Güne Bir Rock/Metal Müzik Bırak

Sinetech 

Admin
Konular
88
Diğer konu çok karıştı, bence başlıkları kategoriye ayırmamız lazım. Aynısının arabesk, tekno, dans, rap versiyonlarını da sizlerden bekliyorum, beni ilgilendiren müzik türleri bunlar olduğu için bu başlığı ben açmış oldum.

Çok geç keşfettiğim için gerçekten üzüldüğüm gruplardan bir tanesidir Y&T. Youtube videolarının altındaki yorumlarda benzer şeyleri çok defa okudum. Neyse ki siz de şu an bu efsane grupla tanışıyorsunuz :)

Before Mötley Crüe, before RATT, even before there was a Metallica, Y&T was slogging away in sweaty rock clubs around America. When the band formed in the early 1970s, little did they know they would set the standard for hard rock bands that trailed. Many of the biggest acts of the ’80s became popular opening for headliners Y&T—and cut their teeth on the band, as evidenced by the Y&T mentions in tell-all books by acts such as Metallica and Mötley Crüe.

İkinci mesaj da benden gelsin. 20 yıl kadar önce bildiğim kadarıyla Jerry C tarafından ilk defa çalınan ve bir dönem dünyada gitar çalıyorum diyen herkes için bir nevi yarışma haline dönen "Canon Rock"ın en iyi versiyonlarından biri.

Flood yapmadan Cole Rolland'dan bir de Dragon Force gitar coverı koyalım ki metal müziğin ne kadar teknik gerektiren ve çalması zor bir tür olduğunu gösteren iyi bir örnek ve çok da iyi bir şarkı dinlemiş olalım.

Senfonik de olur mu hocam?

İkinci mesaj da benden gelsin. 20 yıl kadar önce bildiğim kadarıyla Jerry C tarafından ilk defa çalınan ve bir dönem dünyada gitar çalıyorum diyen herkes için bir nevi yarışma haline dönen "Canon Rock"ın en iyi versiyonlarından biri.

Flood yapmadan Cole Rolland'dan bir de Dragon Force gitar coverı koyalım ki metal müziğin ne kadar teknik gerektiren ve çalması zor bir tür olduğunu gösteren iyi bir örnek ve çok da iyi bir şarkı dinlemiş olalım.

Dragon Force 5:01 🫡
Kiesel A2 ye benzese de üst eşik kilit sistem ( tel değişimi ve sıfır akort yapan ne küfür eder, o ayrı mevzu) büyük olasılıkla özel üretim. Buralarda satılmaz ki bu, hoş satılsa da bu döviz kuruyla kim alacak o da apayrı mevzu. (Algıda seçicilik) neyse ozan güzel dile getirmiş sazı maşallah diyelim.

Şarkıların en güzel taraflarından biri de tekrar dinlenirken alakasız olanlar da dahil akıllarda anılar tekrar canlandırabilmeleridir.
Sanırım 5. si düzenlenen İstanbul Rock'n Coke etkinliğine gelmişti (Yuh! O bile 18 sene oluyor!) ya tesisata uyum sağlayamadılar ya da iç problemlerinden midir bilemem berbat ötesi bir sahne performansları sergilemişlerdi. Konserin ortasında benim gibi diğer izleyenlerin topluluk halinde diğer sahneye kaçırtmışlardı. (Diğer alternatif sahnede kendini piyasaya henüz tanıtma aşamasında olan "BEDÜK"ü (Serhat Bedük) keşfetmiştim. Elektronik müzik türünü bir "Yüz yüzeyken Konuşalım" bir de hala Bedük'ten dinlerim. Hepinize Günaydınlar.

ilginç bir cover buldum buyrun

Bu arada bu şarkının sözlerinin yaklaşık çevirisini şöyle şuraya iliştireyim.

Enter Sandman​

"Duanı et küçüğüm
Hiç kimseyi atlama, oğlum
Herkes olsun duanda
Battaniyeye sarın, sıcacık
Günahtan korur seni
Taki uyku perisi gelene dek
Tek gözüz açık uyuyorsun
Yastığını sıkıca kavrayarak
Gider: ışık
Gelir: gece
tut elimi
Gidiyoruz düşler ülkesine
Ters giden bir şeyler var, ışığı kapa
Düşüncelerin yoğun bu gece
Ve pamuk prenses'e ilişkin değiller
Savaş düşleri, yalancıların düşleri
Ejder alevlerinin düşleri
Ve ısıran şeylerin
Tek gözüz açık uyuyorsun
Yastığını sıkıca kavrayarak
tut elimi
Gidiyoruz düşler ülkesine
Şimdi uykuya yatıyorum
Ruhumu koruması için Tanrı'ya dua ediyorum
Eğer ölürsem uyanmadan
Ruhumu alması için Tanrı'ya dua ediyorum
Sus küçük bebek tek kelime söyleme
Ve duyudğun bu sese aldırma
Yalnızca yatağının altındaki canavarların sesi
Dolabının içindeki, kafanın içindeki
Kum tanesi
Tut elimi
Gidiyoruz düşler ülkesine"

Yoruma bir şey diyemem de çaplarında güzel çalmışlar be.

Arkadaşlar ortam çok yumuşamış, biraz sertlik lazım :p

Biraz gençliğimize gidelim.

Gorefest - Erase (1994)

Carcass - Heartwork (1993)

Biraz daha gençliğimize yaklaşalım :D

Amon Amarth - One Thousand Burning Arrows (2016)

1993 yılındaki konserlerinde canlı izlemiştik :)

Yanlış hatırlamıyorsam belli bir sayıda Coca Cola kapağı mı ne biriktirip bilet almıştık galiba. Bağdan Caddesine baştan sona dolaşıp 2 bilete yetecek kadar kapak topladığımızı hatırlıyorum, yine yanlış hatırlamıyorsam Vakko mağazasının tezgahına yerlerden topladığımız kapakları atmıştık ve oradaki görevli tek tek saymıştı :)

O sene Guns N Roses, Metallica, Bon Jovi ve Scorpions izlemiş ve hayatımızın en güzel senelerinden birini böylece yaşamıştık 🥲

Geri