Işık Hızına %99 Oranında Yaklaşabiliriz!Peki Bu Nasıl Mümkün Oluyor?

Ortalık epey karışmış anca okuyabildim konunun devamını @Thanos @MAYDONOZ Kafalarınıza sağlık
Yeşillensin biraz forum. M3u M3u M3u anladık giren beleş yayın için giriyor da biraz da Bilim ve felsefe vb. alanında (-ki sığ bir spor alanı gelmesine rağmen bu kategoriler maalesef hala yok, istiyoruz @Sinetech abeeey...) forumu daha da zenginleştirmek için gerekirse ban yemeyi göze alarak ilerlemeyi hedefliyorum. Forum daha çok yeni hemen hemen senesini bile daha yeni dolduracak. Zamanla daha da büyüyerek ve gelişerek ilerleyeceğiz. Yeter ki saygı sınırlarını aşmayalım, gerisi inanın çok kolay...

Ölüm ve bilinmez sonrası için değil mi esas muamma ve muamma olduğu için korku. Tesadüfen oluştuğumuza asla inanmıyorum lakin bir cennet vaadi ile çıkar ilişkisinde de hareket etmem gerektiğine de inanmıyorum. Yaratılmamızın nedeni bilemem ama insan-ı kamil olmak için elimizden geldiğince bu hayat hiçin hareket etmeliyiz abim. Kapasitemiz yetiyorsa bunu bilim alanında eğer yetmiyorsa sokaktaki bir hayvana bile yardım ederek elimizden ne geliyorsa işte.. İlla ki "her şey zıttını içinde barındırır" ve sen o zıttın pozitif tarafında olmalısın. Velev ki varolmadığına inanıyorsu, olmasan bile olmadığın tarafta güzel şeyler oluşturarak olma...
Kesinlikle katılıyorum. İyi şeyleri denemeliyiz. Ben insanım. Düşünüyorum. Bilincim var. Ben insanlığı bilim anlamında ileriye götürmeyi isterdim... Keşke ölümsüzlük olsaydı. (Hep genç kalarak) ama herşey istediğimiz gibi olmuyor hayatta.. O kadar kitap okudum araştırdım ki bu konularda.. Telefonlarım Bilgisayarım bu bilgilerle dolu... Aklınızın almayacağı kadar farklı konular... Ama şundan eminim aslında kendimle konuşuyorum .. Kafayı yemedim .. ;)

İnancım var. Bir sürü sebebi var ama ... Rüyalar... Beyin dinlenme aşamasında alfa seviyesi çıkıyor ve rüya görmeye başlıyorsun.. Bazen o kadar gerçekçi rüyalarki .. Aynısını o gün gerçek hayatta yaşıyorsun... İstihare mesela.. Ayakta istihare .. Denediniz mi ? Ben denedim .. Ama ilk denediğinizde korkuyorsunuz bayağı... Sonra gerçek olduğunu gözlerinizle görünce.. İnancım bana bir tanrının olduğunu gösteriyor. Ama kesinlikle 1 tanrı.

Kesinlikle katılıyorum. İyi şeyleri denemeliyiz. Ben insanım. Düşünüyorum. Bilincim var. Ben insanlığı bilim anlamında ileriye götürmeyi isterdim... Keşke ölümsüzlük olsaydı. (Hep genç kalarak) ama herşey istediğimiz gibi olmuyor hayatta.. O kadar kitap okudum araştırdım ki bu konularda.. Telefonlarım Bilgisayarım bu bilgilerle dolu... Aklınızın almayacağı kadar farklı konular... Ama şundan eminim aslında kendimle konuşuyorum .. Kafayı yemedim .. ;)
Kesinlikle seni anlıyorum. Bazen insan öyle bir noktaya gelir ki okuduğu, araştırdığı şeyler birikir de birikir, sonunda “Bunları benle konuşacak biri var mı acaba?” diye iç sesine döner. Ve o iç ses bazen senden daha bilgili, bazen de senden daha manyaktır 😄

Ölümsüzlük konusu da ayrı bir dert… Hep genç kalarak sonsuza dek yaşamak? Kim istemez ki! Ama belki de sınırlı olmamız, bazı şeyleri daha değerli kılıyor. Yine de, “bilinç aktarımı”, “kuantum zihin” falan derken, belki de o yolculuk başladı bile, kimbilir?

Bilgisayarlar, telefonlar, klasör klasör dosyalar... Hepsi bir hazine ama en büyük hazine aslında bu bilgileri sindirmiş ve sorgulayan bir zihin. Kafayı yememişsin @harunsibel61 , merak etme... Aksine, fazla aklı başında olup da kafayı yediğini düşünenler kulübüne hoş geldin. Üyeliğin onaylandı 😄

İnancım var. Bir sürü sebebi var ama ... Rüyalar... Beyin dinlenme aşamasında alfa seviyesi çıkıyor ve rüya görmeye başlıyorsun.. Bazen o kadar gerçekçi rüyalarki .. Aynısını o gün gerçek hayatta yaşıyorsun... İstihare mesela.. Ayakta istihare .. Denediniz mi ? Ben denedim .. Ama ilk denediğinizde korkuyorsunuz bayağı... Sonra gerçek olduğunu gözlerinizle görünce.. İnancım bana bir tanrının olduğunu gösteriyor. Ama kesinlikle 1 tanrı.
İnanç, bazen kitaplardan değil, yaşadıklarımızdan ve hissettiklerimizden doğar. Rüyalar da bunun en güçlü yansımalarından biri olabilir gerçekten. Özellikle insan, bir rüyanın gerçekte yaşandığını fark ettiğinde ya da istiharede gördüğü şeyin çıktığını gözleriyle görünce, "Tesadüf mü, yoksa bir işaret mi?" diye sorgulamadan edemiyor.

Ayakta istihare konusu ise hem cesaret hem de teslimiyet istiyor belli ki. Deneyimleyen birinin gözünden duyunca etkisi daha güçlü oluyor. Ve evet, bazen bilimin ya da mantığın ötesinde, “hissedilen” bir gerçeklik var. Kalbin, aklın önüne geçiyor.

Tek Tanrı inancı da, birçok kişinin ruhsal huzur bulduğu, içsel bir merkez noktası. Kimi bunu yaşamda düzenle, kimi dualarda, kimi ise kendi içine döndüğünde hissediyor.

Senin bu tecrübelerin, inancını sadece bir “öğreti” değil @harunsibel61 , aynı zamanda yaşanmış bir hakikat haline getiriyor. Çok değerli bir bakış açısı. Paylaştığın için bizimle teşekkürler..

Umarım ölmeden kafamdaki hayallerimden birini umarım gerçeklestiririm.. Teşekkürler kardeşim anlayışın güzel sohbetin için...

Geri