Yardım GMK. G3.N100 Sesde çatlama cızırtı sorunu LÜTFEN yardım.

Konular
1
Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorunumdan bahsetmek istedim umarım yardımcı olabilirsiniz.benim cihazım gmk g3 nucbox intel(R) n100..800 mhz.cihazı alalı bir ay oldu ilk aldığımda ürünle birlikte gelen win 11 ile cihazı kullanmaya başladım sonra win 11 24H2 güncellemesini yaptım ve sorun burada başladı ses çalarken hoparlörde 3 veya 5 saniyede bir çatlak veya cızırtı gelmeye başladı..intel sitesinden farklı driverler kurdum fakat düzelmedi.üretici'yi bilgilendirdim hala geri dönüş yapılmadı..bu arada kullandığım hoparlör hp.marka ve cihazda sorun yok. DHS-2111 2.0 Mini Taşınabilir Multimedya Speaker Hoparlör..pc de başka hoparlör denedim ve aynı sorun ondada oldu..bende cihaza win10 yükledeim ve sorun ortadan kalktı derken bu seferde başka driver sorunları yaşadım ve win 11e geri döndüm..birde şunu söylemek isterim cihazı açtıktan bir süre sonra ses çatlamaya başladığında cihazı kapatıp tekrar açınca sorun düzeliyor..Umarım bana yardımcı olabilirsiniz..gerçekten çok cansıkıcı bir durum.şimdiden tüm forum üyelerine ve adminlere çok teşekkür ederim

Bu sürücülerden denediniz mi kurmayı?
Kendi sitesinin verdiği bağlantı adresi 24H2 için.

Anladığım kadarıyla komple sistem sürücüleri için. İçerisinde de ses vardır mutlaka diye düşünüyorum ama bilemiyorum tabi ki.

Bu sürücülerden denediniz mi kurmayı?
Kendi sitesinin verdiği bağlantı adresi 24H2 için.

Anladığım kadarıyla komple sistem sürücüleri için. İçerisinde de ses vardır mutlaka diye düşünüyorum ama bilemiyorum tabi ki.
Evet hocam denedim malesef sonuç alamadım.Fakat ilginç birşey söylemek isterim.Cihazı ilk açtığımda ses'te çatlama oluyor .Cihazı kapatıyorum ve tekrar açıyorum ses normale dönüyor..evde birkaçtane ses sistemi var onlarıda denedim ve sorun devam ediyor.Demek istediğim hoparlörler sağlam.Cihazın 3.5 soketide sağlam.İlginç bir durum birtürlü çare bulamadım.Üretici ile bağlantı kurdum ve kendi siteleri sizin verdiğiniz linke yönlendiriyor.Bütün driverleri kaldırıp onları kurdum ve sonuç aynı..Birçok forumda çare aradım ve anladımki butür cihazları pek tercih eden yok (mini pc).Ben cihazdan memnunum win11 orijinal ve lisanslı.Multimedya olarak ve birkaç perogram kullanıyorum benim işimi fazlasıyla görüyor.Ayrıca ilgilenip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Çalışmalarınızda başarılar.

Evet hocam denedim malesef sonuç alamadım.Fakat ilginç birşey söylemek isterim.Cihazı ilk açtığımda ses'te çatlama oluyor .Cihazı kapatıyorum ve tekrar açıyorum ses normale dönüyor..evde birkaçtane ses sistemi var onlarıda denedim ve sorun devam ediyor.Demek istediğim hoparlörler sağlam.Cihazın 3.5 soketide sağlam.İlginç bir durum birtürlü çare bulamadım.Üretici ile bağlantı kurdum ve kendi siteleri sizin verdiğiniz linke yönlendiriyor.Bütün driverleri kaldırıp onları kurdum ve sonuç aynı..Birçok forumda çare aradım ve anladımki butür cihazları pek tercih eden yok (mini pc).Ben cihazdan memnunum win11 orijinal ve lisanslı.Multimedya olarak ve birkaç perogram kullanıyorum benim işimi fazlasıyla görüyor.
Anladım. Eğer windows 10 kullanırken o sürücülerle bu sorun olmuyorsa windows 10 sürücülerini yedekleyin ses için.
Daha sonra windows 11 kurduğunuzda kurulan ses sürücülerini kaldırıp windows 10 için olan sürücülerle güncelleyin ses kartını.

Eğer kurmakta sorun yaşamıyorsanız ve sorunsuz çalışıyorsa sürücülerin otomatik güncellenmesini kapatmanız gerekebilir tüm aygıtlar için.
O da bilgisayar sağ tık özellikler, sistem bilgileri, gelişmiş sistem ayarları, Donanım ve son olarak da oradan Aygıt yükleme ayarlarına gidip Evet olan seçeneği Hayır olarak değiştirmelisiniz.

