Fiziksel Hatası olmayan Dreamstar i4 ve Dreamstar i6 TV Box Cihazlarımızı Kurtaralım

koraskaan

Üye
Konular
2
2024 10 19 12 17 05
Dreamstar i4 ve Dreamstar i6 Tv Box cihazlarınızı çöpe atmayın. Fiziksel hatası yoksa güncel son versiyon orjinal yazılımıyla daha stabil ve ekleme uygulamalarla canlandırıyoruz.
Tivibu
Turkcell TV+
Türksat TV (TV Her Yerde)
Netflix
Amazonvideo

Disneyplus
Tivimate ve diğer İPTV uygulamaları ile

Rootlu ve Rootsuz tüm servisleri sorunsuz kullanabilirsiniz.

Orjinal Firmware ile tüm servisler aktif ve cihazların tüm kendi özellikleri ile kullanabilrsiniz.
Air Kumanda ve diğer özellikler sorunsuzdur, driver sorunları yaşanmaz orjinal yazılım şeklinde kullanırsınız.
Sonrasında çıkacak olan güncellemeleri sorunsuz indirebilir ve ya kurabilirsiniz.

Ekleme yapılan Storelardan uygulamalara daha fazla ulaşabilirsiniz.

Cihaz için tavsiye isteyenler olursa;
Dreamstar İ6 6K Android Tv Box 64GB
Şuana kadar kullandığım en iyi cihaz şeklinde öneride bulunabilirim.
Performans ve yeterli yer anlamında ben kendi açımdan memnunum , en büyük eksiği firmanın gerekli desteği göstermediği düşüncesindeyim, kendi yaşadığım sorunlardan sonra kendime oluşturduğum Firmware dosyasıyla daha stabil çalıştığını düşünüyorum.

İlgilenen kullanıcılar DM ile iletişime geçebilir.

Son düzenleme:
B2 kullanıyorum ben Android 10 var ama iyi maşallah
Kullanmadığım için birşey diyemem lakin şöyle yapalım, cihazın kullanıcısı olarak bizlere özelliklerini yazarsan ve kullandığın kadarıyla artıları ve eksileri nelerdir kullanıp gözlemlediğin kadarıyla bilgi verirsen burada hem piyasada araştırma içerisine giren arkadaşlarada bi ön izleme olmuş olur.

Bundan sonrada yazacak olan arkadaşlar kullandıkları cihazların bilgilerini ve kullanıcı olarak gözlemlerini yazarlarsa cihaz tercihi yapacak arkadaşlar faydalansınlar en azından ön bilgi olur hepimiz için.

Hocam elinizde neyin firmware dosyası var ? neyi ne ile kurtarıyoruz biraz açıklar mısınız ? tam anlaşılmıyor .
Şöyle açıklayayım o zaman kısa bir özet geçeyim bilgilendirme açısından.
Evimde kullandığım 2 adet Dreamstar i6 tv box var ve çevremde bulunan eş dost hısım akrabayada aldırdım, baya bi aldırdım memnun kalınca sayısıda az değil öyle diyeyim, diğer kullandığım cihazlara baktığımda performans ve yer açısından baya bi farklılık oluşturuyordu benim için.
Cihazımda güncellemelerinden birinde yaşadığım sorun sonrası firmayla destek hattı üzerinden iletişime geçtik ancak beklediğim desteği göremedim, çağın koşullarında sanırım insanımızı biraz hafife alıyorlar.
Araştırdım malesef cihazı çöpe at diğerinide elinden çıkar gibi sözlerle muhatap oldum, o kadar kişiye aldırmışım kendimde dahil yani paramız çöp demeye geldi olay, lakin cihaz kullandığım sürede gerçekten memnun kaldığım tek cihazdı.
firmadan img dosyalarını istedim ancak vermediler bende kendim, biraz bilgi biraz tecrübeyle kendi img dosyalarımı üretmeye başladım ve kendi cihazımıda bu süreçte kurtardım bu şekilde, şimdi diğer aldırdıklarımın güncellemelerinide kendim yapıyorum, bazı eklemeler ve çıkarmalar yaparakta performans sağlanmış oluyor.
Gelelim sorunun cevabına
Dreamstar i4 ve Dreamstar i6 Android Tv Box cihazların yazılımsal veya kullanıcıya bağlı çökmelerde malesef kendi yaşadığım sorunların arkadaşlarında yaşamaması için oluşturmuş olduğum ve yüklemesini yaptığım img firmware flash dosyası bilgileri;

