İlk Bilgisayarınız

İlk makinem Amiga500 idi. İlave 512 MB ramlı ve monitörlü. Ondan ayrılmak çok zor olmuştu hala çok üzülürüm.
Bu da seneler önce servet ödeyip aldığım makine. Arkadaşım kredi çekip araba almıştı bende kredi çekip bu makineyi almıştım.

Fatura

Son düzenleme:
İlk makinem Amiga500 idi. İlave 512 MB ramlı ve monitörlü. Ondan ayrılmak çok zor olmuştu hala çok üzülürüm.
Bu da seneler önce servet ödeyip aldığım makine. Arkadaşım kredi çekip araba almıştı bende kredi çekip bu makineyi almıştım.

Ekli dosyayı görüntüle 957

Ben ilk ibm 8080 çipsetli makinasını kullamıştım. 486DX çok lüks makinaydı SX makinalar biraz daha ucuzdu. ilk 286 makinalar çıktığında hayran kalmıştık

486 DX-2 50 benim ilk bilgisayarımdı. 90 lı yıllar.. 210 MB HDD- 4GB RAM – ki o zamanlar çoğu arkadaşımda 1 yada 2MB ram var.. Nasıl seviniyoruz. Ders çalışıacz bahanesi ile oyun oynmak için hatrı sayılır bir para vererek almıştık.. Ama eve gelip kurduğumda ve ilk oyunumu (Simon of the Sorcerer) açtığımdaki mutluluğun tarifi yok.. Şu an gençlerin bu hazzı aldığını sanmıyorum. Gece kalkıp bakıp yatardım o denli yani:) Cem yılmazın dediği gibi teknoloji hayatımıza giriyor bazı haraketler yerini değiştiriyor buna bağlı olarak sanırım duygularda köreliyor :)

Saygılar ..

486 DX-2 50 benim ilk bilgisayarımdı. 90 lı yıllar.. 210 MB HDD- 4GB RAM – ki o zamanlar çoğu arkadaşımda 1 yada 2MB ram var.. Nasıl seviniyoruz. Ders çalışıacz bahanesi ile oyun oynmak için hatrı sayılır bir para vererek almıştık.. Ama eve gelip kurduğumda ve ilk oyunumu (Simon of the Sorcerer) açtığımdaki mutluluğun tarifi yok.. Şu an gençlerin bu hazzı aldığını sanmıyorum. Gece kalkıp bakıp yatardım o denli yani:) Cem yılmazın dediği gibi teknoloji hayatımıza giriyor bazı haraketler yerini değiştiriyor buna bağlı olarak sanırım duygularda köreliyor :)

Saygılar ..

O zamanlar ha diyincede bilgisayar alınamıyordu. Ön sipariş veriyordun sıra bekliyordun. O makinaların kokusu bile farklıydı

O zamanlar ha diyincede bilgisayar alınamıyordu. Ön sipariş veriyordun sıra bekliyordun. O makinaların kokusu bile farklıydı
Evet bilgisayar fuarı vardı oradan almıştık fuar bitiminde teslim ettiler eve , bir de çalıştırıp gittiler :) ne günlerdi...

Benim ilk bilgisayarım videolarımda da arkada görünen Amstrad CPC 464.

1732544046015

Bu resmi bir proje için çekmiştim, halen daha çalışır bir örneğinin olması çok keyifli.

Aslında Amiga 500 almak için yola çıkmıştık ancak babam bir de televizyon almak istediği için uğradığımız Arçelik bayisi olan arkadaşı (muhtemelen elinde Amiga olmadığı için) en iyisi bu ve kızım da hep bununla ders çalışıyor (!) diyerek bize Amstrad'ı vermişti. Ama şu açıdan çok rahat ettik, kendisine ait monitörüyle satılıyordu, Amiga ya da C64 gibi ekstra bir masraf gerektirmediği ve TV'ye de bağlamak zorunda olmadığımız için bol bol oyun oynayabilmiştik, pardon ders çalışmıştık :)

Ama biz çocukken en güzel olan şey farklı platformlar ve çeşitlilik olması. Arkadaşlarımızın evinde C64, Amiga, Atari 800 XL ya da MSX kullanabilirken, onlar da bize gelip Amstrad'ı kurcalayabiliyordu. Tabii ki kral Amiga 500'dü.

Daha sonra ilk paramı kazanınca Amiga 500 aldım, sonrasında Kadıköy Joy Bilgisayar'da gördüğüm, harddiskli A1200'ü de para biriktirip almıştım. Hayatımda en keyifle kullandığım cihaz bu olabilir :) İnternete ilk defa A1200'le bağlanıp, web siteleri yaptık, ICQ ya da IRC yazılımlarının Amiga sürümleri ile sosyal medya deneyimlerini ilk önce Amiga'da yaşamıştım.

90'ların sonuydu sanırım Gateway firması Amiga'yı satın alınca çok ümitlenmiştik ama maalesef tekrar hayata döndürülemedi.

Ekli dosyayı görüntüle 957
170MB'yi (170GB) olarak
4MB'yi de (4GB) olarak anlamışım...
Sonra yılına baktım 93. Kafam allak bullak oldu. Nasıl olur diye? :)
Ama değişmeyen tek şey Dolar$ Hala çok iyi para.

170MB'yi (170GB) olarak
4MB'yi de (4GB) olarak anlamışım...
Sonra yılına baktım 93. Kafam allak bullak oldu. Nasıl olur diye? :)
Ama değişmeyen tek şey Dolar$ Hala çok iyi para.
O zamanlar 500 $ kadar vermiştik bilgisayarlara , o parayı saklasak şimdi araba alır mıydık :)

O zaman öküz alaydık şimdi çiftliğimiz olurdu para basardık 😁

Geri