Hiremco Magic USB-A DVB-S2 4K Uydu Tuner

Her iki cihazla ilgili veriler ve sorunları okuyunca; e2 cihaz üreticilerinden böyle bir tuner işi gelse müthiş olur. Özellikle dokun kanal geçişleri, dokun ıptv kanal geçişleri olacağı için talep çok olacaktır.

Her iki cihazla ilgili veriler ve sorunları okuyunca; e2 cihaz üreticilerinden böyle bir tuner işi gelse müthiş olur. Özellikle dokun kanal geçişleri, dokun ıptv kanal geçişleri olacağı için talep çok olacaktır.
e2 linuxlerden neden böyle bir ürün gelsin. Zaten e2 lerde tuner dahili oluyor sorun çıkarmıyor . Linux açık kodlu.Android lisanslı ürünlerde google tuner istemediği için lisanslı cihazlarfa tuner olmuyor. İşlemcilerde tunera geliştirme yapmadığı için bir kısır döngü var.

Bu donmalar filan nedir ? Ben anlamadım.tam inceleme videoları gelmeden hiçbiri alınmamalı bence.
Yıllardır büyük ihtyaç olan tuner meselesi bu şekilde usb tunerlarla çözüldü. Eleştiri yapmak kolay. Eski işlemcili hibrit boxlara mahkumiyet bitti. Bu iki cihazdada sorun yok. Türksat uydu geçişinde kanalları pd deperleri doğru yapa madığı için ( türksat yayın kanalını açın nasıl tipler çalıştığını görün ) yayınlarda tp geçişlerinde donma kasmalar olabiliyor.
Bu cihazların adaptör girişide var enerji yetersizliklerindede donma kasma olabiiliyor adaptörle kullanarak sorunu aşabiliyoruz.

Son düzenleme:
Usb tunerlerde; Kanalı değiştirdiğiniz anda USB tuner içindeki çip, yeni frekansa (TP - Transponder) kilitlenmek zorundadır. Sinyal seviyesi veya kalitesi sınırda (zayıf) ise, tuner'ın sinyali yakalayıp "kilitlenmesi" milisaniyeler yerine saniyeler sürer. Bu süreçte ekranda mozaiklenme veya donma görülür.

Linux tabanlı klasik uydu alıcıları doğrudan donanıma komut verir. Android tabanlı cihazlarda ise tuner sinyali yakalar, bunu USB veri yolu üzerinden (driver aracılığıyla) Android işlemcisine aktarır, oradan video oynatıcı koda (decoder) ulaşır. Bu katmanlar arası veri akışında gecikmeler ve takılmalar yaşanabilir.

Bazı Android TV box'ların işlemcileri, yüksek bitrate'e sahip HD veya 4K uydu yayınlarının codec (kod çözme) işlemlerini anlık olarak (donanımsal olarak) yaparken zorlanabilir. Bu da kanal geçişlerinde ani kare (frame) kayıplarına ve mozaiklenmeye yol açar.

Çanak antenin yönü tam hassasiyette değilse veya LNB eskidiyse, sinyal kalitesi yüksek görünse bile BER (Bit Error Rate - Hata Oranı) yüksek olabilir. Bu da veri paketlerinin bozulmasına ve ekranda karelenmelere neden olur.

Adaptörle kullanmak cihazın daha stabil çalışmasına katkı sağlar.

Bunlar hep bilgi kimse vermez😏

Tv android ise olur . Tv nin yazılımı androidmi. Değilse olmaz . O zaman tunerl içinde olan hibrit android box alıp kullanabilirsiniz buna gerek yok.
Matrix pro nun ilk çıkanında tuner sorunlu diyorsun olabilir ama yazılımı bu Türkiye deki ekip hiç oralı olmadı. Kanal listesi ekranda iken numara tuşları çalışmaz mı ? Ya bilmeden numara tuşlayıp kanal aça aça bulucan yada listede aradığını bulana kadar aşağı yukarı dolaşacan. Yıl 2023 te bu ufacıcık ama büyük sorun olan bu duruma bile çözüm bulmadılar. Listede kanal arama yaparken kumandanın pilleri işte bu sebeplerden bitiyor.
Epg yi açıp kapatma seçeneği yok ekranı komple kaplıyor. Hele ki yazılım ekibini övdünüz ya çok merak ettim hiç güncel oscam vermez mi online update cihazda var ama işlemi yok çalıştırmıyorlar.
Next firması online update yi güncellediğimizde hem softkeyler güncelleniyor , hemde oscam güncelleniyor.Kaan bey videolarında ben uydudan anlamam diyor yani çok üstüne düşmüyor kısacası.3 yılda çözüm bulmayan firma bu çıkaracağı ürüne mi yazılım verecek, Kaan beyin video da bahsettiği çok uğraştık meselesi satışa uygun hale getirmenin çalışması sonrasını beklemeyin.

Next Kanky link android programına güncelleme gelmiş, google playden güncelleyebilirsiniz.

Next'in cihazı telefonlarda da çalışıyormuş.

Mibox kullanıyorum malumumuz tek USB var. Ben USB çoğaltıcı ile aynı anda maus ve gerektiğinde flash bellek kullanabiliyorum bu çoğaltıcıda. Acaba boş bir slota bunuda bağlasam sorun olurmu? Ne bileyim çakışma çalışmama vs.
Çoğaltıcıda aynı anda maus-flash bellek ve birde bu cihaz olduğunu varsayarsak.
Yazılım yükleme usb girişine hub baglanınca çalışıyorsa ve Usb hub prof seri tipinde ise rahatça çalışır ve dediğim gibi usb port yazılım atma portu olan direkt işlemciye baglı olan kullanılmalı.Diğer usb ler zaten 1 usb olanda dahil (yazılım usb portu hariç )hub entegreyle çalışıyor.Bazı modellerdede yazılım usb portu da b-hub entegreye kodalanan da var.Bazı modellerde ana chipsetin 3 usb girişide direkt kullanabiliyor oda şansa.
Dediğim şekilde harici besleme şartı ile kullanabilirsiniz soruın olmaz.Basit usb hub ise harici powerda olsa işinizi görmez.

Bu ürünün gelişme aşamasını dinledim okudum uydu istegi güçlü ise kanal geçişleri yavaşta olsa ki bu üründe izlediğim kadarıyla gayet ideal seviyede ve alınabilir fiyatları mevcut.

Dijital işletim sistemi linüx veya android olan cihazlarda kanal geçişi şimdiye kadarki elime geçenlerin çogunda fazla olmasada normal hd uydulardan biraz daha yavaş.
Benim gibi zaping bagımlılığı varsa tatminkarlık kişiye göre değişsede bu üründe daha iyi bir hız mevcut diye gördüm. Android cihazların çogunda rgb bit olarak görüntü eski DM800 hd pvr deki dual Dvi çıkış gibi olmasada hdmi olarak gayet iyi.Cihaz 10 bit desteği varsa hatta 12 bit varsa aktif edilmeli tabi ekranda desteklemeli renk tonları açısından en düşük kontrasta bile ciddi far ediyor.
O yüzden bu ürünü geliştiren değerli arkadaşlar artık bunun üzerinede ince düznlemelere gidip üst versiyon olarak geliştirmeli diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Geri