DREMSTAR İ4 ve İ6 TV Box with Allwiner H618
Android 12 stock firmware for DREMSTAR İ4 ve İ6 TV Box
Archive: H618_apollo_p1_full_Oranth_H618_20250510
Model: DREMSTAR İ4 ve İ6 TV Box Image file
Platform: Allwinner H618
Image name: H618_apollo_p1_full_Oranth_H618_20250510
Build number: apollo_p1-userdebug 12 SP1A.211105.004 20250510.110855

cihazın kurtarma yazılım bilgileri bu şekilde.

Ayrıca ek bir sorum olacak üstad , YouTube 4K 60fps videolar ne durumda, oynatıyor mu cihaz. ? Bu kadar övdünüz cihazı sorayım dedim :)
Arkadaşım ben cihazı övmüyorum, kullandıklarım arasında şuana kadar en iyisi diyorum, derdin ne bilmiyorum, tamam senin cihazın daha iyi diyeyim ne anladın sen olaydan, ayrıca verdiğin güncelleme dosyaları, bunların çöken sisteme atman imkansız, cihaz hiç bir türlü açılmıyorsa nasıl yükleyeceksin.
biz burada çöken cihazı kurtarma diyoruz tabirimi hoş görün sen bana afedersin sidik yarışına girer gibi cihaz yarışına sokuyorsun. senin çöken cihazın yoksa belirttiğim cihazlardan sen neden karşı geldin yada sorguluyorsun onuda anlamadım afedersin. ilgilenen arkadaşlar olursa iletişime geçer sen ne diye bu kadar yükseldin anlamış değilim.

Ek bir bilgi daha:
Elimde bu cihazların ( i4-i6 ) resmi sitesinde şu an bulunmayan orijinal 16/10/2024 '' Ota'' dosyaları dahil; 30 farklı ( muadil )''img'' dosyaları mevcuttur. İlgilenen olursa açık alanda yardımcı oluruz. :)

Ekli dosyayı görüntüle 12014
Bunlar img dosyası değil güncelleme dosyaları, keşke biraz daha bakaydın. çöken açılmayan cihazlarda bunlar işe yaramaz yaramıyor, eğer yarıyorsa açıklarsan seviniriz belki eksiğim vardır benide ve diğer benim daha önceki durumuma düşenler olduysa bilgilenmiş oluruz herkes bi nefes alır bu cihazın desteğiyle alakalı

Öncelikle verdiğiniz uğraştan dolayı sizi tebrik ediyorum.

Dreamstar yazılım alyapısı olarak tanix cihazlarla aynı olsa da; H618 kullanan cihazlarım yazılımının %99 'unu kabul eder. Sonuçta kilitsiz bir cihaz. Bazı sorunlar oluşabilcek olsa bile çalışmada sorun çıkmaz.

Burayı inceleyiniz .
Alpsmart AS-512 | AS-514| AS-515| AS-516 Android Tv Box'lar ( Yazılım/Destek )
Cihaz kilitli olduğu için Tanix yazılımlarını direk atamıyorsun, karşılaştığım ilk sorunlardan birisi buydu, yükleme kilidi konulmuş, adım adım anlatmayacağım, ayrıca benim kurduğum sistem kendi orjinal dosyası, yani yazılımsal sorun yok, %99 değil %100 uyum

Anladım hocam konu çok başka yerlere gitti, o yüzden mesajlarımı sildim. Size başarılar diliyorum.

Anladım hocam konu çok başka yerlere gitti, o yüzden mesajlarımı sildim. Size başarılar diliyorum.
Mesaj silmekle bu işler olmuyor, ben düştüğüm ve cebelleştiğim bir konuyla ilgili kendim kurtuldum milletinde verdiği paralar boşa gitmesin diye yazıyorum sonra cevap veriyorsun alakasız ardından siliyorsun kaçıyorsun, yaptığın ayıp birşey, madem konuya benden daha hakimsin senden diğer arkadaşlarla birlikte faydalanalım bizlere bilgi ver, verki benim durumuma düşenler düşmesin herkes cihazlarını kurtarabilsin keyfine kullanmanın rahatlığına baksın.
konuya atladın madem bizi lütfen bilgilendir senden rica ediyoruz, madem konuya benden daha hakimsen bende senden faydalanmak isterim ve mutlu olurum, gururda duyarım, buyur.

