Giriş Ücreti 30.000 TL YETERLİ Mİ SİZCE

rtaras

Üye
Konular
9
Merhaba,
İşten yeni ayrıldım. İş gorusmemde stok kontrolleri masa başı 30.000 ücret verdiler. Sizce nasıl ? Yol+YemekSgk gitmeli miyim lisans iktisat mezunuyum 4 yıllık tecrübem var.

Ülke üniversiteli işsiz kaynıyor resmen her yerde liyakatsizlik boy göstermeye devam ediyor..
Hocam öncelikle işten ayrılma sebebinizi bilmemekle birlikte geçmiş olsun veya hayırlı olsun diyorum hangisi uygunsa kabul edebilirsiniz, bence yaşadığınız şehrinde bu şartlara elverişli olması gerekiyor diye düşünüyorum. Yani 30k maaş ile pahalı bir şehirde geçinmek zor olabilir tabi kaç kişilik ailesiniz bunlar da önemli faktörler. Yani ufak bir aylık harcama hesabı yaparak bütçe kontrolünüzü gözden geçirerek ona göre uygun adım atmanız bence sizin yararınıza olacaktır. Şimdiden hayırlı uğurlu olur inşallah, başarılar diliyorum.

şimdi bir çok düşünülmesi gereken konular var ilk işe gireyim boş gezmeyeyimse girer çalışırsın yok
kariyerse ayrı ,evliysen ayrı ,sehir ayrı vs

Bu sizin yaşadığınız yere hayat şartlarına ve size baglı. Evli isin bekarım? Yeter bence. Faturalar market yani yeter bence sonucta. Hani hesapli olursaniz yeter. Bir de her ay kenari biraz koymaya calissaniz mantikli olur. Yani yeter bence. İki asgari ucretli olan bile geciniyo. ama tabi cocuk olmucak bi de ev cok luks olmucak ve buyuk sehir olmucak. en az asgari ucret alsak eskisehirde cok zorlanmayiz. Ama İstanbul biraz zorlayabilir. Neyse cok masraf yapilmadigi surece gecinilir.

Merhaba,
İşten yeni ayrıldım. İş gorusmemde stok kontrolleri masa başı 30.000 ücret verdiler. Sizce nasıl ? Yol+YemekSgk gitmeli miyim lisans iktisat mezunuyum 4 yıllık tecrübem var.
Giriş 30 da sonradan 60 yapmayacak diyecek tamam bu enayi otuza razı oldu 2,5 en fazla 5 fazla teklif edecek şansını denemekten vazgeçme çalışmaya çok ihtiyacın varsa hemen gir aynı zamanda başka daha iyisini de araştırmaya devam et özel sektör adamın kanını emer ömrünü tüketir sömürttürmeyin kendinizi ssk imiş onu bile lutüf sayıyor şerefsizler sanki yasal zorunluluk değil de babasının hayrına veriyor

Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim öncelikle bekarım sigaram vs yok. Çok sosyal bir insan da değilim cafe vs.yok. Simde su yönden fikrinizi almak isterim. Şuan Ocak zammını beğenmeyip, iş degistiren çok olacak diye düşünüyorum , sanayinin başkenti Kocaeli'de oturuyorum. Başlangıç olarak başlasam daha sonra iyi bir iş çikarsa oraya giderim diye düşünüyorum. Boş durmayı seven biri değilim. Office programlarını orta derecede kullanabiliyorum.Siz olsanız girer miydiniz yoksa girmeden şubat ayının bitmesini beklersiniz? Fikir oluşması adına soruyorum. Biliyorum forum dışı bir konu ama malum maddiyat olmadan bişey olmuyor değerli forumdaşlar.

Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim öncelikle bekarım sigaram vs yok. Çok sosyal bir insan da değilim cafe vs.yok. Simde su yönden fikrinizi almak isterim. Şuan Ocak zammını beğenmeyip, iş degistiren çok olacak diye düşünüyorum , sanayinin başkenti Kocaeli'de oturuyorum. Başlangıç olarak başlasam daha sonra iyi bir iş çikarsa oraya giderim diye düşünüyorum. Boş durmayı seven biri değilim. Office programlarını orta derecede kullanabiliyorum.Siz olsanız girer miydiniz yoksa girmeden şubat ayının bitmesini beklersiniz? Fikir oluşması adına soruyorum. Biliyorum forum dışı bir konu ama malum maddiyat olmadan bişey olmuyor değerli forumdaşlar.
Şahsen bahsettiğiniz şartlar altında girerdim nasılsa idarelik olacak boş durup hazır para yiyeceğime en azından cebime gireni yerim ama dediğim gibi bu benim şahsi fikrim.

