiniz, ekte oyun performansına göre sıralanmış laptop işlemci listesi paylaştım, onu da inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Laptop CPU Gaming Chart.jpg
    Laptop CPU Gaming Chart.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 10
Oyun laptopunda işlemcinin pek önemi yok. Ekran kartını kaldıracak güçte işlemci takarlar.

Her markanın sıkıntılı laptopları var.
mesela hp victus 16 serisinde bazı modeller durduk yere ekranı kapatıyor.

Monsterın servis desteği iyidir, bios pili biter, ücretsiz gönderirler, kasa vidası eksik diye mail atarsın, cevap gelecek diye beklerken aldığın laptopı sistemlerinden bulup kayıtlı adresine tam takım vida seti gönderirler, gibi.

Bende kendi bilgisayar tecrübelerime göre işlemci intel - ekran kartı AMD şeklinde kullanıyorum sürekli ve memnunum , diğer arkadaşların söylediği gibi her markanın kendine göre eksi ve artıları var ve elektronik biraz da şans demektir ;)

Asus intelde olur asus laptopta olur lenovo hakkında pek bilgim olmadığı için ve güvenililirlik konusunda asusu bildiğim için asus önerdim. Asıl önemli olan bütçenize uygun bir işlemci bulmak ve testlerini izlemeneniz gerekiyor. Turbo ile maks kaç ghz hızına ulaşıyor, ısı değerleri ne kadar, tdp değeri kaç bunlar da önemli detaylar. Zaten oyun için laptop alacağınız için pek fark etmeyecektir günümüz şartlarında hemen hemen ikisinin de birbirinden iyi yanları var. Ekran kartı daha önemli olduğu için buna ayrı bir özen gösterin hocam kaç watt çekiyor bakın ne kadar çok watt çekerse o kadar performans alırsınız. Mesela örnek olarak 3080 80 watt ile 4050 40 watt ekran kartında 3050 daha güzel performans verecektir.
(Değerler ve modeller temsilidir takılmayın.)
hocam oncelıkle uzun uzun verdıgınız bılgıler ıcın tesekkurler ekran kartı 5070 ti 140 w ıyımı sızce

Oyun laptopunda işlemcinin pek önemi yok. Ekran kartını kaldıracak güçte işlemci takarlar.

Her markanın sıkıntılı laptopları var.
mesela hp victus 16 serisinde bazı modeller durduk yere ekranı kapatıyor.
örnek excalıbur g920 modelı 5070 Tİ 140 w ekran kartı işlemci olarak ise intel İ9 14900HX 64gb ddr5 5ram 2T ssd 300hz monıtor yenıleem hızı sızce nasıl hocam

Geri