Mesaj silmekle bu işler olmuyor, ben düştüğüm ve cebelleştiğim bir konuyla ilgili kendim kurtuldum milletinde verdiği paralar boşa gitmesin diye yazıyorum sonra cevap veriyorsun alakasız ardından siliyorsun kaçıyorsun, yaptığın ayıp birşey, madem konuya benden daha hakimsin senden diğer arkadaşlarla birlikte faydalanalım bizlere bilgi ver, verki benim durumuma düşenler düşmesin herkes cihazlarını kurtarabilsin keyfine kullanmanın rahatlığına baksın.
konuya atladın madem bizi lütfen bilgilendir senden raca ediyoruz, madem konuya benden daha hakimsen bende senden faydalanmak isterim buyur.
Hocam açık alanda konu açmış, yardımı dm den yapmaya kalkıyorsunuz. Bunun kime ne faydası var ? Elinizde bir şey varsa , ekleyin ilk mesaja, nasıl yapılır anlatın, olsun bitsin. Benim bildiklerim forumda açık alanda paylaşılmış durumda, bakar okursunuz.

Bu yazıdan ben anlıyorum başkası ne anlayacak.? Bunun işe yarayan kısmını paylaşın hocam. Kolay gelsin uzatmayalım.

DREMSTAR İ4 ve İ6 TV Box with Allwiner H618
Android 12 stock firmware for DREMSTAR İ4 ve İ6 TV Box
Archive: H618_apollo_p1_full_Oranth_H618_20250510
Model: DREMSTAR İ4 ve İ6 TV Box Image file
Platform: Allwinner H618
Image name: H618_apollo_p1_full_Oranth_H618_20250510
Build number: apollo_p1-userdebug 12 SP1A.211105.004 20250510.110855

Son bir şey ekleyerek konuyu kapatıyorum.!! Elinde h618 cihazı olan tüm arkadaşlara söylüyorum , cihazının çöker, patlar, çatlar beni bulun. Ayağa kaldıramayacağım cihaz yoktur. Tüm Arama/kurtarma yazılımları ben de mevcuttur. Fiziksel hataları olanlar da bulsun beni hepsini çözeriz Allahın izniyle.
Sanki devlet sırrı dm'den yardımcı olacakmış. Öyle Dm'den çözülecek işler değil bunlar.

Uzatmıyorum, ben haftalarımı verdiğim bir konuyla alakalı yazdığım günlerimi harcadığım bir mevzuyu dile getirdim ve DM dememin sebebi o, özel paylaşmayacağım ama kimseyide madur etmek istemediğim için konuyu açtım. Kimseye birşey dikte etmiyorum zorlamıyorum, ilgilenen olursa diyede belirttim, ilgilenmezsin geçer gidersin, sen asıl neden uzattın ben onu anlamıyorum halen, ben kafa yorduğum günlerimi çalan bir konuyu emeğim olan bir konuyu paylaşıyorum, alıntılamıyor başkasının dosyasını vermiyorum eklemiyorum, emeğimin karşılığını yazıyla dile getirip belirtiyorum kendime ait olanı sunuyorum. İlgilenen olursa buyursun iletişime geçsin ilgilenmeyenede zorla olmaz sende ilgilen bak dm atacan bana yoksa falan demiyorum endişe etme bu kadar.