Anladım. Eğer windows 10 kullanırken o sürücülerle bu sorun olmuyorsa windows 10 sürücülerini yedekleyin ses için.
Daha sonra windows 11 kurduğunuzda kurulan ses sürücülerini kaldırıp windows 10 için olan sürücülerle güncelleyin ses kartını.

Eğer kurmakta sorun yaşamıyorsanız ve sorunsuz çalışıyorsa sürücülerin otomatik güncellenmesini kapatmanız gerekebilir tüm aygıtlar için.
O da bilgisayar sağ tık özellikler, sistem bilgileri, gelişmiş sistem ayarları, Donanım ve son olarak da oradan Aygıt yükleme ayarlarına gidip Evet olan seçeneği Hayır olarak değiştirmelisiniz.
Merhaba hocam onu'da denedim ilk başlarda sorunun çözüldüğünü sandım ama sonuç aynı'ydı.Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

Merhaba hocam onu'da denedim ilk başlarda sorunun çözüldüğünü sandım ama sonuç aynı'ydı.Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
Onu yaptıktan sonra aygıt güncellemelerini kapattınız değil mi? Yani kapatmazsanız güncellemeler ile birlikte sürücüyü değiştirir çünkü. Eğer yaptığınızda size çözüldüğünü düşündüren ilk yüklemeden sonra sorun olmaması ama sonradan yine olmasıysa bundan dolayı olabilir.

Onu yaptıktan sonra aygıt güncellemelerini kapattınız değil mi? Yani kapatmazsanız güncellemeler ile birlikte sürücüyü değiştirir çünkü. Eğer yaptığınızda size çözüldüğünü düşündüren ilk yüklemeden sonra sorun olmaması ama sonradan yine olmasıysa bundan dolayı olabilir.
Merhaba hocam evet otomatik güncellemeyi kapatıp. Sistem yedeğini aldım. Herhangibir sorunla karşılaşırsam geri dönüş yapmak için..

İşletim sistemine göre farklılık gösteriyormuş.
Anakart problemi olduğunu düşünmüyorum. Sürücü desteğiyle alakalı bir durum olduğu belli. Windows 10 kullanırken olmayan şey Windows 11 kullanırken oluyorsa.

Bu arada @ercansenturk2834 pek bir masrafı olmayacağı için denemeniz için bir tavsiyede bulunabilirim. O da USB ses kartı kullanmak.

Zaten dahili ses sürücüleri de çok gelişmiş değildir diye düşünerek kaybınız olacağını sanmıyorum eğer harici bir ses kartı kullanırsanız.

75 TL'den başlar fiyatları zaten pek pahalı ürünler değiller. Tabi maksimum fiyatlarda daha performanslı ve kalitelilerini de bulabilirsiniz ama en azından sorunu çözeceğiniz ana gelene kadar yani üretici tarafından tam bir çözüm sunulana kadar 75-200 TL aralığında bir tane alıp kullanmaktan bir şey kaybetmezsiniz. Aksine sizi rahatsız eden o seslerden kurtulabilirsiniz.

Alırken en az Windows 10 destekleyen bir ürün almayı unutmayın ama eğer değerlendirirseniz.

İşletim sistemine göre farklılık gösteriyormuş.
Anakart problemi olduğunu düşünmüyorum. Sürücü desteğiyle alakalı bir durum olduğu belli. Windows 10 kullanırken olmayan şey Windows 11 kullanırken oluyorsa.

Bu arada @ercansenturk2834 pek bir masrafı olmayacağı için denemeniz için bir tavsiyede bulunabilirim. O da USB ses kartı kullanmak.

Zaten dahili ses sürücüleri de çok gelişmiş değildir diye düşünerek kaybınız olacağını sanmıyorum eğer harici bir ses kartı kullanırsanız.

75 TL'den başlar fiyatları zaten pek pahalı ürünler değiller. Tabi maksimum fiyatlarda daha performanslı ve kalitelilerini de bulabilirsiniz ama en azından sorunu çözeceğiniz ana gelene kadar yani üretici tarafından tam bir çözüm sunulana kadar 75-200 TL aralığında bir tane alıp kullanmaktan bir şey kaybetmezsiniz. Aksine sizi rahatsız eden o seslerden kurtulabilirsiniz.

Alırken en az Windows 10 destekleyen bir ürün almayı unutmayın ama eğer değerlendirirseniz.
Mehaba hocam mesajınıza şimdi bakabildim.Benden çok yaşayacaksınız. bende size onu danışacaktım ki siz benden önce davrandınız.Dün gece aklıma gelmişti.Sizin tavsiye edeceğiniz bir marka varmı sorun çıkartmayacak.Tavsiyenizi değerlendireceğim.Bugün birkaçtane video izledim ve bazı harici seskartlarıda seste çatlama veya cızırtı yapıyormuş.Almışken sorunsuz ürün olsun (Bilindik bir marka)Creative baktım ama biraz pahalı geldi.Muadili bir ürün olursa daha iyi olur. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim Allaha emanet olun.