Durumunuza bakılırsa bu koşullarda yeterli denilebilir, tabii ki yaşam standartlarınızın değişmesine orantılı olarak bu rakam göreceli olacaktır.
Şahsi fikrim boş durup körelmektense girip başlayın ama asla kemikleşmeyin. Daha iyi fırsatlar çıkınca da durmayın. Sezen Aksu'nun şarkısında geçtiği gibi "Yitirmeli ne varsa, başlamalı yeniden" diyerek devam edin. Ne olursa olsun, hakkınızda hayırlısı olsun.

Durumunuza bakılırsa bu koşullarda yeterli denilebilir, tabii ki yaşam standartlarınızın değişmesine orantılı olarak bu rakam göreceli olacaktır.
Şahsi fikrim boş durup körelmektense girip başlayın ama asla kemikleşmeyin. Daha iyi fırsatlar çıkınca da durmayın. Sezen Aksu'nun şarkısında geçtiği gibi "Yitirmeli ne varsa, başlamalı yeniden" diyerek devam edin. Ne olursa olsun, hakkınızda hayırlısı olsun.
Severim böyle mesaj içinde mesaj veren yaratıcı cevaplar.

Yorumlarınız için teşekkürler @Laperdesi boş durmak insanı psikolojik olarak tüketiyor. Evet maaş metropole göre düşük ama boş durmak bana göre değil. Ülkede torpilin vs yoksa özelde kalıcı olmak zor yüksek maaş zaten kimsede yok eğer yazılım vs bilmiyorsanız standartlarda iseniz tabii yeni şartları değerlendireceğim.

1000009258

✅Eko'nun dediği gibi
Ülkemiz mı nimet
Almanya mı?

⬇️⬇️⬇️⬇️⤵️

✅Almanya'da işe gidenler yemeğini kendi götürür işyeri yemek vermez.
Genelde böyle ekmek arası götürülür.
Bu benim 10 Eylül 2021 günkü öğle yemeğimdi.
Mavi kutuda havuç ve biber vardı.

Almanya'da işçiler işe kendi araçları ile gider servis olayıda yok.
Bir çok insanın işi ortalama 15-20 km uzakta olur.
Bazıları 50-60 km uzakta çalışmak zorundadır.

Kimya Fabrikası BASF firmasında çalıştığımda 25 km yolum vardı.
(orada 2002-2005 arası 3 yıl çalıştım)

O yıllarda sabah vardiyası saat 05:30 da başlardı öğleyin saat 14:00 de mesai bitiyordu.

O zamanlar ek iş olarak taksi sürüyordum.

Kimya fabrikasındaki işim saat 14:00 de bittikten sonra taksiye 15:00 de başlıyor akşam saat 20:00 e kadar sürüyordum.

Sonra durağa dön arabaya süpür temizle hesaba teslim et derken saat neredeyse 20:45 oluyordu.

Akşam yemeğine ye yat sabah yine 25 km uzakta olan işe saat 05:30 da başlıyordum.

3 vardiya çalıştığım için gececi ve sabahçı olduğumda öğleden sonra taksi sürüyordum sabahtan taksi yoktu.

Kahpe gençlik o zamanlar 33-35 yaşlarındaydım yorulmak bilmiyordum.

Takside bir çok arkadaşda aynı böyle bu düzende ek iş olarak çalışıyordu.

Ayrıca her pazar günüde sabah 09:00 dan gece 01:40 a kadarda taksi sürüyordum.
(O yıllarda pazar günleri hep çalıştım)

Son tramvay 01:40 da gelirdi oradan müşteri çıkarsa çıkardı çıkmazsa iş öyle biterdi.

Tabi yine taksiye süpür temizle hesaba teslim et derken gece saat 02:00 a geçiyordu.

O yıllarda takside iyi iş vardı taksi süren fazla yoktu onun için bol bol çalışma fırsatımız oluyordu.

Köln Havaalanının kargo bölümünde çalıştığımdada ek iş olarak taksi sürdüm o işte sadece gececi olarak çalışıyordum.
(Havaalanında 2001-2002 arası 1,5 yıl çalıştım)

İşten gelince yatıyordum saat 14:00 de kalkıyor saat 15:00-20:00 arası taksi sürüyordum.

Taksiden geldikten sonra sadece 30-40 dakika yemek yeme ve işe hazırlanma fırsatım vardı ondan sonra Havaalanında saat 21:45 te gece vardiyası başlıyordu.

Havaalanıda bize 25 km uzaklıktaydı.

Şimdi bakıyorum burada bir çok genç iş beğenmiyor yada sadece bir yerde çalışıyor öldüm bittim yoruldum diyor.
Onlara anlamakta zorlanıyorum.
Çekici İsmail

Geri