Uzatmıyorum, ben haftalarımı verdiğim bir konuyla alakalı yazdığım günlerimi harcadığım bir mevzuyu dile getirdim ve DM dememin sebebi o, özel paylaşmayacağım ama kimseyide madur etmek istemediğim için konuyu açtım. Kimseye birşey dikte etmiyorum zorlamıyorum, ilgilenen olursa diyede belirttim, ilgilenmezsin geçer gidersin, sen asıl neden uzattın ben onu anlamıyorum halen, ben kafa yorduğum günlerimi çalan bir konuyu emeğim olan bir konuyu paylaşıyorum, alıntılamıyor başkasının dosyasını vermiyorum eklemiyorum, emeğimin karşılığını yazıyla dile getirip belirtiyorum kendime ait olanı sunuyorum. İlgilenen olursa buyursun iletişime geçsin ilgilenmeyenede zorla olmaz sende ilgilen bak dm atacan bana yoksa falan demiyorum endişe etme bu kadar.
Ben endişe etmiyorum hocam H618 benim uzmanlık alanım. İlk mesajımı yazarken emeklerinize saygı duyup, tebriklerimi iletmiştim. Baktım sidik felan yazınca sildim. Size başarılar diledim gittim. Siz uzattınız. Keşke cihazınız çöktüğünde bizi bulsaydınız da, bu kadar uğraşmasaydınız. Tekrar kolay gelsin.

Son bir şey ekleyerek konuyu kapatıyorum.!! Elinde h618 cihazı olan tüm arkadaşlara söylüyorum , cihazının çöker, patlar, çatlar beni bulun. Ayağa kaldıramayacağım cihaz yoktur. Tüm Arama/kurtarma yazılımları ben de mevcuttur. Fiziksel hataları olanlar da bulsun beni hepsini çözeriz Allahın izniyle.
Sanki devlet sırrı dm'den yardımcı olacakmış. Öyle Dm'den çözülecek işler değil bunlar.
ha şunu de yahu, ama bunu kendin konu olarak açarsın niye buraya bu kadar taktın anlamadım, ben tecrübe edindiğim kadarıyla yaparım, tamam benle değil senle iletişime geçsinler aman, ben şuana kadarda düşünmüyordum ama baktım çözümsüzlük var açmıştım konuyu, gönderin arkadaşlar bu arkadaşa cihazlarınızı çözsün, derdi ne onuda bilmiyorum benim bu arkadaş gibide bir amacım yok derdimde yok, neyin peşinde onuda anlamış değilim. Gönderin bu arkadaşa çözsün cihazlarınızı. Tekrar ediyorum ben kendi oluşturduğum emek verdiğim bir img dosyasını %100 uyumlu olanı belirtiyorum, ama arkadaş %100 diyorsa sorun yok ona gönderebilirsiniz. Açsın bir konu altına yazın cihazınızı tamam desin gönderin. oldumu arkadaşım mutlumusun şimdi. bi konu açtım değişik neler varmış.
Arkadaşlar ben yazdığım kadarına muktedirim isteyen iletişime geçsin istemeyen arkadaşla sorun değil. ben çok cihaza bakmıyorum portföyüm Dreamstarın i4 ve i6 cihazları için sadece o da kendim kullandığım için.

Ben endişe etmiyorum hocam H618 benim uzmanlık alanım. İlk mesajımı yazarken emeklerinize saygı duyup, tebriklerimi iletmiştim. Baktım sidik felan yazınca sildim. Size başarılar diledim gittim. Siz uzattınız. Keşke cihazınız çöktüğünde bizi bulsaydınız da, bu kadar uğraşmasaydınız. Tekrar kolay gelsin.
Arkadaşım ben kimlerle kimlerle görüştüm, bilmeden konuşma, ayrıca çin firmasıyla bile yazıştım, uzmanlık nedir ben bilmem konuylada alakam yok, sadece düştüğüm bir konuda kendi sorunumu %100 uyumlulukla çözdüğüm için paylaşmak istedim, isteyen istediğini yapar, kimseyi zorlamıyorum. Ayrıca uzmanlığım deyipte bana güncelleme dosyası göstermende garipti.

yav içime dert oldu yazmazsam dert asıl bana olur, bi furya falanmı kurdunuz siz işkillendim şimdi açıkçası, daha bismillah demeden bi yazı yazdım hemen atlaman yok bilmem konuyu nerelere getirmen, vallahi bende şimdi daha fazla şüphe uyandırdı, derdiniz ne, firmalarla bir bağınızmı var, ben firmayla günlerce wp üzerinden yazıştım bana bir dosyayı gönderemediler, sanki bana altından astarlı kumaş vereceklerdi, dert neydi bilmiyorum ama o kadar şeyler yazdılarki, sanki cihazı ben çıkarmışımda yazılımını ben yazıyorum gibi. Topu topu verecekleri bana bir img dosyasıydı, halen yazışmalarımız duruyor, tüketici hakem heyetine gitsem kazanırmıydım kazanırdım lakin cihazı olmadık işlerle iyce mahvetmiştim süreçte, ama ne oldu sonunda yazılımsal bazı birikimlerimin üzerine bu sayede androidi çözdüm beni ev sahibi ettiler kendilerine teşekkür ediyorum.

