Güne Bir Film Müziği Bırak

Charlie Chaplin - The Great Dictator-Müzik; İnception( Time) Filmine ait ama bu sahneyi çok etkili aypmış.

Dünya'yı Diktatörler yönetiyor, o yıllardan bu yıllara değişen hiçbir şey olmamış, maalesef.
Charlie Chaplin'nin o yıllardaki ön-görüleri çok isabetli ve hala geçerli

1973 yapımı Umut Dünyası, Tarık Akan'ın ilk dönem filmleri arasında en beğendiklerimden biridir. Müzikleri de bir çok filmin müziğine imzasını atmış olan usta isim Yalçın Tura'ya aittir.

Başrollerinde Bill Murray ve Sharon Stone gibi oyuncuların yer aldığı 2005 yapımı Broken Flowers filminde de kullanılan 70'li yılların en önde gelen Etiyopyalı caz müzisyeni Mulatu Astatke'den "Yekermo Sew" isimli parça.
Bir dönem telefon melodisi olarak da kullanmıştım bu parçayı :)

Erkekleri de ağlatan bir filmdir. :)
Ayrıca filmin yönetmeni de Türkan Şoray'dır.
Vosvos'un uçurumdan yuvarlanma sahnesini saymazsak; Benim için başyapıt.

Gülcan; Sözün, yeminin böyle miydi?
Artık, İbrahim değil misin, yoksa?
Oda içindeki suya, Düğme ucundaki ışığa, O '' Medeniyet'' dediğin bir şeylere(?) Değiştin mi, sattın mı bizleri (?)

Why was aragorn teary eyed when he said for frodo v0 5n2qwqi46fua1

Son düzenleme:
28 yıllık filmin müziği sabah sabah kafamda çalıyor. Çık arkadaşım kafamdan, çık yaw!
Hayır evli barklı ve mutluyum. Olm ben neden sabah sabah aşk acısı çekiyorum? 🤔

Erkekleri de ağlatan bir filmdir. :)
Ayrıca filmin yönetmeni de Türkan Şoray'dır.
Vosvos'un uçurumdan yuvarlanma sahnesini saymazsak; Benim için başyapıt.

Gülcan; Sözün, yeminin böyle miydi?
Artık, İbrahim değil misin, yoksa?
Oda içindeki suya, Düğme ucundaki ışığa, O '' Medeniyet'' dediğin bir şeylere(?) Değiştin mi, sattın mı bizleri (?)

Ekli dosyayı görüntüle 5728

En sevdiğim Türk filmlerinden. Filmi bu kadar iyi ve akılda kalıcı yapan unsurlardan biri de Yalçın Tura'nın müzikleri. Yalçın Tura Türk sinemasına müzikleri ile en çok katkıda bulunan üç beş isimden biridir bana göre.

28 yıllık filmin müziği sabah sabah kafamda çalıyor. Çık arkadaşım kafamdan, çık yaw!
Hayır evli barklı ve mutluyum. Olm ben neden sabah sabah aşk acısı çekiyorum? 🤔

Ne Çektin be Selahattin😂

Konuyu görüntüleyenler

Geri