Anakart problemine de benziyor... Garanti den servise yollayın...
Merhaba Hocam Anakart problemi olduğunu düşünmüyorum.win 10 yüklüyorum ilk başlarda sorun düzeliyor fakat birsüre sonra aynı sorun tekekkür ediyor .Cihazı kapatıp yeniden açıyorum sorun düzeliyor.win 11 dede aynı oluyor..Bende cihazı açıyorum bir iki dakika sonra kapatıp tekrar açıyorum o şekilde kullaıyorum (şimdilik).Latte hocamın tavsiyesi kafama yattı ve mantıklı geldi..Sorunsuz bir Marka araştırıyorum..Sizin tavsiyeniz ne olur acaba bilmek isterim.Cevabınız için çok teşekkür ederim.Allaha emanet olun.

Mehaba hocam mesajınıza şimdi bakabildim.Benden çok yaşayacaksınız. bende size onu danışacaktım ki siz benden önce davrandınız.Dün gece aklıma gelmişti.Sizin tavsiye edeceğiniz bir marka varmı sorun çıkartmayacak.Tavsiyenizi değerlendireceğim.Bugün birkaçtane video izledim ve bazı harici seskartlarıda seste çatlama veya cızırtı yapıyormuş.Almışken sorunsuz ürün olsun (Bilindik bir marka)Creative baktım ama biraz pahalı geldi.Muadili bir ürün olursa daha iyi olur. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim Allaha emanet olun.
Haklısınız iyi ve kaliteli bir tane seçip satın almayı istemekte fakat ben direkt şu ya da bu diye tavsiyede bulunamıyorum.
Bu konudaki tek tavsiyem gözünüze kestirdiklerinizi tek tek ya da bir liste yapıp kullanıcı deneyimlerine ve varsa videolu incelemeleriyle ayırmak.

Bilgisayardaki ses donanımı neyi ne kadar sağlıyorsa fazlasına gerek yok sonuçta aynı iş için kullanılacak. O yüzden çok maliyetli tercihler yapmanıza da gerek yok diye düşünüyorum.

Haklısınız iyi ve kaliteli bir tane seçip satın almayı istemekte fakat ben direkt şu ya da bu diye tavsiyede bulunamıyorum.
Bu konudaki tek tavsiyem gözünüze kestirdiklerinizi tek tek ya da bir liste yapıp kullanıcı deneyimlerine ve varsa videolu incelemeleriyle ayırmak.

Bilgisayardaki ses donanımı neyi ne kadar sağlıyorsa fazlasına gerek yok sonuçta aynı iş için kullanılacak. O yüzden çok maliyetli tercihler yapmanıza da gerek yok diye düşünüyorum.
Merhaba hocam sizin de dediğiniz gibi fazlasına gerek yok.bir müddet araştırma yapmam lazım.Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

merhaba hocam böyle birşey gördüm trndyol da ne dersiniz .Kullanıcı yorumları da iyi..

Birde bu var hocam sizin de fikrinizi almak isterim..

merhaba hocam böyle birşey gördüm trndyol da ne dersiniz .Kullanıcı yorumları da iyi..

F/P olan bir ürün gibi. Yineliyorum çok şey beklemeye gerek yok bağlanacak cihazı anakart üzerindeki ses kartı gibi besleyip sonuç versin yeter. Yorumları da güzel elbette. Fakat olumlu dersek daha doğru olur. Pek bir detay verilmemiş.
Birde bu var hocam sizin de fikrinizi almak isterim..
Açıkçası 900 TL fiyatı var. Buna değer mi bilemiyorum sizin tercihiniz ve paranız tabi ki. Ben ilk seçeneğe yönelmenizi tavsiye ederim. Eğer ki şu anda yaşadığınız sorunu yaşamaz iseniz bunu bir çözüm olarak kabul edip daha kaliteli ve seçenekli bir ürüne yönelirsiniz bu ürün gibi.

Öncelikle uygun fiyatlı bir ürünle paranızı da riske atmadan test edip sonuç almalısınız bana göre.

F/P olan bir ürün gibi. Yineliyorum çok şey beklemeye gerek yok bağlanacak cihazı anakart üzerindeki ses kartı gibi besleyip sonuç versin yeter. Yorumları da güzel elbette. Fakat olumlu dersek daha doğru olur. Pek bir detay verilmemiş.

Açıkçası 900 TL fiyatı var. Buna değer mi bilemiyorum sizin tercihiniz ve paranız tabi ki. Ben ilk seçeneğe yönelmenizi tavsiye ederim. Eğer ki şu anda yaşadığınız sorunu yaşamaz iseniz bunu bir çözüm olarak kabul edip daha kaliteli ve seçenekli bir ürüne yönelirsiniz bu ürün gibi.

Öncelikle uygun fiyatlı bir ürünle paranızı da riske atmadan test edip sonuç almalısınız bana göre.
Merhaba hocam tavsiyenizi değerlendireceğim.Cevabınız için çok teşekkür ederim

Geri