Arkadaşım ben kimlerle kimlerle görüştüm, bilmeden konuşma, ayrıca çin firmasıyla bile yazıştım, uzmanlık nedir ben bilmem konuylada alakam yok, sadece düştüğüm bir konuda kendi sorunumu %100 uyumlulukla çözdüğüm için paylaşmak istedim, isteyen istediğini yapar, kimseyi zorlamıyorum. Ayrıca uzmanlığım deyipte bana güncelleme dosyası göstermende garipti.
Hocam OTA dosyasının, İMG dosyasının ne olduğunu çok iyi bilmekteyiz, merak buyurmayınız. Yardıma ihtiyacınız olursa buralardayız.Tekrar elinize sağlık, kolay gelsin.

Hocam OTA dosyasının, İMG dosyasının ne olduğunu çok iyi bilmekteyiz, merak buyurmayınız. Yardıma ihtiyacınız olursa buralardayız.Tekrar elinize sağlık, kolay gelsin.
Yahu sana bunu anlatmaya çalışıyorum işte, yazdın hemen gitme, belki konu ile ilgili senden yardım isteyecekler, arkadaşlara yardımcı olmanı isterim, benim ilk bu durumlara düştüğümde bana yardımcı olacak kimseyi bulamadım, benim fazla vaktim yok belki yardımcı dahi olamam bazı arkadaşlara, hazır seni yakalamışız madem sende yazdıysan vebal sende, madur olan arkadaşlara yardımcı olmanı isteriz konu altında, neden konu altında sana inat olsun madem burda yazdın benle atıştın gönül alma mahiyetinde burdan hepimize destek olmanı isteriz. Ben atışma meraklısıda değilim, bilen varsa başım gözüm üstüne herkese saygı duyarım, paylaşım konusuna gelince emek veridiğim bir konu olduğu için dm dedim farkındaysan ordan burdan aldığım dosya link demedim kendim oluşturdum dosyalarımı, ve %100 uyumlu yazılımı dedim, şimdi artık söz sende ne kadar konu başlığını ben açmış olsamda artık konu başlığı sende ve konu ile ilgili bizlere yardımcı olursan memnun oluruz, paylaşmayı sevdiğinide anlamış olduk yazdığın cevaplarla, şimdi arkadaşlara burdan img dosyalarınıda paylaşırmısın, senin oluşturduklarını vermene gerek yok emeğin var o senin özelin ama diğer elindeki konuyla ilgili dosyaları paylaşırsan memnun oluruz gerçekten burdan. bizleri bilgilendir aydınlat paylaş lütfen ve bilmediklerimizden faydalanalım senden rica ediyoruz.

Hocam sizin itham ettiğinizin aksine derdim s.dik yarıştırmak felan değil. Açtığım konuların birkaçını inceleyeyiniz.

'Tv Box Sorunları-Arızaları' (Donanımsal ve Yazılımsal)

Burası forum, paylaşım alanı. Bildiklerimizi, elimizde olanı, açık alanda paylaşıyoruz zaten. İhtiyac durumunda arşivi açmakta sakınca görmeyiz.
Siz eklemeniz gereken dosyaları ekleyin, biz gereken desteği veririz.

Hocam sizin itham ettiğinizin aksine derdim s.dik yarıştırmak felan değil. Açtığım konuların birkaçını inceleyeyiniz.

'Tv Box Sorunları-Arızaları' (Donanımsal ve Yazılımsal)

Burası forum, paylaşım alanı. Bildiklerimizi, elimizde olanı, açık alanda paylaşıyoruz zaten. İhtiyac durumunda arşivi açmakta sakınca görmeyiz.
Siz eklemeniz gereken dosyaları ekleyin, biz gereken desteği veririz.
1-) Benim dosya ekleyecem dediğime dair bir cümlem yok.
2-) Ben Dreamstar firmasının iki cihazıyla ilgili kurtarmaya yönelik yardımcı olabileceğimi ve emkelerimi harcadığımı belirttim.

