Kasiyerlik mesleği yavaş yavaş bitiyor..."Jet Kasa" uygulaması BİM'e de geldi

BabaPro

Paylaşımcı
Konular
75
Kasiyerlik mesleği yavaş yavaş bitiyor...

"Jet Kasa" uygulaması BİM'e de geldi

Aşağıda Video Ve Fotoğraf Var Bakabilirsiniz

Ekli dosyalar

• ssstwitter.com_1757938684287.mp4
    1.6 MB
  • IMG_20250915_152043.jpg
    IMG_20250915_152043.jpg
    255.8 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Zaten tek eleman ile tüm mağazayı yürütmeye çalışırken kasa kuyruğu 1km oluyordu şimdi daha iyi olmuş.

Umarım yükü hafifletir.

Ben bim'e gittiğimde önümde teyzelerim iade işlemi yapıyorsa; aldıklarımı yerine bırakıp, oradan çıkıp gidiyorum. Ertesi gün gittiğimde halen devam eden iade işlemi gördüm. :) Kısacası Jet kasa bim'e ağır gelir. Kasiyerlerimiz de işsiz kalmaz merak etmeyin.

Bu Jet Kasalar ilk önce Koç Holding döneminde Migros'a gelmişti. Gruplar halinde örgütlenip Jet Kasalara mualif olmuştuk o zaman. Kasiyerlerin işsiz kalacağı fikriyle eylemler falan filan. Anadolu Yakasındaki pilot uygulama olan mağazaların Jet Kasalarının kullanım oranı epey düşük gelmiş. Sonra uygulamayı kaldırdıklarını açıklamışlardı. Cidden de kalktı. Sonra koyuldu mu tekrar bilmiyorum. Çok uzun zamandır evden zor çıkıyorum. Migros'a gitmek falan hikaye. Ama söyleyeyim. Kullanmayın. Kullandırtmayın. Yakında robotlar hoş geldiniz diyecek zaten. Çalışma şartları ayrı konu ama çalışanı koruyun. Birgün sizin çalıştığınız sektöre de zıplacak bu iş. Geciktirebildiğiniz kadar geciktirin. Benim fikrim bu yönde.

BİM'de ya da diğerlerinde, işi kasiyer olan ya da sadece kasiyer olan kaç kişi var ki? Hamallık, temizlikçi, depocu, ürün sorumlusu, çırak, aşçı, kurye.. Yani orada çalışanlar bir sürü işi yapmak zorunda, belki üzerlerindeki bazı yükleri, bu şekilde kaldırırlar da en azından iş tanımları daha az maddeye indirgenmiş olur.

Vaktinde yurt dışında gördüklerim beni bu fikre itiyor. Bu işi tutturan firmalar personel eksiltip dediğiniz gibi daha az personele yine aynı işlerin kalanını daha yoğun yaptırmayı politika edinmişler. O nedenle böyle söyledim. Yoksa mesajımda dediğim gibi çalışma şartlarıaynı konu diye belirtmiştim üstadım.

bu sistem avrupada uzun zamandir cogu alisveris magzalarinda mevcut aldigini okutup ister nakit ister kartla öde cik git.

Migros'ta denk gelmiştim, insanlar beceremediği için cihazların başında yine bir kasiyer duruyordu ve tüm işlemlerle kasiyer uğraşıyordu yine :ROFLMAO:

Decathlonda da başlamış, gittiğimiz mağazada tek kasiyer yoktu

Koşu bandı almak istesem jet kasadan mı geçireceğim, nasıl olacak bu. :D Etiket okutmak yeterli mi? daha önce hiç kullanmadığım için soruyorum.
Hocam, danışma kısmı, aynı zamanda ödeme de kabul ediyor, sanırım büyük ürünler oradan geçiyor. O ürünlerin teslimatı zaten mağazadan değil depodan yapılıyor, koşu bisikleti almıştım, oradan biliyorum. Sıkıntılı konu, ödeme yapmadan önce eposta ve cep telefon nosu girmek gerekiyor, bir sürü zaman kaybı. Onay linki tıkanıyor vs. 2 çorap aldık, resmen pişman olduk. Decathlon kartı varsa kartı okutunca işler daha pratik.

Hocam, danışma kısmı, aynı zamanda ödeme de kabul ediyor, sanırım büyük ürünler oradan geçiyor. O ürünlerin teslimatı zaten mağazadan değil depodan yapılıyor, koşu bisikleti almıştım, oradan biliyorum. Sıkıntılı konu, ödeme yapmadan önce eposta ve cep telefon nosu girmek gerekiyor, bir sürü zaman kaybı. Onay linki tıkanıyor vs. 2 çorap aldık, resmen pişman olduk. Decathlon kartı varsa kartı okutunca işler daha pratik.
Bu sistem bizim memlekette oturursa, eminim benzin istasyonlarında benzini de kendimiz doldurduğumuz sisteme geçeriz. Benim ömrüm yeter mi, görür müyüm onu bilemiyorum.

Arkadaşlar buradan bir örnek vereyim (Dubai), Carrefour'un uygulaması var, aldığınız her şeyi sepete atarken telefonunuzla barkodlarını okutuyorsunuz, uygulama ürünü görüyorsunuz, fiyatını beğenmezseniz çıkarabilirsiniz, bu şekilde daha kasaya gitmeden, sepetinizdeki her ürün sisteme girilmiş oluyor, yine jet kasa benzeri alana geldiğinizde, uygulamadaki kodu okutuyorsunuz, ürünler direk sisteme aktarılıyor, kart ile ödüyorsunuz. Eğer kartınızı sisteme tanımlarsanız, ödemeyi de uygulamadan yapıp, direk çıkıyorsunuz.

Tabi bizim ülkede böyle bir şey olsa, herhalde çok istismar eden olacaktır :)

Burger kingdede var kasiyersiz ürün alabiliyorsun

Bu sistem bizim memlekette oturursa, eminim benzin istasyonlarında benzini de kendimiz doldurduğumuz sisteme geçeriz. Benim ömrüm yeter mi, görür müyüm onu bilemiyorum.
Geçer, niye geçmesin. Şarjı kendimiz yapıyoruz mesela ve o kablo narin insanlar için baya ağır

Geri