şimdi gelelim sana,

1-) bana dedinki dosyalarını paylaş dm ne dedin açıktan söyle dedin (şimdi sana elindeki dosyalar olduğunu yardımcı olabileceğini belirttiğin için yardımcı ol dosyalarını burda bizlerle paylaş diye rica ediyoruz işte fırsat sunuyoruz)
2-) uzman olduğunu söyledin (uzmanlık konun olan Allwiner H618 dosyalarını burdan paylaş yükleme konularının nasıl olduğunu sana göndermeden ve senin emek sarfetmeden aldığın dosyaları burdan paylaşman senin için daha doğru olur diyorum "ben uzman değilim belirteyim"
3-) ben kimseye tamir demedim fiziksel hasar bile olsa dedin, demekki konuya baya bi hakimsin, beni eleştirmekle başladın şimdi bizimde hakkımız konu paylaşıma yönelikse ve sende bana dosyalarını paylaş diyorsanki emek harcadığım günlerimi harcadığım orjinal dosyalar ama senin varsa emek harcadığın saygı duyarız paylaşıp paylaşmama düşüncene lakin en azından sana ait olmayan ama elinde olan emek sarfetmediğin dosyaları en azından img dosyalarını bizlerle paylaşman bana karşı yaptığın eleştiride seni haklı çıkarması için paylaşman konusunda rica ediyoruz, zira gönderin yapıyım diyorsun göndermeden yapsan burda paylaş nasıl olsa bir emek sarfetmediğin dosyaları istiyoruz insanlar yapsın kendileri işte ne kadar güzel olmazmı.
4-) sen ben yazar yazmaz neden direk konuya atladın, neden direk eleştirmeye ve daha sonra eleştirdiklerinle paylaşımlar yapmadan direk çekip gitmeye karar verdin ve uzmanım dediğin halde bizi aydınlatmamak cihazları sana gönderilmesi hususunda neden yönlendirme yaptın firmalarla bir bağın varmı yoksa neden direk mesajıma karşılık bilgi almak yerine benle tartışma yolunu seçtin.
5-) Bana diyorsun ya keşke bize ulaşsaydın diye, bak ulaşıyorum şimdi, Emek harcadığın dosya varsa ve ordan burdan almadığını kendin img dosyasını oluşturuyorsan neden bize hangi cihazlarla ilgili yardımcı olabileceğini belirtmiyorsun, kendinin olmasa bile hangi cihazlarda yardımcı olabileceğini neden bizlere belirtmiyorsun ve elinde olan img dosyalarını paylaşmanı istiyoruz sadece

neden bunları yazıyorum ve şimdi uzatıyorum, seni anlamaya ve ne kadar gerçekten paylaşımcı olduğunumu yoksa burdan çıkarın nedir onu anlamaya çalışıyorum, madem ben bir yazı yazdım diye ummadığım bir karşılık verdin bunların cevabını senden alacam arkadaşım.,yazdıysan yazılanada cevap verebilirsin diye umuyorum, benim bir derdim yoktu aman aman yapayım diye ama senin bir derdin varmışki bana bu yargıları itham ettin ve kaçmaya çalışıyorsun hissi uyandı, şimdi sen bana şunların cevabını bi verirmisin, ben o kadar aradığım halde haftalarca firmayla yazışmalarım ve hatta üreten çin firmasıyla bile yazıştığım halde basitçe çıkıp benle iletişime geçseydin deyip ve hatta o kadar basit gerekçelerle itham eder DM niye burdan paylaş diyorsan şimdi biz senden istiyoruz, sorularıma cevap bekliyorum bana olmadık cihazların update dosyaları değil img flash dosyaları lazım ver bekliyoruz hep birlikte, ve bundanda mutluluk duyacağımızı belirtiyoruz insanımız faydalansın sayende, neden burda paylaşmıyorsun img dosyalarını ve hangi cihazlar olduğunu lütfen paylaşırmısın bizlerle

Geri